Sponsoreret artikel

Har du længe haft en drøm om at stable dit eget band på benene? Men har du hidtil afholdt dig fra det, fordi du ikke helt ved, hvordan du skal gribe det an? I så fald er du landet det helt rette sted.

Herunder kan du læse mere om, hvordan du konkret kan bære dig ad med at starte dit eget band. Husk dog på, at én ting er at starte et band – noget helt andet er at få succes med det.

#1: Find personer til bandet

Du skal selvfølgelig starte med at finde de personer, der skal være med i dit band. Her er der flere måder at gribe det an på, men det letteste er at finde venner og bekendte, der ønsker at deltage.

Har du ikke haft held med at finde bandmedlemmer fra din egen omgangskreds, er der heldigvis også råd for dette. Der findes nemlig talrige grupper på Facebook, du kan bruge til at søge medlemmer til dit band.

#2: Bliv enige om jeres musikalske stil

Når jeres band er blevet samlet, er næste skridt at finde ud af, hvad jeres musikalske stil skal være. Sandsynligvis har du hele tiden haft en idé om dette, og har også gjort det klart for dem, du har taget med i bandet.

Dette ændrer dog ikke på, at I potentielt kan komme frem til en bedre løsning, når først I begynder at spille sammen. Derfor anbefales det, at I øver en smule sammen, taler om det, og herefter træffer en beslutning.

#3: Indkøb det nødvendige udstyr

Hvis man skal spille og lave musik som band, er der et hav af udstyr, der skal bruges. Der er en god chance for, at I allerede har jeres instrumenter, men skal I f.eks. indspille jeres egne sange, er der en del udstyr, der skal bruges.

Det er derfor en god idé at afstemme, hvad I konkret vil med bandet. Når I har fundet ud af dette, så besøg SoundStoreXL, hvor I kan finde alt det nødvendig udstyr, uanset hvad I beslutter jer for.

#4: Øv jer

Til slut er der naturligvis intet andet for end at give den gas i øvelokalet. Skal man have succes som band, er det vigtigt, at man øver sig sammen. Og det er vigtigt, at man øver sig rigtig meget.

Er jeres mål, at I skal være et etableret band, der sammen kan udgive et album, tage på turné m.v., har I en lang vej foran jer, hvorfor I skal være indstillet på at øve og klø på – måske endda i flere år.