Shoppingsteder i Aarhus

Aarhus har et mekka af shopping muligheder. Uanset om du er på udkig efter det perfekte par sko eller den perfekte gave til den næste store fejring, vil du hurtigt kunne opdage fordelene ved at shoppe i Aarhus: Her får du både en vifte af veludstyrede shoppingcentre med alverdens specialbutikker. Men du du kan også slentre ad det smukke Strøg under åben himmel og finde guld og gode tilbud i Aarhus’ livlige gågademiljø.

Stormagasiner og shoppingcentre i Aarhus

“Hvordan er min indkøbsliste blevet så forbandet lang – og hvor mange butikker skal jeg nu bumle forvirret igennem for at få fundet det hele?!” Dén tanke kender de fleste af os, særligt op til jul og andre store fester – men så sandelig også fra de ugentlige indkøb, hvor man både skal have fat i specialshampoo på apoteket, shoppe et par nye jeans og ikke mindst have krydset havregryn og bananer af på listen!

Læs også: Take away guide af 11 bedste burgerjoints

Aarhus har hele 5 forskellige shoppingcentre og stormagasiner. Her kan du få shoppet med et smil, uanset om du er på udkig efter specialvarer eller den nyeste mode. Men hvilket shoppingcenter i Aarhus skal du stile efter? Vi bringer her et solidt overblik over hvert af de 5 shoppingcentre i Aarhus.

Shopping i Bruuns Galleri

Dette shoppingcenter er nok efterhånden det mest kendte i Aarhus. For kommer du med tog eller bus til Aarhus Hovedbanegard, skal du ikke gå mange skridt, før shoppeturen kan gå i gang! Det populære shoppingcenter har 100 butikker og caféer. Herudover er der også en Cinemaxx-biograf med Jyllands største lærred samt en veludstyret Kvickly og et praktisk apotek.

Der er altid en god grund til at gå forbi dette shoppingcenter i Aarhus. Åbningstiderne for specialbutikkerne er nemlig lange (10-20 på hverdage og 10-18 i weekender. Herudover er der alverdens forbindelser med tog og bus til Aarhus’ forstæder og andre byer.

Shopping i Magasin

Hvis du vil shoppe store brands og tøjmærker, vil Magasin i Aarhus bestemt ikke skuffe dine forventninger. De har et stort udvalg af high-end mærker og lækre specialvarer. I dette eksklusive stormagasin finder du bl.a. brands som Acne, Mads Nørgaard, Adidas Originals, Stine Goya, By Malene Birger, Giorgio Armani og mange flere. Der er flere etager med eksklusive specialvarer. Du kan desuden finde udsøgte råvarer og kulinariske eventyr i Mad&Vin.

Magasin kendetegnes ved at være et stormagasin i Aarhus, hvor du kan få eksperttips til tøj, personlig pleje og makeup, indretning af din bolig samt alt hvad hjertet begærer, når det kommer til skønne smykker og lækre gaver. Åbningstiderne i Magasin Aarhus er også gavmilde – mandag til lørdag kan du shoppe lige til klokken 20!

Shopping i Salling

Salling er et stormagasin i Aarhus, der har en eksklusiv kant og som forkæler sine kunder med dedikerede ekspedienter. Uanset om du shopper vin og laks til nytårsmiddagen eller skal have et par jeans, der sidder perfekt. Her finder du store brands, unikke designs og et genialt udvalg af delikatesser i Salling PLUS-afdelingen.

Salling tog sin begyndelse i 1906 og derfor blevet et af Aarhus’ charmerende vartegn. Snyd derfor ikke dig selv for en pause fra din shopping på Salling Rooftoop café, hvor du kan nyde viewet over Aarhus by og vandet.

Shopping i City Vest

City Vest er et populært shoppingcenter med både Lidl og Føtex, Fitness World og alverdens tøjbutikker, og specialforretninger med alt til krop og skønhed, bolig og børn. Så leder du efter et sted, hvor du både kan shoppe nyt tøj og specialprodukter, smutte en time i fitness efter shopping og til sidst få fixet aftenens indkøb?  Så er City Vest et godt bud, da de har noget for alle og enhver!

City Vest gør shopping bekvemt og nemt for bilejere, da der altid er parkeringspladser nok. Ligeledes er der lange åbningstider i dette shoppingcenter og beliggenheden i Brabrand gør det nemt at få shoppet, hvis du kommer i bil.

Shopping i Viby Centret

Er du lokal i Aarhus, kender du helt sikkert til de hyggelige shopping muligheder i Viby Centret. Som er et hjerte i dagliglivet i de sydvestlige forstæder af Aarhus. Det er et mere lokalt præget shoppingcenter, hvor du ofte får fordelen af gode tilbud. Det gælder særligt når du skal shoppe specialvarer, finde guld til januarudsalg eller bare skal have klaret daglige indkøb. Der er også mulighed for at tage en tur på apoteket og lige få hentet en pakke på posthuset. I området ude ved Viby Centret ligger også mange lokale butikker, som eksempelvis Butik Jes Pors, som århusianerne måske er stødt på tidligere, da butikken lå placeret centralt i Århus.

Shopping på Strøget i Aarhus

Udover de store shoppingmuligheder i Aarhus City, såsom Magasin og Bruuns Galleri, så er Strøget den åre, der forbinder byen. Er du ude efter en gennemført shoppingtur kan du derfor få hele pakken, når du vælger at starte din shopping på landets smukkeste og rareste gågade. Ned ad det elegant fliseudsmykkede Strøg, hvor et smukt væv af lys glimter henover i vintermånederne, finder du et væld af butikker med hip mode og sko, boligdesign og kunsthåndværk, lækre caféer og elektronik-forretninger, ligesom du kan få fixet mobilens skærm – eller selv få ordnet håret og få en makeover hos de dygtigste frisører og kosmetologer i landet.

Strøget i Aarhus er ikke mindst genialt til en hel dag med shopping og hyggeudflugt med vennerne, familie eller kæresten: Start med brunch nede ved åen eller i Latinerkvarteret. Smut ind og ud af de mange lækre stræder og butikker. Rund dagen af med genial gastronomi eller solide burgers, en aften på Aarhus’ karismatiske barer eller hvil ud i én af biografernes plyssede sæder.

På udkig efter bestemte åbningstider for shopping i Aarhus Midtby? Kig på denne vejledende oversigt over åbningstider i Aarhus for specialbutikker, shoppingcentre etc.

Parkering og shopping i Aarhus

Det kan være et værre hyr at finde en parkeringsplads i de større danske byer! Og det er en ren skam, hvis dine oplevelser med shopping i Aarhus skulle blive forpurret af frygten for parkeringsbøder og stress med at finde p-pladser! Derfor har Aarhus Kommune gjort det nemt for dig at få overblik over de bedste parkeringsmuligheder, og du kan finde mange oversigter over betalingsparkering i Aarhus online – tjek fx dette kort over parkering i Aarhus, inden din næste shoppingtur. Du kan endda også finde en oversigt over gratis parkering i Aarhus her.

Se også vores guide med de bedste genbrugsbutikker i Aarhus.

Tilbud i Aarhus

Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud

I samme kategori

Aarhus Street Food
Gedulgt bar
DGI Huset
Yogaguide Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.