Strande og badesteder i Aarhus

Er du bosat i Aarhus, eller lægger du bare vejen forbi, så har du alletiders mulighed for at få sand mellem tæerne og en kølig dukkert. Aarhus er en havneby og har en lang kystlinje med lækre badestrande, og er derfor den ideelle by for vandhunde og solbadere. Her giver vi vores bud på de bedste strande og badesteder i Aarhus.

OBS: Da strande og badesteder kan være udnævnt til hotspots eller være lukket i forbindelse med Covid-19, opfordrer vi til at overholde myndighedernes retningslinjer det pågældende sted.

Havnebadet

På Aarhus Ø finder du Bassin 7, bedre kendt som Havnebadet. Her kan du udfordre dine kammerater på en svømmekonkurrence i det 50 meter lange og 2,20 meter dybe bassin eller prøve wakeboard på kabelbanen ved Aarhus Watersports Complex. Du kan trygt tage en dukkert med de mindste, da Havnebadet både har børne-  og juniorbassin og Trygfondens livreddere er altid til stede i åbningstiden.

Langs havnens promenade finder du både butikker og streetfood boder, hvor du kan stille sulten og nyde kaffe, is og juice på promenadedækket. Derudover kan du benytte dig af saunaer, toiletter og udendørs brusere.

Ved Bassin 7 finder du også Salling Tårnet, et arkitekttegnet udsigtstårn, der i sig selv er en attraktion, og hvorfra du kan få en smuk udsigt over Aarhus Havn. Går du længere ud på Aarhus Ø ad Bernhardt Jensens Blvd. er der også en badebro, hvorfra du har udkig til Risskov og Den Permanente.

Åbningstider:
8. juni til 30. august: mandag-søndag kl. 10.00-18.00
1. september til 31. maj: lørdag og søndag kl. 8.00-12.00

Billede af Havnebadet taget af Simone Smalbro

Den Permanente

Den Permanente Badeanstalt, eller Den Permanente, som det hedder i folkemunde, er en af de mest velbesøgte strande i Aarhus. Den Permanente er en hyggelig aflukket strand, som du finder lige nedenfor Riis Skov, blot 10 minutters cykeltur fra centrum ad cykelstien langs kysten. Badeanstalten har en adskilt herre- og dameafdeling, hvor nøgenbadning tillades og imellem de to, en fælles badestrand. Anstalten har både omklædning, brusere og sauna. Trænger du til is eller hotdogs, kan du forsyne dig i kiosken nær anstalten.

Læs også: 6 x sushi take away i Aarhus

Åbningstider:
I sommermånederne er anstalten åben for alle, mens den i vintermånederne, allerede startende fra den 1. september, er forbeholdt vinterbadere fra Vikingeklubben Jomsborg. Dog er der strand til begge sider uden for Den Permanente, som frit kan benyttes af alle hele året rundt.

Billede af Den Permanente i Aarhus taget af Nils Jepsen

Bellevue Strand

I Risskov finder du også Bellevue Strand, omtrent 4 kilometer fra Aarhus C. Her finder du en rigtig fin sandstrand med klart badevand, og du slipper derfor for at svømme i tang og at gå på stenbund. Stranden har modtaget den internationale miljømærkning ‘Det Blå Flag’, som er et kvalitetsstempel for badevandets renhed, badesikkerhed og faciliteter.

Stranden er meget børnevenlig og har egen legeplads. Langs stranden er der flere offentlige badebroer, hvorfra du let kan springe i vandet og Bellevue er et populært område for de, som ønsker at dyrke vandsport. Kommer du på cykel inde fra byen, kan du cykle ad Nordre Strandvej eller Grenåvej. Såfremt du tager bilen, er der gode parkeringsmuligheder ganske tæt på stranden.

Billede af Bellevue strand taget af Rhino Mind

Ballehage Strand

Rykker vi til det sydlige Aarhus finder vi naturstranden Ballehage Strand, beliggende i Højbjerg lige ved Marselisborgskoven. Ballehages sandstrand er ganske smal, men har til gengæld et stort græsareal, hvor du kan slænge dig. Fra Ballehage Strand har du en smuk udsigt over Aarhus by og Marselisborg Skov i ryggen, hvor du passende kan tage en gåtur efter en dag i bølgerne.

Ved stranden finder du også kunstværket Den Uendelige Bro, som er en cirkelformet badebro, der sætter scenen for det perfekte billede. Broen var oprindeligt tænkt som midlertidigt kunstværk, men er blevet en populær attraktion, ikke mindst i forbindelse med at Aarhus Kommune gav borgere mulighed for at blive viet på broen. Den Uendelige Bro opsættes hver sommer fra maj til oktober.

Billede af Ballehage strand taget af Lise Høeg

Moesgaard Strand

Vi fortsætter vores liste ved at rykke længere sydpå. Omringet af bakker og skov finder du Moesgaard Strand, som også er en af de mere velbesøgte strande i Aarhus. Stranden har badebroer, grillsteder, gode toiletforhold, en kiosk og gode parkeringsforhold, og desuden er der altid livreddere om sommeren.

Derudover er der også her et større græsområde, som kan bruges til aktiviteter, spil og lege. Der er hyggelige stisystemer ved og omkring stranden, som indbyder til en gåtur i de utrolig flotte omgivelser. Blandt guidens nævnte strande ligger Moesgaard Strand længst væk fra centrum, men cykelturen er spækket med flot natur, som kan medtages som en del af strandturen.

Billede af Moesgaard strand taget af Rhino Mind

Grossererbadet, Badeanstalten Spanien

Vil du hellere bade indendørs, kan du lægge turen forbi Grossererbadet i Badeanstalten Spanien. Her kan du forkæle dig selv med sauna, sansebad, sanseregn og megabrus, og de modige kan få et koldt gys under koldtvandsspanden.

Desuden tilbyder Spanien forskellige oplevelser og arrangementer, såsom saunagus og scrub i dampbadet. En billet til Grossererbadet koster 90 kr. for voksne og 30 kr. for børn og giver samtidigt adgang til svømmehallen.

Billede af Grossererbadet (Badeanstalten Spanien) taget af André Andersen

Læs også: Take away guide af 11 bedste burgerjoints

Find vej

På nedenstående billede finder du et overblik med de forskellige strande og badesteder fra denne guide.

Google Maps rutevejledning til strande og badesteder i Aarhus

Har du fået smag for udendørsaktiviteter i Aarhus, kan du også læse vores guide til naturoplevelser i Aarhus.

Tilbud i Aarhus

To der spiser på Restaurant Malt
Lækker 7 retters menu på Restaurant Malt
Se tilbud
Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud
Restaurant Mellemrum
Gå all-in på Restaurant Mellemrum
Se tilbud

I samme kategori

Aarhus Street Food
Gedulgt bar
DGI Huset
Yogaguide Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Aarhus-Festuge-1
Fris-r-Aarhus

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.