Vinterferie i Aarhus 2021

Vinterferien nærmer sig, men i år byder den måske ikke som vanligt på skiferie i alperne. Regeringens Coronarestriktioner er nemlig forlænget til og med den 28. februar 2021, og derfor står vi i år overfor en lidt anderledes vinterferie i uge 7. Ikke desto mindre byder Aarhus på masser af sjove aktiviteter for hele familien, og herunder giver TipAarhus dig et bud på lidt alternative aktiviteter til jeres vinterferie.

Har du en fed vinterferieidé? Så brug #Tipaarhus på de sociale medier, så kan vi inspirere hinanden i en anderledes corona-tid.

Læs også: Spillesteder i Aarhus

Vinterferie i Aarhus

Udendørsaktiviteter

Den friske luft er heldigvis et helt naturligt værn mod Corona-epidemien, og findes der noget bedre end vintersol, røde næser og varme uldtrøjer? Selvom mange af byens legepladser er afspærret, byder Aarhus på en masse sjove udendørsaktiviteter til din vinterferie!

Tag på podwalk

Er du til hårrejsende gys og spænding, skal du begive dig ud på Aarhus Teaters Podwalk. Inspireret af byens Poverty Walks, guides du igennem byens smalle stræder, hvor du blandt andet kan møde fem hjemløses stemmer, der fortæller livligt om det barske liv på gaden. Du kan hente podcasten her.

Gå ture i de Aarhusianske skove

Vi elsker den Aarhusianske natur, som byder på skov, vand og bakkede landskaber. Nyd en gåtur i Marselisborg skov, ved Moesgaard, I Risskov eller på Brabrandstien. I kan også spadsere gennem Mindeparken og opleve Dronningens sommerresidens, mens parken er dækket at det smukkeste frosttæppe.

Måske hele familien skal satse på at besøge én aarhusiansk skov om dagen? Læs også vores guide til den aarhusianske natur her, og bliv inspireret!

Snup en kop kaffe på Aarhus Ø

Står solen højt på vinterhimlen, valfarter aarhusianerne til Aarhus Ø. Her er der nemlig masser af sol, og den smukkeste udsigt over det azurblå hav. Går I en tur ved havnepromenaden ved Bassin 7, er der rig mulighed for røde kinder, og friskbrygget kaffe ved en af havneboderne. De har åbent hele vinteren, og her kan I både få mad og drikke.

Tag på fisketur

Ohøj landkrabber! Har du altid drømt om at fiske? Tag familien eller vennerne under armen, og tag på fisketur i Aarhus. lystfiskeri skulle være ren terapi, og I Aarhus har du blandt andet chance for at få en fisk på krogen ved Aarhus Ø, Risskov og Marselisborgskoven. Læs mere om lystfiskeri i Aarhus i Fiskeavisen.

Cykelrute med kunstværker

Kunsthal Aarhus har i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg lavet en cykelrute til det Aarhusianske kunstlandskab. Perfekt kulturoplevelse for hele familien. Du kan finde kortet ved at downloade app’en Kunsthal Charlottenborg. Du kan også læse mere om hele konceptet.

Find din indre vinterbade-viking frem

Vi elsker vinterbadning, og det er faktisk blevet lidt et hit, at trække strikhuen over ørerne og dale ned i det iskolde hav. Ønsker I at få gang i kroppen, og samtidig begive jer ud på et lidt actionpræget vintereventyr, skal familien på vinterbade-tur i Aarhus. Hop i havet ved havnebadet, Ballehage eller Den permanente. Dliver I bidte af det, kan I melde jer ind i byens vinterbadeklubber: som Vinterbadeklub Aarhus Ø, Vinterbadeklubben Ballehage, Badeklubben Marselisborg Havn og Vikingeklubben Jomsborg.

Der skal kælkes!

For første gang i flere år falder sneen i Danmark! Og er Danmark stadig dækket af et hvidt snetæppe i uge 7, skal familien på kælketur. De bedste kælkebakker i Aarhus er uden tvivl at finde i Mindeparken, Universitetsparken, Djævlebakken i Risskov, og fra toppen af Moesgaard Museum.

Indendørsaktiviteter

Vinterferie i Aarhus

Selvom I helt sikkert allerede har tilbragt maaange timer i hjemmet, så kan hjemmehyggen genfindes. Læs med her, og find inspiration til vinterferiens indendørsaktiviteter.

Hjemmelavet skattejagt

Forbered en lille skattejagt på hjemmeadressen, og lav et skattekort der sender børnene rundt til poster i hele huset. De yngste vil uden tvivl elske det, og måske en af posterne endda kan være en støvsugning af børneværelset? Find print-selv-skattekort på Pinterest.

Spil et brætspil

Brætspil er for hele familien, og I vinterferien er der masser af tid til et godt gammeldags brætspil. For de yngste vil Matador, Hint Junior, Klodsmajor og Vildkatten helt sikkert være et hit, men jeg selv er klart mere til en god omgang Backgammon.

Dyrk yoga og mindfulness (og inviter børnene med)

Yoga og mindfulness er godt for kroppen og sindet, og samtidig en fantastisk aktivitet for både børn og voksne. Der findes samtidig flere lydbøger, der guider jer igennem yoga og mindfulness for de mindste. Find blandt andet lydbøgerne Yoga for børn eller Guidede meditationer for børn på Mofibo.

Tag i teatret… hjemmefra

På Det kongelige teaters hjemmeside, kan du streame tidligere forestillinger og koncerter hjemmefra sofaen. Helt perfekt til dig, der savner en tur i teatret. Find forestillingerne her.

Få styr på bagværket

Der er nærmest gået inflation i at bage fastelavnsboller, og i vinterferien er der god tid til at prøve kræfter med alverdens bagværk! Bag fastelavnsboller, kanelsnegle eller croissanter alene eller med hjælp fra familiens yngste. Hvis ikke I gider bage dem selv, kan I finde TipAarhus’ fastelavnsbolle-guide til byens bedste fastelavnsboller her.

Dyrk kreativiteten

Hvis jeg skal sige noget positivt om Corona-pandemien er det, at vi alle har fået mere tid. Jeg har selv brugt noget af den genfundne tid på at være kreativ, og jeg har blandt andet genfundet glæden ved at strikke og sy. Kast dig ud i et nyt projekt håndarbejde, lav jeres egne smykker, eller mal med vandmaling. Kun fantasien sætter grænser. Et godt tip er at bestille kreaartikler på Søstrene Grenes hjemmeside her, eller tage forbi din lokale Panduro Hobby.

Læs også: Take away guide til Aarhus

Tilbud i Aarhus

Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.