Bekæmp madspild og spar penge: Guide til Too Good To Go i Aarhus

Er køleskabet tomt, og overvejer du at vælge den nemme, men også ofte dyre take away løsning, så er Too Good to Go bestemt værd at overveje som alternativ.

Du sparer penge, samtidig med at du redder overskudsmad, der ellers ville være endt i skraldespanden. Så der er altså ingen grund til dårlig samvittighed over at vælge den nemme løsning!

Du er desuden så heldig, at Aarhus har et hav af forskellige lækre muligheder for Too Good To Go. Det kan næsten være svært at overskue udvalget, men bare rolig; her får du en guide med fem af de bedste Too Good To Go udbydere i Aarhus.

Læs også: Take away Aarhus – de bedste steder

Konceptet – sådan fungerer Too Good To Go

Too Good To Go
Billede: Too Good To Go 

Udgangspunktet for Too Good To Go er app’en af samme navn, hvor du kan redde lykkeposer med overskydende mad fra restauranter, caféer og butikker i dit nærområde og dermed bidrage til at mindske madspild.

Praktisk fungerer det således, at butikkerne selv sætter et antal lykkeposer til salg, som derefter kan købes af brugerne til favorable priser og afhentes i det angivne tidsrum.

Lykkeposernes indhold vil altid variere, da udbyderne ikke kan vide, hvad der er tilovers ved lukketid – så glæd dig til at blive overrasket, og nyd maden med ekstra god samvittighed!

Det Grønne Køkken

Det Grønne Køkken
Billede: Det Grønne Køkken Instagram

Hos det Grønne Køkken ønsker man at tilbyde en sund og alsidig buffet i form af mere end 60 forskellige salater og mange variationer af kød. Udover det grønne bærer buffeten præg af autentisk thaimad som forårsruller og andre lune retter.

Det store udvalg er også lig med meget overskudsmad, hvorfor Det Grønne Køkken ofte stadig vil have et stort udvalg, selvom man vælger en såkaldt lykkeboks via Too Good To Go. Dog kan man naturligvis ikke forvente en komplet buffet, som hvis man køber til fuld pris i åbningstiden.

Det fungerer således, at du ved lukketid får udleveret en stor boks, som du selv må fylde med lige hvad du har lyst til af det resterende mad fra buffeten. Dermed får du endda selv lov at vælge, hvad du vil have, som bestemt ikke er tilfældet hos alle udbydere af Too Good To Go. Det kan du gøre til den nette sum af 49 kroner, som dog ikke inkluderer topping, da køkkenet ikke har overskud af dette.

Tidspunkt for afhentning: 19.00-19.15
Pris: 49 kr. for en boks du selv må fylde
Hjemmeside: Det Grønne Køkken
Adresse: Bruuns Galleri: M. P. Bruuns Gade 25, 8000 Aarhus C

Scandic Brunchbuffet

Hotel Scandic
Billede: Hotel Scandic Instagram

Mangler du sen morgenmad eller brunch, så er Hotel Scandics brunchbuffet et rigtig godt bud. Her får du ligeledes lov selv at fylde en boks af alt det resterende fra den overdådige brunchbuffet på det firestjernede hotel.

Udvalget varierer naturligvis, men udgangspunktet for buffeten er gode råvarer med både sunde og lækre valgmuligheder. En klassisk, men lækker, brunchbuffet som man kender den, hvor der er kræset ekstra for de gode råvarer.

Blandt andet er buffetens rugbrød lavet på rug fra Scandics helt egen mark ved Viskingegården ved Svebølle og er tilmed 100% økologisk. Dette kan du blandt andet være heldig at få fingrene i for blot 29 kroner, som du altså kan fylde en hel boks for. Lækker start på dagen!

Tidspunkt for afhentning: 10.30-10.45
Pris: 29 kr. for en boks du selv må fylde
Hjemmeside: Hotel Scandic
Adresse: Østergade 10, 8000 Aarhus C

La Rossa Street Food

La Rossa
Billede: La Rossa Instagram

Dette italienske pizzakøkken, beliggende på Aarhus Street food, er aktiv udbyder af Too Good To Go lykkeposer. Så er du sulten efter pizza, kan du for bare 35 kroner få italienske, hjemmelavede lækkerier som street pizza med parmaskinke og rucola eller pizza med skinke og ost.

Lykkeposen kan også indeholde pølsehorn, og her er der altså ikke bare tale om en pølse omringet af tør og kedelig dej. La Rossas såkaldte “pizza hot dog” er nemlig bagt med køkkenets delikate pizzadej. Mums!

Tidspunkt for afhentning: 20.45-21.00
Pris: 35 kr. for en lykkepose
Hjemmeside: La Rossa
Adresse: Ny Banegårdsgade 48, 8000 Aarhus C

Læs også: Pizza-guide til Aarhus’ bedste pizzariaer

Café Fika

Café Fika
Billede: Café Fika Instagram

Økologiske og miljøbevidste Café Fika er naturligvis også med på beatet med Too Good To Go. Caféen er særligt kendt for sit grønne fokus, hvorfor kød er holdt til et minimum i sortimentet, samtidig med at der gjort ekstra ud af det grønne.

I en lykkeboks vil du derfor altid være sikret en form for salat, som typisk vil være vegetarisk. Men du kan også blive overrasket med delikatesser som majspandekager og tærte, eller måske lidt syndigt kage til desserten, hvis du er heldig. Igen er prisen overkommelig; du skal blot af med 39 kroner!

Tidspunkt for afhentning: 20.00-20.15
Pris: 39 kr. for en lykkeboks
Hjemmeside: Café Fika
Adresse: Nørregade 28, 8000 Aarhus C

P. Clausens Fiskehandel

P. Clausens Fiskehandel
Billede: P. Clausens Fiskehandel Instagram

Skal menuen stå på fisk, og har du lyst til selv at skulle i køkkenet, så er P. Clausens Fiskehandel det helt rigtige valg! Den velkendte fiskebutik skiller sig særligt ud i Too Good To Go app’en, da man ikke får færdiglavet mad.

Her kan du ved lukketid afhente din bestilte lykkepose, som indeholder fisk, der er tilbage på dagen. Afhentningstidspunktet er allerede 17.30, så du behøver ikke engang at spise sent, selvom du selv skal lidt i køkkenet.

Prisen er 50 kroner, så her kan du altså spare en del penge på lækkert kvalitetsfisk – og du får ovenikøbet mulighed for at prøve noget nyt, som du måske ikke selv ville have købt. Måske du får øjnene op for en ny yndlingsfisk? Om ikke andet, er du med til at mindske madspild!

Tidspunkt for afhentning: 17.30-17.45
Pris: 50 kr. for en lykkepose
Hjemmeside: P. Clausens Fiskehandel
Adresse: Fiskerivej 4, 8000 Aarhus C

Tilbud i Aarhus

Pondus
Spis til (næsten) halv pris på 40 populære restauranter
Se tilbud
Restaurant Mellemrum
Gå all-in på Restaurant Mellemrum
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud

I samme kategori

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.