Undgå overbelastning på hjemmearbejdspladsen med disse øvelser

Annonce:

Det er mere og mere moderne at arbejde hjemmefra. Flere virksomheder tilbyder deres medarbejdere, at én eller flere af ugens dage kan afvikles som hjemmearbejde, og særligt covid-19-epidemien betød, at flere af os måtte indrette os en hjemmearbejdsplads.

Mens der kan være gode ting at sige om det at arbejde hjemmefra – man disponerer selv sin tid, man bruger ikke energi på transport, og man kan arbejde i sin pyjamas, hvis man har lyst – er der også nogle ting, man skal være opmærksom på. Dit hjem er som udgangspunk ikke indrettet til at skulle fungere som arbejdsplads. Der mangler måske ting som hæve-sænke-borde og gode, ergonomiske kontorstole. Derfor er det vigtigt, at du passer på dig selv og din krop, så du ikke tager skader af dit mange timer ved dit eget spisebord. I denne guide har vi samlet fem øvelser, der styrker og afspænder din krop, og vi giver tips til, hvad du kan gøre, hvis du alligevel mærker gener eller skader.

1. kys loftet

Sid på en stol med ret ryg. Læn hovedet bagover og lav en ”kyssemund”, som om du forsøger at kysse loftet. Dette strækker musklerne på forsiden af din hals, og det giver lidt aflastning til din nakke.

2. rul skuldrene

Rejs dig fra stolen og tage nogle skulderrul – først tre den ene vej, og dernæst tre den anden vej. Hold herefter nogle sekunders pause og gentag øvelsen. Lav øvelsen tre gange i alt, og prøv at variere tempoet, så du både kører nogle små, hurtige skulderrul og nogle seje og langsomme.

3. knæløft

Du husker måske de høje knæløft fra gymnastiktimen. Måske havde du endda svoret, at du aldrig skulle lave dem igen. Men faktisk er knæløft gode for både blodcirkulationen og for rygmuskulaturen, så det kan være en rigtigt god idé at bryde hjemmearbejdsdagen op med nogle sæt af de gode gamle knæløft.

4. stræk ud i ryggen

Nogle gange kan du mærke i kroppen, at du har siddet for længe i den samme stilling. Når det sker, er det en god idé at sørge for at strække ud. Er du blevet træt i ryggen, kan du strække ud ved at stå på gulvet og bukke dig forover så langt du kan uden at bøje benene. Lad armene hænge, og mærk hvordan det strækker i ryggen. Hold denne positur i 20 sekunder og gentag tre gange med nogle sekunders pause mellem hver gang.

5. planken

Hvis du kan holde til det, er planken en god øvelse til styrkelse af de store muskelgrupper i din krop. Lig på maven på gulvet, og hæv dig op, så du hviler på tåspidserne og albuerne. Spænd i kroppen, så din ryg er helt ret. Hold denne position i 20 sekunder, og gentag igen 3 gange med en lille pause mellem hver repetition.

Tøv ikke med at søge hjælp

De ovennævnte øvelser kan hjælpe dig til en sundere arbejdsdag fra hjemmekontoret. Men skulle du alligevel mærke gener, smerter og overbelastning, er det vigtigt at du ikke tøver med at kontakte en kiropraktisk klinik, der kan hjælpe dig med at komme problemet til livs. En kiropraktor er uddannet til at behandle og vejlede omkring kroppens muskler og led, og ofte vil en kiropraktor kunne fortælle dig, hvorfor du får ondt, ligesom han eller hun vil kunne hjælpe dig med at slippe for smerterne.

I den forbindelse er det vigtigt at pointere, at jo hurtigere du søger hjælp, jo nemmere er det ofte at udbedre skaderne. I langt de fleste tilfælde kan genoptræning gøre underværker, men hvis smerterne har stået på længe, uden at du har søgt hjælp, kan det tage lang tid at få din egen krop tilbage.

Tilbud i Aarhus

Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud

I samme kategori

tipaarhus.dk - fdm
pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.