Uge 7 betyder vinterferie!

Aarhus er toptunet og klar til vinterferien med masser af fede ting, som I kan lave sammen som familie.

I kan blandt andet være hemmelige agenter, der skal på træningslejr. I kan tage på opdagelse på Aarhus Kunstmuseum ARoS, hvor I kan tegne og male - eller noget helt tredje! Læs med og se, hvad vi har fundet frem til jer.

Steno Museet

På Steno Museet kan børn og voksne gå på opdagelse i naturvidenskaberne og lægevidenskabens fascinerende udvikling.

Uge 7 byder på hemmelige agent-træningslejr. Har du, hvad der skal til for at blive ScienceAgent? I skal knækkekoder, skrive i koder og løse mystiske opgaver - vigtigst af alt er, at ingen måde vide, hvem du er!

I kan også knække stjernekoden og tage en tur i Planetariet alle dage kl. 11, 13 og 15. Pris 30 kr. pr. forestilling, når entreen er betalt. Anbefales fra 6 år.

Vinterferie på ARoS

Vinterferie i Aarhus
Foto: aros.dk

I vinterferien skruer ARoS op for alle regnbuens farver og slipper fantasien løs med et hav af sjove og kreative malelege for børn og voksne i alle aldre. I kan være med til at skabe nyt kunst!

I også kan opleve islandske Shoplifters Hypernature, som er en hule af syntetisk hår i alle regnbuens farver. I kan gå på opdagelse i en overgearet digital parallelverden i udstillingen Lu Yang – Digital Descending, der er inspireret af gaming, manga og østlige religioner.

Der er gratis entré for alle under 18 år.

Rundvisning på Aarhus Teater for alle aldre

Kom med på rundvisning tilrettelagt specielt til børn. I kommer til at opleve Aarhus gamle teater fra alle vinkler, høre historier om spændende tider og opleve Store Scene med sin smukke udsmykning. Få også et smugkig bag om forestillingerne og oplev det finurlige rekvisitlager og værkstederne.

Tag med på rundvisningen enten tirsdag, onsdag eller torsdag i uge 7, alle dage kl. 11.00 og kl. 13.00. Rundvisningen egner sig bedst til børn fra 6 år.

Naturhistorisk Museum

vinterferie i Aarhus

Hvorfor vækker ulven så voldsomme følelser i os? Er der plads til ulve i Danmark? Er der plads til vild natur?

Det er nogle af de spørgsmål, som I kan finde svaret på eller få et nyt perspektiv på, når I besøger Naturhistorisk Museums udstilling "Dansker med Ulve". Ulvens nære biologiske slægtskab med hunden sætter de samtidig i fokus gennem deres udstilling, som indebærer en udstilling af 10 ulve kombineret med museets helt unikke samling af udstoppede hunde.

Udstillingen rummer flere interaktive elementer og er egnet for hele familien. Dog bør mindre børn være i følgeskab med voksne.

Besøg Moesgaard i vinterferien: RUS - Vikinger i Øst

Moesgaards udstilling om vikingetiden er blevet rost til skyerne! De sætter fokus på knap 300 år af Danmarkshistorien fra omkring 750-1050 e.Kr.

I kan høre fortællinger om Halvdan, der engang i 1000-årene gik ind i kirken Hagia Sofia i Konstantinopel og ridser sit navn i balustradens marmorkarm. Måske var Halvdan lejesoldat i den byzantinske kejsers frygtede væringergarde? Måske kom han bare forbi?

Vikingetiden rummer mange fortællinger om mænd - men også kvinder - fra Sverige, Norge og Danmark. De rejste alle ud i verden for handel, gods og ære.

Ud i naturen!

Vinterferie i Aarhus

Discgolf

Tag vennerne eller familien med til et spil discgolf i Aarhus N eller Tilst.
Discgolf er et spil, hvor du skal kaste en frisbeelignende skive (disc) for at ramme i forskellige kurve monteret på stænger af metal. Alt, hvad du skal skaffe, er en eller flere af de såkaldte golfdiscs. Så er du klar.

Besøg Marselisborg Dyrehaven

Har I brug for at komme lidt ud og få noget frisk luft? Så pak tasken og smør en madpakke, I kan tage med! Det er nemt at få øje på dyrene mellem træerne og på bakkerne, når I først er kommet indenfor hegnet i Dyrehaven. I kan fodre dyrene med gulerødder - på den måde kan I komme helt tæt på.

Marselisborg Slot og Mindeparken

Slottet er Dronning Margrethes sommer- og juleresidens. Det er smukt placeret ved Mindeparken i Aarhus. I kan gå en tur i den flotte park, lege på den store legeplads og nyde den friske luft på det store grønne område.