Bør du investere under inflation?

Dette indhold er sponsoreret

For tiden står Danmark – og mange andre dele af verdenen – midt i en stigende inflation. Samtidig er det blevet meget mere populært for alle at lave investeringer. Derfor kan man ikke undgå spørgsmålet: Er det klogt at investere under inflation?

Nogle vil måske trække stikket og vente på mere stabile tider og andre vil mene, at man skal skynde sig at lave sine investeringer nu. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvilket du kan læse meget mere om her. Du kan også tjekke denne hjemmeside, hvis du gerne vil i gang med at investere med det samme!

Hvad er inflation?

For en god ordens skyld, skal vi selvfølgelig først tale lidt om, hvad inflation helt præcist indebærer. Inflation betyder generelt set, at priserne stiger. Priserne kan stige af mange forskellige årsager, og man kan derfor ikke altid sætte én enkelt finger på tendensen.

Dog oplever vi faktisk hele tiden inflation. Du har nok før hørt om din bedstefar, som kunne købe et stykke af byens bedste slik for en enkelt øre. Nu til dags har vi endda afskaffet 25 øren, så hvordan kunne 1 enkelt øre være noget værd? Priserne er ganske enkelt blot steget siden – og priserne vil fortsat stige.

Fordele ved investering under inflation

Mange eksperter hævder, at det er klogere at investere under en inflation, end det er at lade være. Din formue står nemlig på din opsparing og gør absolut ingenting. Faktisk bliver din opsparing blot flere procent mindre værd, idet at 10.000 kr. pludselig ikke kan hjælpe dig lige så meget, som beløbet kunne for blot et år siden.

Når du derimod investerer din formue – eller dele af din formue – følger den de økonomiske samfundstendenser, som forekommer i øjeblikket. Det betyder altså, at hvis du investerer dine 10.000 kr. i en aktie, er disse 10.000 kr. mere værd på et senere tidspunkt grundet inflationen.

Hvorfor er nogle imod investeringer under inflation?

Grundet ovenstående fordel, kan det være svært for mange at se, hvorfor man ikke netop bør investere under inflation. Der er måske heller ikke mange årsager til at lade være. Dog kan det føles meget ustabilt og usikkert.

Mange oplever nemlig at de skal betale meget mere i eksempelvis vand og varme – og derfor er de afhængige af deres opsparing. Hvad hvis alle pengene går tabt i en investering? Det kan være en skræmmende tanke. Dog er det mindst lige så skræmmende for mange, at opsparingen mister værdi, når den blot står på en bankkonto.

Tilbud i Aarhus

Kylling avocado
Sandwich og juice hos Bite & Juice
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Genbrugsbutikker i Aarhus
412-T2010.4-1
LePagnol

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.