Annonce:

Der er mange gode grunde til at holde sig gode venner med banken. Du vil typisk få en ekstraordinær god service og vil kunne tage del i flere eksklusive kundefordele, hvis du har en god relation til din lokale bank.

Dermed ikke sagt, at det nødvendigvis er hensigtsmæssigt at låne penge i banken.

Står du og har brug for et lån, og er du i tvivl om, hvorvidt du skal gå til din egen bank, eller om du skal benytte dig af en anden låneudbyder? Så få stillet din tvivl her.

Din egen bank er ikke nødvendigvis billigst

Du skal først og fremmest vide, at din egen bank måske ikke er den billigste. Faktisk er det meget lidt sandsynligt, at du ikke vil kunne finde en billigere låneudbyder.

Uanset hvilken bank du har, så bør du altid undersøge, om du kan låne billigere et andet sted. Det bør du gøre, uanset om du vil låne 10.000 eller 100.000 kroner, da det ikke er ubetydelige beløb, der kan spares.

Skal du have et konkret svar på, om din bank rent faktisk er billigst, så er du nødt til at indhente tilbud fra andre udbydere, så du har noget at sammenligne med.

Du skal forvente at stille sikkerhed for dit lån i banken

En anden grund til ikke at låne i banken er, at du som regel ikke kan låne penge uden at skulle stille sikkerhed for lånet.

Vil du gerne undgå alt, hvad der hedder pantsætning, så bør du rette henvendelse til en digital bank eller anden online låneudbyder. Hos de internetbaserede udbydere vil du kunne låne penge uden at stille sikkerhed. Det kan du gøre hos Santander og flere andre velrenommerede udbydere.

Du må forvente en lang svar- og udbetalingstid

Der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser, men behandlingstiden for et lån er som regel lang hos en klassisk bank.

Det hænger sammen med, at der typisk skal holdes mindst et fysisk møde, hvor dine økonomiske forhold gennemgås, og hvor dine lånebehov bliver diskuteret. Derudover skal der naturligvis laves en obligatorisk kreditvurdering.

Førnævnte proces kan godt strække sig over flere uger, hvorfor det kan tage noget tid, før du får udbetalt dit lån. Det er måske ok med dig, men haster det lidt mere, så er det ikke sikkert, at du kan acceptere den lange svar- og udbetalingstid.

Online vil du ofte kunne få udbetalt dit lån langt hurtigere. Typisk kan du blive godkendt og få lånet udbetalt inden for en dag eller to. Der er altså ingen tvivl om, hvilken løsning du skal gå med, hvis du vil foretrække en så kort låneproces som muligt.