Sådan holder man ens tandsæt og tandkød sundt og rent

Annonce

Det er vigtigt at have en god mundhygiejne. En god mundhygiejne defineres ved en regelmæssig fjernelse af bakterier som plak. Munden indeholder utrolig mange forskellige typer af bakterier, hvor nogle af dem er vigtige og nødvendige, for at man kan fordøje og smage ens mad, mens andre er uhensigtsmæssige, da de skaber dårlige forhold for udvikling af diverse tandsygdomme.

Dertil er der tre tegn på, at man har god mundhygiejne. Den første er, at tænderne føles glatte og rene. Den anden er, at tandkødet er lyserødt og stramt. Det tredje og sidste tegn er, at munden føles frisk og sund. Uanset hvor god mundhygiejne man har, så bør man altid få et tjek engang imellem hos ens egen tandlæge i Århus. Læs med her i artiklen for at lære mere om, hvordan man holder ens tænder og tandkød sunde og rene.

Har du en god mundhygiejne?

Der er nogle afslørende tegn på, hvorvidt man har en god mundhygiejne. Man kan blandt andet være ekstra opmærksom på, om man har plak og tandsten på ens tænder. Et typisk tegn på tandsten er, hvis man kan køre tungen frem og tilbage på bagsiden af fortænderne i underkæben, og overfladen føles rug. Tandsten er umulig at fjerne med tandbørsten, og skal derfor fjernes regelmæssigt hos ens tandlæge i Århus, ved at få foretaget en professionel tandrensning.

Et andet afslørende tegn kan være mørkerødt tandkød. Et tredje tegn kan være ømhed og blødning i tandkødet. Sidst men ikke mindst, så bør man være opmærksom på dårlig smag i munden samt en dårlig ånde. Disse afslørende tegn fortæller én, at man godt kunne bruge lidt ekstra tid og omsorg på at forbedre ens mundhygiejne.

Hvordan får man en god mundhygiejne?

For at få en god mundhygiejne, så kræver det en regelmæssig fjernelse af plak. Et af de bedste redskaber, som man kan bruge i kampen for en god mundhygiejne er en tandbørste. Mange bruger ofte en medium eller hård børste, da de tror den er mest effektiv, men faktisk er en blød børste bedst. Dette skyldes, at en blød tandbørste vil forebygge børste- og slibeskader på tænderne og tandkødet. Tandbørsten bør anvendes to gange dagligt til at fjerne bakterierne med.

Hvis man stadig har problemer efter brug af en tandbørste, så kan man med fordel få hjælp af ens tandlæge i Århus til, hvordan man skal vinkle tandbørsten til ens tænder. Derudover vil en tandlæge i Århus også anbefale, at man bør bruge en tandpasta med fluor i. Fluor er nemlig med til at forebygge udviklingen af huller i tænderne.

Tilbud i Aarhus

Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud
Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud
Elle Bella Aarhus
Chefs Menu hos Elle Belle
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Genbrugsbutikker i Aarhus
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.