3 tips til at skabe et stilfuldt og bæredygtigt hjem

Vi ønsker alle et hjem, der er flot at se på og rart at være i, men mange af os er også interesseret i, hvordan vi kan leve mere bæredygtigt. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at gå på kompromis med et smukt hjem for at gøre en indsats for miljøet og fokusere på bærdygtighed. 

I denne artikel giver vi tre smarte måder til, hvordan du kan gøre dit hjem mere bæredygtigt, samtidig med at dit hjem forbliver både stilfuld og unik, præcis som dig selv!

  1. Tjek dine døre: 

Hvis dine døre er dårligt monteret, gamle eller skæve, så kan det påvirke deres evne til at holde på varmen og dermed holde dit hjem varmt. 

En måde at forbedre dine døre på er at sikre, at alle huller og revner omkring dem er godt forseglede. Skifter du dine gamle døre ud med nye modeller, der er mere energieffektive, kan du reducere dit hjems energiforbrug betydeligt og næsten helt undgå energispild. Det skyldes, at moderne døre typisk er fremstillet af nyere materialer og isolering, der hjælper med at regulere temperaturen og forhindre varmetab, hvilket resulterer i lavere varmeomkostninger. 

Når du tjekker dine døre, er det også et godt tidspunkt at give dem et løft i udseendet. Afhængigt af dørens materiale kan du lakere træet, male dem i flotte farver eller udskifte dem med bedre materialer. Fordelen ved nye døre er, at du også kan vælge et helt nyt design. 

  1. Lad haven vokse: 

Fra at dyrke dine egne frugter og grøntsager til at plante mere insektvenlige blomster, er der meget, vi kan gøre ved bare at udforske området lige udenfor døren. 

Har du en have, en altankasse eller bare nogle store plantekasser, kan du gøre dig selv mere selvforsynende. Det kræver ikke så meget plads, at dyrke sine egne tomater, kartofler og andre frugter og grøntsager. Ikke alene kan du dermed supplere din kost med hjemmedyrkede produkter, men du kan også skabe smukke udstillinger af farverige potter og levende blade.

At være udendørs giver dig ikke kun en chance for at være kreativ i et nyt rum, men det gør også underværker for dit mentale velbefindende. 

Mens du pusler i haven, kan du også indføre et komposteringssystem til alt madaffald (en ekstra bonus for at forbedre bæredygtigheden!).

  1. Skub til taget:

… ikke bogstaveligt talt, men du kan helt sikkert skubbe udseendet (og anvendeligheden) af dit tag! 

Når man tænker på forbedringer, kan ændringer af taget være blandt de dyrere muligheder. 

Men hvis du synes, at du bruger mange penge på opvarmning i de kolde måneder, kan dit tag være en faktor i dette. Du bør måske overveje at installere tagisolering, hvis du ikke allerede har det. Det kan spare dig for hundredvis af kroner på din årlige regning, da det vil forhindre varmen i at slippe ud og reducere behovet for at skrue helt op for varmen. 

En endnu større opgradering til dit tag er solceller. Det er en af de bedste måder at forbedre dit hjems bæredygtighed på, da de kan gøre dig uafhængig af en ekstern elforsyning.  

Et solcelleanlæg via GreenMatch fungerer, ved at opsamle energien fra solens stråler og omdanner det til energi, som du kan bruge direkte i dit hjem. Kombinere du med et batteri, kan solcellerne generere og lagre nok elektricitet til, at dit hjem stort set kan køre uden energi fra elnettet. Reducerer du din afhængighed af energi produceret af fossile brændstoffer, reducerer du også dit CO2-aftryk. Det gør en investering i solceller til et af de største skridt, du kan tage for at hjælpe miljøet. 

Ved at reducere din afhængighed af traditionelle strømkilder kan sammensætningen af solceller  og batterier gøre dit hjem mere selvforsynende. Alt i alt kan installationen af solceller og et batteri få dit hjem til at se godt ud ved at tilføje et moderne og stilfuldt look, samtidig med at du viser dit engagement i bæredygtighed og selvforsyning.

Om dit hjem er stort eller lille, er der ting, du kan gøre for at skabe bæredygtige forandringer. At hjælpe miljøet kræver et kreativt syn på tingene, og uanset om du foretager enkle udskiftninger eller udnytter skjulte rum, gør hver eneste lille handling en forskel. 

Tilbud i Aarhus

Elle Bella Aarhus
Chefs Menu hos Elle Belle
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Tangkroen-brunch-buffet-06-scaled
Nyd en lækker Kronch
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.