Snus – den populære tobak blandt unge

Snus er en af de mest populære former for tobak blandt unge. Det kan købes både med og uden smag, og det har vundet stort indpas hos unge mennesker, der gerne vil undgå at ryge. Dette indlæg giver et kort overblik over snus og hvorfor det er blevet så populært.

Hvad er snus?

Snus er et tyggegummi, der typisk består af tobak, salt og kulsyre. Det bruges ofte som en alternativ til rygning, og kendes også som røgfri tobak. Snus kan komme i mange forskellige former og smage, såsom mint, citrus og vanille, men også smage som jordbær, cola og lakrids kan findes, som er særligt populære blandt de unge. Det kan bruges enten ved at tygge det direkte eller ved at placere det under læben for at frigive smagen. Nogle mennesker foretrækker snus fremfor rygning på grund af den mindre lugt og udledning af røg, og fordi der ikke som sådan er påvist sundhedsskader ved brug af snus.

Hvorfor bruger folk snus?

Mange bruger snus for at få en hurtig og let tilgængelig dosis nikotin. Det er blevet mere almindeligt de seneste år, da det ikke kun giver den samme effekt som cigaretter, men også fordi det ikke er påvist at have de samme skadelige virkninger på helbredet. Snus kan bruges af alle aldersgrupper, og er billigere end cigaretter, hvilket gør det attraktivt for mange mennesker. Ligesom cigaretter er snus afhængighedsskabende på grund af nikotinen, og man kan ende med at skulle tage snus bare for at holde abstinenserne nede fra nikotinmanglen. Er man nået derud, har snus ikke længere den samme lykkegivende effekt, som det havde, da man startede med at tage det.

Er der nogen sundhedsmæssige risici forbundet med at bruge snus?

Til trods for, hvad mange tror, er der sundhedsmæssige risici forbundet med at bruge snus. Snus indeholder nikotin, som kan være skadeligt for kroppen. Det kan føre til øget blodtryk og puls, hvilket øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Derudover har snus og anden tyggetobak vist sig at have en negativ effekt på tandkødets sundhed, og det kan føre til tandkødsbetændelse og tab af tænder. Endelig er der en stor risiko for mundkræft forbundet med brugen af snus, da det indeholder kræftfremkaldende stoffer. Der er også teorier om, at det kan forstyrre hjernens udvikling, hvis man tager snus som ung, og det kan svække hukommelsen og koncentrationsevnen. Derfor anbefales det ikke at bruge snus regelmæssigt eller i store mængder, og især ikke, hvis man er under 25.

Snus er en populær form for tobak blandt unge, men det kan have mange sundhedsskadelige følger. Derfor bør man være meget moderat med brugen af snus.

Tilbud i Aarhus

Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud

I samme kategori

el-guitar
ben-white-mO9vKbG5csg-unsplash
spacejoy-c0JoR_-2x3E-unsplash
pexels-raka-miftah-4253888

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Aarhus-Festuge-1
Juliette-brunch-1
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Fris-r-Aarhus

Forsiden netop nu

Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023
Restaurant Tangkroen Aarhus
Restauranter Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mad og drikke

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Kultur og musik

Seal
Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus
Dracula--Aarhus-Teater-4-1
Valgaften-Svalegangen

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)