Snus – den populære tobak blandt unge

Snus er en af de mest populære former for tobak blandt unge. Det kan købes både med og uden smag, og det har vundet stort indpas hos unge mennesker, der gerne vil undgå at ryge. Dette indlæg giver et kort overblik over snus og hvorfor det er blevet så populært.

Hvad er snus?

Snus er et tyggegummi, der typisk består af tobak, salt og kulsyre. Det bruges ofte som en alternativ til rygning, og kendes også som røgfri tobak. Snus kan komme i mange forskellige former og smage, såsom mint, citrus og vanille, men også smage som jordbær, cola og lakrids kan findes, som er særligt populære blandt de unge. Det kan bruges enten ved at tygge det direkte eller ved at placere det under læben for at frigive smagen. Nogle mennesker foretrækker snus fremfor rygning på grund af den mindre lugt og udledning af røg, og fordi der ikke som sådan er påvist sundhedsskader ved brug af snus.

Hvorfor bruger folk snus?

Mange bruger snus for at få en hurtig og let tilgængelig dosis nikotin. Det er blevet mere almindeligt de seneste år, da det ikke kun giver den samme effekt som cigaretter, men også fordi det ikke er påvist at have de samme skadelige virkninger på helbredet. Snus kan bruges af alle aldersgrupper, og er billigere end cigaretter, hvilket gør det attraktivt for mange mennesker. Ligesom cigaretter er snus afhængighedsskabende på grund af nikotinen, og man kan ende med at skulle tage snus bare for at holde abstinenserne nede fra nikotinmanglen. Er man nået derud, har snus ikke længere den samme lykkegivende effekt, som det havde, da man startede med at tage det.

Er der nogen sundhedsmæssige risici forbundet med at bruge snus?

Til trods for, hvad mange tror, er der sundhedsmæssige risici forbundet med at bruge snus. Snus indeholder nikotin, som kan være skadeligt for kroppen. Det kan føre til øget blodtryk og puls, hvilket øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Derudover har snus og anden tyggetobak vist sig at have en negativ effekt på tandkødets sundhed, og det kan føre til tandkødsbetændelse og tab af tænder. Endelig er der en stor risiko for mundkræft forbundet med brugen af snus, da det indeholder kræftfremkaldende stoffer. Der er også teorier om, at det kan forstyrre hjernens udvikling, hvis man tager snus som ung, og det kan svække hukommelsen og koncentrationsevnen. Derfor anbefales det ikke at bruge snus regelmæssigt eller i store mængder, og især ikke, hvis man er under 25.

Snus er en populær form for tobak blandt unge, men det kan have mange sundhedsskadelige følger. Derfor bør man være meget moderat med brugen af snus.

Tilbud i Aarhus

Tangkroen-brunch-buffet-06-scaled
Nyd en lækker Kronch
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.