Guiden til at finde en god topmadras i høj kvalitet

Annonce:

Sengekøb præsenterer ofte en række overvejelser man bør tænke grundigt igennem inden man går ud og køber en seng. Skal du have den perfekte sengeoplevelse kræver det, at du sætter dig lidt ind i hvad der passer til lige dig. En af de mange ting du bør overveje når du skal vælge seng, er hvordan du får den perfekte topmadras til lige dine behov.

Men hvad skal man så kigge efter når det kommer til topmadrasser? Hvad er helt essentielt, hvad er mindre vigtigt og hvad er op til personlige præferencer? Er dette spørgsmål du kan være i tvivl om, eller vil du bare gerne vide mere om valg af topmadras, så følg med i denne lyn-guide til valg af topmadrasser.

Hvad er på spil

Et godt sted at starte når man skal overveje den helt rigtige topmadras, er at vide hvad en topmadras kan og også hvad den ikke kan. Helt overordnet set er det vigtigt at have in mente, at en topmadras er som pynten på en kage – den kan ikke redde en dårlig seng, men kan gøre en god seng fantastisk.

Det er heller ikke alt topmadrassen har indvirkning på. Selvfølgelig har den meget at sige når det kommer til liggekomfort og stilling. En anden ting topmadrasser har stor indflydelse på, er temperaturen i sengen. Så er du typen der ofte vågner fordi det er for varmt i sengen, bør du lægge god tid i at finde den rette.

Levetid

En anden ting du skal være opmærksom på, er levetiden på topmadrassen. Som med alt andet indenfor senge, er en af de store forskelle på kvalitetsniveauer i topmadrasser, lige præcis levetid. En god topmadras fra ZensiZone eller andet kvalitetsmærke, holder simpelthen længere.

Uanset kvalitet holder en topmadras dog ikke så længe som resten af sengen, af den simple grund, at den er i konstant kontakt med dig. I søvnen afgiver vi mennesker nemlig både vand i form af sved, og andre ting, der langsomt, men sikkert tærer på topmadrassen.

Dette gør det dog ikke il en dårlig investering. Selvom du skal udskifte topmadrassen relativt ofte i forhold til resten af sengen, så er denne udskiftning også med til at forlænge sengens levetid, da topmadrassen på en måde beskytter resten af sengen.

Fasthed

En faktor der er særlig vigtig når du så skal finde ud af hvilken topmadras der passer dig bedst, er fasthed. Fasthed handler langt fra bare om at finde den blødeste topmadras muligt. God søvn kræver også god støtte, så en større grad af fasthed kan være godt.

Fasthed er også meget individuelt. Det er klart, at hvis du vejer mere bør din topmadras være mere fast, så du stadig får god støtte. Er du i den lettere ende, vil en for fast topmadras bare betyde, at du ikke rigtigt kommer ned i madrassen, og dermed igen, ikke får god støtte.

Materiale

Det sidste punkt vi skal se på, er topmadrassers materialer. Materialevalg handler først og fremmest om temperatur. Visse materialer er gode til at lede varmen væk mens andre holder på det. Det er altså her vigtigt at overveje hvilken temperatur du foretrækker at sove i.

Er du typen der ofte vågner op fordi der er for varmt i din seng, kan naturlatex være et godt valg. Ofte vil disse topmadrasser være gode til at lede varmen lidt væk, så du ikke ligger og bygger for meget varme op under dynen.

I den anden ende, kan viskoelastisk skum være godt, hvis du mest er bange for at fryse om natten. Der er selvfølgelig andre materialer, og dette er meget generelt, så er du i tvivl kan du med fordel søge professionel hjælp hos en senge/møbel-butik.

Tilbud i Aarhus

Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud
Pondus
Spis til (næsten) halv pris på 40 populære restauranter
Se tilbud
To der spiser på Restaurant Malt
Lækker 7 retters menu på Restaurant Malt
Se tilbud

I samme kategori

tipaarhus.dk - fdm
pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.