Kryptomarkedet blomstrer som aldrig før

Annonce:

Markedet for kryptovaluta er som bekendt et utilregneligt et af slagsen. Alligevel er det altså et marked i blomst, som der løbende kommer nye kryptovaluta, og værdien på mange af disse stiger stødt. Det skyldes i høj grad, at både virksomheder og privatpersoner har fået øjnene op for mulighederne.

Kryptovaluta er på alles læber. De er i sandhed omdiskuterede — elsket af nogen, frygtet af andre. Ikke desto mindre så blomstrer markedet for kryptovaluta i disse år som aldrig før. Populariteten af kryptovaluta skyldes i høj grad, at disse digitale valutaer så småt er ved at miste deres dårlige ry i takt med, at flere får øjnene op for de mange muligheder, de indeholder.

Kryptovaluta er nemlig en hel ny måde at tænke valuta på. Det er både deres styrke og svaghed. De er decentraliserede, hvilket vil sige, at de ikke reguleres af banker eller andre finansielle institutioner. Det gør dem uafhængige og fuldstændig styrede af markedet. En liberalistisk valuta om man vil. På samme tid er det altså også dette faktum, der gør, at kurserne på kryptovaluta er så utilregnelige, og man aldrig rigtig kan vide, hvor man har sine penge.

De ustoppelige Bitcoins

Når man taler om kryptovaluta, kan man ikke komme uden om Bitcoin. Bitcoins er den kryptovaluta, der har båret konceptet frem, og er i dag også langt den mest værdifulde. Værdien på Bitcoin tog et ordentlig spring i foråret for derefter at opleve et stort dyk. Værdien er nu stødt stigende, og på nuværende tidspunkt er én Bitcoin intet mindre end $62.000 værd. Det svarer til i omegnen af 400.000 danske kroner.

Det store potentiale bag Bitcoins og andre kryptovaluta er den blockchain-teknologi, der ligger bag. De forskellige kryptovaluta interagerer med forskellige blockchains, som er teknologien, der får kryptovaluta til at fungere til forskellige formål. Gå herhen for at lære mere om blockchains.

Dogecoins, der startede som en spøg

En anden interessant ting i krypto-verdenen er de såkaldte Dogecoins. Dogecoin er en kryptovaluta, der for syv år siden blev skabt som en spøg. Den blev skabt som en parodi på Bitcoin, dengang de stadig var relativt ukendte, men steg voldsomt i værdi. Det er da også et meme, der har lagt navn til valutaen. Det har dog ikke stoppet denne valuta i nu at være på top fem over de mest værdifulde kryptovaluta på markedet. Dogecoin er et fremragende eksempel på, hvordan kryptomarkedet kan være helt utilregneligt.

Den stabile mønt

En af hovedårsagerne til at kryptovaluta er så udskældt er netop på grund af de utilregnelige kurser. De er meget risikable investeringer. Derfor er der nu også udviklet såkaldte Stablecoins. Stablecoins er digitale aktiver, der følger værdien af en anden fiat valuta som eksempelvis den amerikanske dollar. De giver én fordele ved kryptovaluta, men uden den risikable investering. Der er selvfølgelig ikke den samme indtjeningsmulighed ved Stablecoins som ved andre kryptovaluta. Til gengæld kan man bruge de mange nyskabende teknologiske muligheder, som kryptovaluta kan give én – uden at sætte hele opsparingen på spil.

Tilbud i Aarhus

Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud
Restaurant Mellemrum
Gå all-in på Restaurant Mellemrum
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud

I samme kategori

tipaarhus.dk - fdm
pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.