Derfor skal du følge med i Melodi Grand Prix

ANNONCE

Melodi Grand Prix er en musikalsk konkurrence, hvor sangere fra hele verden dyster om titlen som vinderen af ​​showet.  Melodi Grand Prix har været en del af den danske kultur siden 1957, hvor det første show blev sendt på DR. Det er et af de ældste tv-programmer i Danmark, og det har gennem tiden udviklet sig til at blive et af de mest populære shows.

Melodi Grand Prix er et godt eksempel på, hvordan kulturel mangfoldighed og international samarbejde kan skabe noget smukt og unikt. På denne måde kan du som seer opleve musik fra forskellige lande og kulturer, der sættes sammen for at skabe det bedste resultat.  Du vil desuden have mulighed for at følge med i alle de interessante historier bag sangene, som giver dig et indblik i forskellige landes kultur. Endelig vil du lære meget om musikgenrer, der repræsenterer mange lande – alt sammen ved hjælp af Melodi Grand Prix.

Strukturen bag Melodi Grand Prix

Konkurrencen består typisk af tre runder – to semifinalerne og finalen. I semifinalerne skal deltagerne optræde med deres sang foran et publikum og jurymedlemmer, der bedømmer dem baseret på deres præstationer. Det er kun de lande, som er med i samme semifinale, som kan stemme på hinanden, og man kan ikke stemme på sit eget land.

De bedst placerede sangere går videre til finalen, hvor alle stemmer sammen for at finde den endelige vinder. Finalen er den sidste runde i konkurrencen, hvor publikum igen stemmer på deres favorit melodi via telefon eller online. Stemmerne bliver omdannet til point, og den sang der får flest stemmer vinder Melodi Grand Prix og bliver vært ved Eurovision Song Contest året efter. Du kan på forhånd undersøge melodi grand prix odds, og du kan gætte på om, hvilken sang der kommer til at vinde hele showet.

Sangene på Melodi Grand Prix

Sangene der synges på scenen kan ofte sætte fokus på aktuelle emner og problemstillinger, som mange mennesker står overfor. Det kan eksempelvis være problemer med ens identitet, ens selvværd eller ens familierelationer. Ved at synge om disse emner kan deltagerne give andre mennesker håb og inspiration til at tackle disse problemstillinger – både dem der ser programmet og dem der optræder på scenen. Alt i alt er Melodi Grand Prix et godt sted for børn og unge til at finde inspiration til deres musikalske rejse – samtidig med at det giver os alle mulighed for at blive bevidste om aktuelle emner igennem sangenes tekster.Der er altså mange gode grunde til at følge med i Melodi Grand Prix. Du kan blive inspireret til at lave dine egne musikproduktioner eller bare nyde synet af alle de smukke kostumer og sceneshows fra hele Europa. Det er en fest både at lytte til at kigge på.

Danmarks sejre gennem tiden

Danmark har deltaget i Melodi Grand Prix siden 1957, og har vundet konkurrencen hele tre gange. De første sejre blev opnået i 1963 og 2000, hvor Grethe & Jørgen Ingmann vandt med sangen “Dansevise” og Olsen Brothers med “Fly on the Wings of Love”. Emmelie de Forest vandt i 2013 med sangen “Only Teardrops”. Danmark har desuden haft flere andre placeringer på top 10 listen, herunder en andenplads til Tommy Seebachs “Krøller eller ej” fra 1979. Så du kan allerede nu tænke over, hvem du gerne vil  se Melodi Grand Prix og Eurovision med, hvor det måske er Danmarks tur igen.

Hvordan vælger landene deres sang?

For at deltage i Melodi grand Prix skal et land først vælge en sang, der repræsenterer dem. Dette gøres på forskellige måder afhængigt af det pågældende lands traditioner. Nogle lande har deres egne interne udvælgelsesprocesser, hvor sangere og sangskrivere kan indsende deres bidrag til konkurrencen. Disse bidrag bliver derefter evalueret af et panel bestående af musikeksperter og andre branchefolk, som vurderer alle bidragene og udvælger den endelige vinder. Andre lande har mere åbne processer, hvor publikum stemmer på deres favoritbidrag via telefon eller online-afstemninger. Uanset metoden for udvælgelse er det vigtigste for ethvert land at finde en sang, der repræsenterer dem godt og viser deres unikke stil og kultur til resten af verden.

Der er altså mange gode grunde til at følge med i Melodi Grand Prix. Du kan blive inspireret til at lave dine egne musikproduktioner eller bare nyde synet af alle de smukke kostumer og sceneshows fra hele Europa. Det er en fest både at lytte til og at kigge på.

Tilbud i Aarhus

Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Sushi takeaway
Monday Madness hos Letz Sushi
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud

I samme kategori

pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356
pexels-daniel-reche-3601098

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.