Skal din fredag aften tilbringes i biografens mørke sal, så er der flere steder at gå hen i Aarhus. Alle biografer leverer et stor udvalg af film i forskellige genrer og for både børn og voksne. Du kan læne dig tilbage i de bløde stole og nyde dine lækre popcorn og den kolde sodavand i samtlige biografer, men hver biograf har også noget unikt over sig, som gør at lige netop denne biograf er et besøg værd.

CinemaxX – Oplev den kæmpestore IMAX-skærm

I Bruuns Galleri finder du den store CinemaxX biograf i Aarhus. Biografen er med sine 11 sale landets anden største biograf med en stor indbydende kiosk og sale fordelt på to etager. Jeg har personligt både været der på krykker og med barnevogn, og den etagedelte biograf var intet problem. Etagerne er nemlig også forbundet med elevatorer, og CinemaxX personalet er rigtig søde til at hjælpe dig. Både salene og lærrederne er dejlig store, og stolerækkerne har en tilpas afstand til hinanden og hældning, så du både har masser af plads til at strække benene og godt udsyn. Er du på date, kan du reservere dobbeltsæder i udvalgte sale, så I rigtig kan sidde tæt og holde i hånd under filmen.

Det unikke ved CinemaxX er biografens IMAX-sal, som faktisk er Jyllands største lærred på over 200 m2. Det store lærred buer lidt, så du føler dig helt omsluttet af skærmen, samtidig med at lyd og billede er helt i top. IMAX koster lidt mere end film vist i de almindelige sale, og jeg ville nok ikke se enhver film i IMAX. Dog kan jeg varmt anbefale at se store actionfilm i salen, da det giver en helt uovertruffen oplevelse, og samtidig er stolene lidt mere behagelige at sidde i.

En sidste fordel ved CinemaxX biografen er, at den ligger i Bruuns Galleri, så hver aften efter kl. 19 kan du parkere gratis i deres parkeringskælder, hvis du samtidig besøger CinemaxX. Du skal bare huske at vise din p-billet til en af CinemaxX’s medarbejdere.

Nordisk Film Aarhus C – Få blæst i håret og mærk fødderne ryste med 4DX

Ved Sankt Knuds Torv tæt på Aarhus Banegård ligger Nordisk Film biografen Aarhus C gemt lidt væk fra det pulserende strøg. Med sin centrale placering ligger Nordisk Film biografen optimalt i forhold til byens mange cafeer og restauranter. Det er et fantastisk udgangspunkt på en lækker fredag aften med god mad efterfulgt af en spændende film i mørket. Biografen er en moderne 9-sals biograf med en stor kiosk, hvor der kan købes snacks og drikkevarer inden filmen.

I Nordisk Film biografen kan du som noget helt særligt opleve film i 4DX. En udvalgt sal er udstyret med smarte Thunderbox-stole, som kan vibrere og skabe rystelser i samspil med filmen. Derudover er salen udstyret med en masse skjulte effekter. Med 4DX kan man tydeligt fornemme de ekstra effekter det har i forhold til det man kender fra 3D. Du får vind i håret, tåge der breder sig i salen, snevejr og duften af brændt gummi. Hvert effektspor er designet specifikt til de enkelte film, så du får en fed og anderledes oplevelse hver gang. Ligesom med IMAX er 4DX ikke velegnet til enhver film. Derfor er det også kun udvalgte film, der vises i salen. Det er dog en sindssyg fed oplevelse at se actionfyldte film, da de mange eksplosioner, vilde stunts og biljagter passer helt perfekt til 4DX-konceptet.

Trøjborg Bio – Den hyggelige lokale biograf

Nordisk Film Biografen på Trøjborg er en lille hyggelig biograf med fem sale. Her kan du både opleve store danske film og anerkendte amerikanske film. Men også film, der bevæger sig uden for det gængse program. Du kan både nyde gamle danske klassikere rulle over det store lærred, samt mindre film på et lavere budget end de kendte fra Hollywood. Trøjborg Bio ser ikke ud af meget udefra, hvor man har bevaret den gamle facade. Men lad dig ikke narre, for biografen blev for nogle år siden renoveret, så salene og teknikken er topmoderne. Trøjborg er for dig, der foretrækker det hyggelige og lidt mere intime, hvor du ikke behøver kæmpestore skærme og vilde effekter. Det er en biografoplevelse skåret helt ind til benene med masser af nostalgi.

Se også vores andre guides indenfor “Musik og Film” kategorien.