Har du planer om at fejre Sankt Hans med bål og hygge under åben himmel? I år fejrer vi Sankt Hans Aften onsdag den 23. juni, og herunder giver vi dig et overblik over de forskellige bålsteder i Aarhus.

OBS: Corona restriktionerne for den 23. juni 2021, betyder foreløbigt, at der udendørs må være 1000 opdelt i sektioner. Læs mere om myndighedernes retningslinjer her. Husk derfor at bestille biletter til nedenstående arrangementer i god tid.

Sankt Hans i Tivoli Friheden

Sankt Hans Tivoli Friheden Aarhus
Sankt Hans Tivoli Friheden og Visit Aarhus

Tivoli Friheden inviterer til bålhygge og festlig stemning, med tale af borgmesteren og musikalsk indslag fra Stig og Vennerne, hvor I kan skråle med på klassikere som ‘Vimmervej’.

Traditionen tro fylder Tivoli Friheden parken med båltønder, så I kan opleve hygge fra alle parkens kroge. Arrangementet er velegnet for hele familien, og adgangsbilletter en enten sæsonkort eller entrepris. For at overholde Corona restriktionerne vil parken være inddelt i zoner, men I skal ikke bestille billetter til en bestemt zonen hjemmefra.

Program:
- Kl. 20.00 Tale ved borgmester Jakob Bundsgaard
- Kl. 20.10 De mange båltønder tændes og der synges midsommervise
- Kl. 20.30 ‘Stig og Vennerne’ spiller på Friluftsscenen

Læs mere om arrangementet og køb billetter her.

Hvor? Tivoli Friheden
Hvornår? Program fra kl. 20.00
Pris? Entre

Spejdernes bål ved Brabrand Sø

Sankt Hans Brabrand
Sankt Hans Brabrand Sø’s Facebookside

Med 1000 besøgende hver eneste år, er spejdernes bål ved Brabrand Sø en af de mest populære Sankt Hans-arrangementer i Aarhus. Igen i år arrangerer de lokale spejdere bålfest, og hele familien er inviteret.

Arrangementet er gratis, men køber I drikkevarer eller sprøde hotdogs hos de opsatte boder går overskuddet til de lokale spejdere. I kan læse mere om arrangementet her, og deltage i Facebook-begivenheden her. HUSK: der plads til max 500 i år.

Hvor? Stadepladsen 8220
Hvornår? Fra kl. 15.00
Pris? Gratis

Sankt Hans i Johannesgården

Sankt Hans i Johannesgården
Sankt Hans i Johannesgården’s hjemmeside

Kirken ved Sankt Johannes Sogn arrangerer hvert år en hyggelig Sankt Hans aften, og i år er bestemt ingen undtagelse. På pladsen vil der være mulighed for at grille omkring de hyggelige bålsteder. Der vil desuden være plads til leg, tale og fællessang. Båltalen er i år ved Jens Joel, som er lokalpolitiker.

Det koster 25 kroner at deltage, og de betales ved ankomst. Med i prisen er både pølser fra grillen og tilbehør, mens øl og vand sælges til 10 kroner.

Grundet Covid19 er der begrænsning på deltagere, så tilmelding er nødvendig. Du tilmelder dig via formularen på hjemmesiden.

Hvor? Sankt Johannes Allé 1, 8000 Aarhus C
Hvornår? Fra 16.00-20.00
Pris? 25 kr.

Hvorfor fejrer vi sankthansaften?

Sankthansaften fejres af to årsage - og hold tungen lige i munden, for det er lidt kompliceret. Først og fremmest fejrer vi, Johannes døberen, hvoraf navnet sankthans også kommer. Johannes Døberen var jesus fætter, og ham der døbte Jesus. Når det er sankthans fejrer vi Johannes Døberens fødselsdag, som også falder præcis et halvt solår før Jesus’ fødselsdag.

Derudover fejrer vi selvfølgelig, at det er årets længste dag og korteste nat. Før i tiden troede man, at sankthansaften derfor havde en speciel kraft, som kunne gøre lægeurter mere kraftfulde end normalt. Det samme galt de hellige kilder, hvor alle de syge valfartede til på sankthansaften, for at drikke af den helbredende kildes vand