Jeg elsker, når Aarhus danner rammerne for arrangementer og festivaler, der præsenterer mig for ny lyd, unge musiktalenter og kunstnere, der ikke før har været på dansk jord. Har du det på samme, skal du tage til dette års SPOR Festival, som er en musik- og lydkunstfestival.

Her kan du nemlig opleve, hvad der rører sig i tonernes verden – både nationalt og internationalt. Festivalen kører i to forskellige “grundspor”: Ét der præsenterer anerkendte, internationale artister, der dog endnu ikke har optrådt i Danmark, og et nationalt spor, der giver unge, nystartede, danske talenter en mulighed for at optræde.

SPOR Festival foregår d. 4.-5. og 11.-13. september på forskellige venues i Aarhus.

I det følgende kan du læse meget mere om, hvad du kan opleve på festivalen.

Lydinstallation – Concurrent: Et mix af virtuel og fysisk lyd

På UngK har du mulighed for at opleve den danske kunstner Julie Østengaards lydinstallation “Concurrent”. Selve værket består af 16 forskellige lydskulpturer, der hver er individuelt styret og hvis lyde gøres “fysiske” af motoriserede bevægelser. Derudover spiller Julie Østengaard live med værket tre gange om dagen. Her mikser hun akustisk og elektronisk lyd og skaber således et samspil mellem det virtuelle og fysiske rum. Læs mere om Concurrent her.

SPOR Festival
Foto: Sporfestival.dk

Hvor?
UngK, Nørre Allé 23 K, 8000 Aarhus C
Hvornår?
4. september kl. 16:00 - 19:00 (live-performance kl. 16:00)
5. september kl. 14:00 - 18:00 (live-performance kl. 15:00 og 17:00)
Pris?
Gratis, men husk at tilmelde dig den enkelte live-performance.

Koncert – Country: Countrygenren gentænkt

“Country” er skabt af komponist Niels Rønsholdt og er et værk, der udfordrer det klassiske koncertformat. Her vil den anerkendte sanger og cellist Jakob Kullberg, Rønsholdt og et kammerorkester tage dig på en rejse gennem den rige amerikanske country tradition. I “Country” fremføres kærlighedssange, der på paradoksal vis kritisere den måde vi behandler “landet” og “jorden” på og udstiller således det hykleri, der er forbundet med country-genrens nostalgi og kærlighed for fædrelandet.

Hvor?
Musikhuset
Hvornår?
4. september, 19:30.
Pris?
(Standard) 110 kroner.
(Unge under 30 år) 70 kroner.

SPOR

Lydinstallation – YÁO YÈ #3: Oplev lydmeditation gennem Yiran Zhaos performance og lydinstallation

YÁO YÈ er både en performance og lydinstallation bestående af en række lydfrekvenser, der alle er relaterede til hinanden; nogle er stabile, mens andre hele tiden skifter. Du vil i forbindelse med installationen kunne opleve en lydmeditation på omkring 15 minutter, hvor du vil blive en del af det bølgende lydunivers. Læs mere om kunstneren og værket her.

SPOR Festival
Foto: Sporfestival.dk

Koncert – Månekoncert: Oplev søvncyklusser gennem musik

Kom til Månekoncert og lad dig lede gennem nattens mange faser af fire sangere og en accordeonist, der fremfører søvnlyde, månesange og drømmemusik. Publikum bliver opfordret til at dele deres drømme både før og efter koncerten og på et virtuelt forum, og der skabes således et form for fælles rum, hvor nattens drømme kan deles.

SPOR Festival
Foto: Sporfestival.dk

Hvor?
Teater Katapult, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Hvornår?
12. september kl. 14:00, 16:00 & 18:00 og 13. september kl. 14:00 og 16:00
Pris?
(Standard) 130 kroner
(Unge under 30 år) 80 kroner.

Performance – Verdrängen: En humoristisk forestilling om det tyske ord “Verdrängen”.

På Godsbanen kan du opleve den internationale gruppe Oblivia, når de med humor undersøger det tyske ord Verdrängen, der direkte oversat betyder “fortrængning”, men som på tysk har mange flere facetter. Scenografien er helt simpel og består af en scene med hvide neonrør, hvor de tre performere eksperimenterer med musikteatrets rammer og fremfører minder fra den kollektive europæiske historie.

SPOR Festival

Hvor?
Godsbanen, Åbne Scene, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Hvornår?
12. september, kl. 19:30.
Pris?
(Standard) 130 kroner
(Unge under 30 år) 80 kroner.

Du kan læse meget mere om festivalen på deres hjemmeside sporfestival.dk.