Dagens tip: Bliv god til SEO, hvis du driver din egen virksomhed

Vi forestiller os, at de fleste efterhånden har hørt om SEO. De tre bogstaver står for ’Search Engine Optimization’, hvilket i praksis har at gøre med, hvordan man lettere bliver fundet i søgeresultaterne på en søgemaskine som fx Google.

En af de måder, du kan blive bedre til SEO på, er ved at tage et kursus, som tager dig gennem alle de dele af emnet, der er værd at vide noget om. Du kan for eksempel komme i gang på nemprogrammering.dk/wp/seo-kursus-online/, men for at give dig en lille smagsprøve på, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med SEO, har vi i denne tekst lavet et par nedslag, som du med fordel kan skrive dig bag øret.

Hav godt indhold på din hjemmeside

Du kender sikkert følelsen af at læse en tekst online, som ikke ser ud til at være skrevet til et menneske, fordi den gentager sig selv og har formuleringer og ordstillinger, der nærmest ser kunstige ud.

Det er meget let at falde i den fælde, der hedder, at hvis man bare bliver fundet af Googles søgere, er lykken gjort. Det er dog sjældent tilfældet, da mennesker sjældent gider at engagere sig i indhold, der ikke er velformuleret eller skrevet for at informere inden et eventuelt salg. Og hvis dine brugere hurtigt er ude af din hjemmeside igen, ”belønner” Google dig med en lavere placering i søgeresultaterne.

Kan du se, hvor vi vil hen? SEO er altså mere end blot at tiltrække de søgende. Det skal også meget gerne få folk til at læse dit indhold, så de enten kan træffe et valg på et oplyst grundlag eller modnes, så de på et tidspunkt foretager et køb af din vare eller ydelse. Sørg derfor for, at indholdet på din hjemmeside har et vist niveau af kvalitet, og at det er skrevet til mennesker.

Hvad skal mit indhold bygge på?

Det er blevet sagt, at hvis man vil gemme et lig godt af vejen, skal man gemme det på Googles side to. Og selvom det selvfølgelig er en (morbid) vittighed, er pointen, at Googles brugere aldrig eller meget sjældent interagerer med resultater efter side ét. Ikke fordi indholdet nødvendigvis er irrelevant, men fordi oplysningerne på side ét som regel er tilstrækkelige og indeholder de ord og sætninger, som brugerne har søgt på.

Det kan du heldigvis bruge til din fordel ved at lave en søgeordsanalyse. De ord og sætninger, der kommer ud af at analysere søgeord, kan du integrere i dit indhold og dermed forhåbentlig opnå en bedre placering i søgemaskinen, så du bliver fundet.

Hvordan du laver søgeordsanalyser, godt indhold og generelt optimerer din hjemmeside til at modtage flere potentielle købere, kan du få dybere indsigt i på et SEO-kursus. Derfor vil vi opfordre dig til at udvide dit repertoire, så du kan udnytte din virksomheds fulde digitale potentiale.

Tilbud i Aarhus

Doner-1024x702
Nyd en lækker Gemüse Döner
Se tilbud
En aften på kroen
En aften på Kroen
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash
pexels-anna-pou-8132951

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.