Skaf gode backlinks nemt med disse 10 råd

Annonce:

Linkbuilding kan være nøglen til at skabe en succesfuld hjemmeside og brand, og heldigvis er det ikke svært at linkbuilde korrekt. Det kræver blot lidt undersøgende arbejde på nettet, og så er man hurtigt i gang med at skabe trafik til ens side.

Alle kan linkbuilde, og der findes et vælg af forskellige teknikker, som man kan gøre brug af. Her er der samlet en guide med de 10 mest brugte og mest effektive teknikker til linkbuilding, som man kan komme i gang med øjeblikkeligt.

Skyscraper teknikken

Skyscraper teknikken går ud på, at du finder sider på nettet, som har masser af backlinks i forvejen, men hvis indhold ikke er optimalt. Her er tricket, at du selv kan udarbejde indhold, som er bedre end det, der i forvejen ligger på siden, og det gælder derfor om at analysere det eksisterende indhold og forbedre dette. Efterfølgende kan du bede om, at siden linker til din side fremfor den tidligere side og henvise til dit indholds højere kvalitet.

At forbedre indholdet kan være så simpelt som at rette fejl eller misinformation på en side, hvilket er meget effektivt, da ingen ønsker at linke til noget, der ikke passer. Derudover kan man nemt forbedre eksisterende indhold ved at gå mere i dybden og forklare ting i flere detaljer eller med bedre metoder. Det kan være via grafik, video eller billeder, så læseren hurtigere kan forstå indholdet.

Linkbuilding med ressource sider

En anden måde at skabe effektiv linkbuilding på, er ved at finde de sider, som specialiserer sig i at finde og fremstille viden om et bestemt emne, og så anmode dem om at linke tilbage til din side. Det kræver, at siden linker til eksterne sider som din, og at dit indhold har relevans for siden, men har den dette, og er indholdet informativt, så er der gode muligheder for at få skabt links til din side og derved få ekstra trafik.

Hvis man ønsker en nem måde at få skabt trafik til sin side på via backlinking, så er det oplagt at søge efter ødelagte links på forskellige sider, hvor det ødelagte link kan erstattes med et link til din side. Det kræver, at man laver en side med information om det emne, som det ødelagte link ellers ville informere om og på den måde skabe værdi for læseren.

Metoden fungerer, fordi ejerne af den side, man ønsker et backlink fra, ikke har lyst til at sende deres læsere videre via et link, der ikke længere fungerer. Gør man opmærksom på ens egen sides værdi for deres læsere, er det meget sandsynligt, at man får et backlink.

301 omdirigering for at skabe linkbuilding

En 301 redirect refererer til den fejlmeddelelse, som man får, når man går ind på en side, som er blevet flyttet, og som derfor ikke længere kan tilgås via linket. Når man gør brug af 301 redirects, så laver man en passende erstatning til den side, som linket fører hen til. Ligesom med de ødelagte links er dette en nem måde at skabe backlinks på, fordi ejerne af siderne igen ikke er interesseret i at videresende deres læsere til sider, der ikke længere findes.

Kom på lister over de bedste i en given kategori

Der findes et utal af lister på nettet, som rangerer alt fra de bedste mobiler til de bedste tæpper og alt, hvad man ellers kan finde på. Det betyder, at disse ”bedste x af y” sider er det oplagte mål for backlinks. Her gælder det om at finde lister, der passer til det, ens side handler om, og så overbevise ejeren af disse lister om, at ens side også skal figurere på disse lister. Det kan skabe meget mere opmærksomhed og backlinks at blive fremhævet på sådan en liste, især når det gælder lister om ting i lokalområder.

Lav blogindlæg som gæst på andre sider

Rigtig mange sider, som kan være fordelagtige at have backlinks fra, giver gæster muligheden for at lave blogindlæg om et væld af forskellige emner, og til gengæld får man som regel et link tilbage til ens side sat i dette blogindlæg. Det er en mere tidskrævende måde at skabe backlinks på, men kan i sidste ende være utrolig givende.

Optræd som ekspert på podcasts

En utrolig effektiv måde at skabe trafik tilbage til ens side på er ved at være med i diverse podcasts, som har relevans for ens side. Her gælder det om at blive budt velkommen som en ekspert på et givent emne. Podcasts er nemlig rigtig gode til at anerkende de personer eller organisationer, som de har haft med eller fået information fra. Det gælder både i selve podcasten samt på fx sider med information over de forskellige afsnit, hvor de ofte indsætter links til den side, som man repræsenterer.

En af de nemmeste måder at sikre sig backlinks på er ved at opsøge de steder, hvor ens side allerede bliver nævnt, men hvor der ikke er links tilbage til ens side. Det kan være sider, hvor ens brand nævnes men ikke linkes til.

Det er en nem og effektiv måde at skaffe backlinks på, fordi de sider, hvor ens brand nævnes, allerede kender til ens brand, og derfor vil være mere tilbøjelige til at indsætte et link med det samme ud fra en simpel anmodning.

Gør brug af organisationer og fællesskaber, du allerede er en del af

For at skabe backlinks så gælder det om at udnytte alle de muligheder, som man har, og derfor er det en super ide at gøre brug af ens netværk. Det gælder fx de organisationer og fællesskaber, som man allerede er en del af, og som kender til ens side i forvejen. Her gælder det bare om at spørge, om der kan blive linket til ens side fra deres.

Mange har med rette stort fokus på eksterne backlinks fra sider, der ikke er ens egne, men faktisk kan man få meget ud af at gøre brug af interne backlinks. Det vil sige backlinks, som kommer fra andre undersider på ens side. Det er nemlig en fantastisk måde at give ens side autoritet på, når det kommer til fx google søgninger. Samtidig har man også selv fuld kontrol over de forskellige links, og det kan i mange tilfælde være en klar fordel.

Tilbud i Aarhus

En aften på kroen
En aften på Kroen
Se tilbud
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.