Julen står for døren. Det betyder, at det århusianske teaterliv byder på spændende oplevelser. Er du til flotte kostumer, humor og skuespil, der foregår lige for næsen af dig? Eller er du egentlig ikke så meget til teater? Så frygt ej – der er noget for enhver.

Teater kan give både store og små oplevelser, men en ting er sikkert, der skal nok være noget at tale om, når forestillingen er forbi. Et godt lille tip er, at man (næsten) altid klapper hele tre gange af skuespillerne, når forestillingen er slut.

Så med det i baglommen er du klar til at læse om de spændende juleforestillinger, Aarhus har at tilbyde, inden det nye år banker på.

Alice i Eventyrland

Teaterforestillinger
Foto: aarhusteater.dk

Hvert år opfører Aarhus teater en familieforestilling op til jul. I år er det makkerparret instruktør Maria K. Sunesen og scenograf Mie Riis, der har lavet deres version af klassikeren ’Alice i Eventyrland’. Vi vil stadig følge den nysgerrige pige Alice og hendes møde med de finurlige dyr i den underlige verden for enden af kaninhullet.

Forestillingen er for alle aldre. Udover at være en fortælling, som vi alle kender til, så er stykket opført på Store Scene – kendt som ’det gyldne hus’ – som i sig selv er en oplevelse værd med sin smukke udsmykning.

’Alice i Eventyrland’ kan ses fra den 11. november frem til den 22. december. Billetprisen spænder fra 80 kr. til 315 kr., alt efter hvor du køber plads.

Læs mere om forestillingen her.

Adresse: Teatergaden, 8000 Aarhus C

Xmas Cabaret

teaterforestillinger
Foto: svalegangen.dk

Er du ikke til det helt klassiske teater, så har Teatret Svalegangen et rigtig godt bud. ’Xmas Cabaret’ byder på en blanding af tryl, musik, teater og comedy. En noget anderledes forestilling, men med garanti for humor og selvironi.

Så hvis du er på jagt efter et godt grin i selskab med komikeren Niels-Peter Henriksen, så sving vinterfrakken forbi Teatret Svalegangen fra den 1. til 11. december. Pris 225 kr. Studerende 135 kr. Under 25 år 65 kr.

Læs mere om forestillingen her.

Adresse: Rosenkrantzgade 21, 8000 Aarhus C

Kagefabrikken

teaterforestillinger
Foto: aarhusteater.dk

Selvom ’Kagefabrikken’ ikke er en julefortælling, så drejer det sig om noget, som virkelig hører julen til – nemlig kager. ’Kagefabrikken’ tager som navnet antyder sted i en kagefabrik, hvor alting lover fryd og gammen, lige indtil det ikke gør det mere. Fabrikken skal reddes og Niels fabriksejer skal tilbage på rette spor.

Forestillingen er skrevet af Christian Lollike, der har betrådt de århusianske teatergange i flere år. Han er i dag leder på Sort/Hvid i København.

Fyld maven med kage og tag ind og se ’Kagefabrikken’ fra den 19. november indtil den 18. december. Billetpriserne varierer fra 70 kr. til 320 kr.

Læs mere om forestillingen her.

Adresse: Teatergaden, 8000 Aarhus C

Du må være en engel, Hans Christian

teaterforestillinger
Foto: Morten Fauerby

Teatret Gruppe 38 er et intimteater på Aarhus Ø. Teateret beskriver sig selv som en måde at opleve alternativ, skævt og finurligt scenekunst, som ikke er til at finde andre steder i Aarhus.

Forestillingen er en installationskunst, der hylder Danmarks store digter H.C. Andersen. Hele stykket foregår ved et langbord, hvor to tjenere skal sørge for eventyrfigurernes ønsker.

Bliver du varm om hjertet ved tanken om H.C. Andersens eventyrer, kan ’Du må være en engel, Hans Christian’ ses fra den 28. november og frem til 19. december. En normalbillet koster 135 kr., og billetter til studerende og/eller under 25 år koster 70 kr.

Læs mere om forestillingen her.

Adresse: Irma Pedersens Gade 222, 8000 Aarhus

Cirkus Jul

teaterforestillinger
Foto: cirkusjul.dk

Der er selvfølgelig også juleteater for de helt små. Cirkus Jul er et tilbud fra Aarhus Teater, SAXO og Muskelsvindsfonden, der i samarbejde med Cirkus Summarum sørger for, at de elskværdige figurer fra børnelitteraturen får mulighed for at udfolde sig på Tangkrogen i det store cirkustelt.

Tag dine kære små med til en dejlig eftermiddag, hvor der er plads til at fantasien får frit spil. Cirkus Jul kan opleves fra den 10. december frem til den 21. december. Billetpriserne går fra 175 kr. og op til 345 kr.

Læs mere om forestillingen her.

Adresse: Marselisborg Havnevej 1, 8000 Aarhus (Tangkrogen)