For fjerde år i træk har Studentum, en omfattende søgetjeneste for uddannelse, kåret Danmarks bedste studieby. For andet år i træk indtager Aarhus førstepladsen. Aarhus scorer højt på det sociale og faglige fællesskab for studerende, hvilket da også kom til udtryk i går, da over 30.000 studerende deltog i årets kapsejlads i Uni-parken!


Aarhus sørger både for gode transportmuligheder og byture


Byerne i undersøgelsen lavet af Studentum er blevet udvalgt på baggrund af antallet af videregående uddannelsesinstitutioner i byen. De har fundet frem til, at der er 22 studiebyer i Danmark, heriblandt København, Aalborg, Herning, Odense, Holstebro og Randers.

Det er altså de unge i Danmark, som har stemt på, hvad de vægter højest, når de skal studere og hermed dannet grundlaget for kåringen. Karriere- og transportmuligheder var de to væsentligste punkter, som de unge vægter højest. Her landet Aarhus på en 2. plads, når man ser på de to parametre.

Aarhus ligger også på en fornem 2. plads, når det drejer sig om byliv og muligheden for studiejob. I Aarhus finder du nemlig 422 barer og cafeer, og der er det sidste år blevet slået 3005 studiejobs op. Smilets by danner et godt grundlag for den perfekte kombi: hygge i den charmerende by samt muligheden for at danne karriere.


Aarhus har mange fine uddannelsesmuligheder


I Aarhus finder du et stort udvalg af uddannelsesinstitutioner, som alle har det tilfælles, at de scorer højt på de tre parametre: faglighed, kvalitet og studiemiljø. Aarhus placerer sig i top på listen over studiebyer med høj faglig kvalitet. Samtidig er AU f.eks. også flot repræsenteret på en række internationalt anerkendte verdensranglister, som måler universiteter i forhold til hinanden.

Udover at fagligheden er høj, er udvalget også bredt. I Aarhus findes nemlig mange forskellige uddannelsesinstitutioner, heriblandt arkitektskolen, SOSU, VIA University samt Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. De mange muligheder er i den grad med til at tiltrække studerende landet over.

Top-10 over Danmarks bedste studiebyer ses her:

  1. Aarhus
  2. Aalborg
  3. København
  4. Odense
  5. Esbjerg
  6. Herning
  7. Kolding
  8. Bornholm
  9. Horsens
  10. Vejle