Guide: De bedste vandreruter i Aarhus

Der er mange gode vandreruter i Aarhus, hvor du kan lade dig omgive af smuk natur. Har du brug for at komme væk fra byens larm og samtidig få frisk luft, er der både mulighed for lange og korte ruter. Ruterne er inden for gå- og cykelafstand fra byen, så det er bare med at snøre skoene og komme afsted.

Brabrandstien: Klassisk rute med fuglekig

Vandreruter i Aarhus
billede: aarhus.dk

Brabrandsstien er en klassiker for mange Aarhusianere, da den nemt kan tilgås fra byens centrum. Den asfalterede rute starter ved Ceres og går langs åen, som kan følges helt hen til Brabrandsøen. Derfra fortsætter ruten rundt om Brabrandssøen, som er knap 10 km. Undervejs er det muligt at se forskellige dyr, som bl.a. grågæs, blishøns, geder og køer.

Derudover går ruten forbi fugletårnet, som giver et godt udsyn over søen. Der er flere bænke langs ruten, som frit kan benyttes til f.eks. medbragt mad og drikke. Kommer du fra hjertet af Aarhus, er der mulighed for at købe varme drikke ved Aabrinken, hvor der i weekenden ofte holder en kaffevogn.

Længde: 9,6 km.

Tid: 2 timer

Riis Skov: Den perfekte søndagsgåtur

Riis Skov
billede: aarhus.dk

Riis Skov er en frodig skov med udsigt over Aarhus bugt. Ruten på 3,2 km er den perfekte søndagsgåtur i naturen. Grusstierne tager dig med forbi udsigtspladsen med frit udsyn til lystbådehavnen og bydelen Aarhus Ø, hvor du kan se ud over byens nyeste arkitektur og det nye aarhusianske varetegn Lighthouse. Ofte holder der en kaffevogn her, hvor du kan få en lækker kop kaffe med til resten af gåturen.

Ved siden af udsigtspladsen findes fitnesspladsen med forskellige udendørs træningsfaciliteter samt tumlepladsen, hvor børn og barnlige sjæle kan slå sig løs omkring bålhuset. Ruten starter og slutter samme sted på parkeringspladsen ved Sjette Frederiks Kro. Ved start- og slutsted er det også muligt at tage trappen ned til vandet, hvor den populære strand Den Permanente er placeret.

Længde: 3,2 km

Tid: 45 min.

Moesgaard: En tidsrejse

vandreruter i Aarhus
billede: moesgaardmuseum.dk (den stiplede røde rute)

Moesgaard Museum har lavet en vandrerute i Moesgaards naturskønne omgivelser. Den fire kilometer lange rute er ikke som de fleste vandreruter. Den byder nemlig på flere historiske monumenter, som tager dig med tilbage i tiden.

Ruten går bl.a. gennem den rekonstruerede oldtidsskov og en 100 år gammel bolig fra Thailand. Turen byder udover ny historisk viden også på rolig og smuk natur. I skovens dybe ro ligger den hyggelige Restaurant Skovmøllen, som især er kendt for sine kaffe- og kagetraditioner, hvis benene er blevet trætte eller fødderne kolde. Der går bus fra centrum af Aarhus til Moesgaard, og er du rigtig frisk, er cykelturen til museet også virkelig smuk.

Længde: 4 km.

Tid: 45 min.

Kystruten: Gå til lyden af bølgeskvulp

vandreruter i Aarhus
Billede fra aarhus.dk

Kystruten strækker sig, som navnet antyder, langs kysten fra Tangkrogen til Skovmøllen med Moesgaard. Den er 17 km lang og følger stisystemet hele vejen. Start- og slutsted er ved Chr. Filtenborg Plads tæt ved Tangkrogen.

Det er kun starten af ruten, som går langs med den større vej, ellers vandrer du i naturområder til lyden af bølgeskvulp. Der er flere trapper, som går fra ruten direkte ned til stranden, hvis du vil endnu tættere på vandet. De mange sten på stranden kan gøre det lidt udfordrende at vandre helt tæt ved vandet.

Der er dog gode muligheder for at komme helt tæt på vandet ved kunstværket Den Uendelige Bro, som befinder sig i starten af ruten ud fra Varna Palæet. Ruten går videre forbi Dyrehaven, hvor hjorte går frit rundt, og det er muligt at holde frokost- eller kaffepause ved en bænk i parken. Toiletter findes ved Ørenreden.

Længde: 17 km

Tid: 3-4 timer

Den blå rute: 25 kilometers vandring

Den blå rute
Billede: aarhus.dk

Den blå rute er praktisk med samme start- og slutsted ved Den Gamle By. Den følger stisystemet langs åen og går senere rundt om både Brabrandsøen og Årslev Engsø.

Ruten strækker sig over 25 km, men med flere muligheder for at korte af undervejs. Ruten er i rolige omgivelser omkring sø og skov, hvor der kun er få steder med krydsende veje. Der er skilte undervejs, som fortæller om historien og den smukke natur i området.

Længde: 25 km

Tid: 5-6 timer

Tilbud i Aarhus

Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
1
Fantastisk grill tallerken med kebab
Se tilbud
Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud

I samme kategori

Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus
studierabat-billede

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Juliette-brunch-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.