Sådan går du bæredygtigt klædt

Annonce:

Det er blevet et stort samtaleemne i samfundet i dag, om hvordan vi skal passe på miljøet. Klimakrisen kan for alvor mærkes i hverdagen, og dette trækker ofte overskrifter i medierne. Derfor ønsker langt de fleste at bidrage til, at vi kan være bedre ved miljøet, og der er super mange ting, som man selv kan gøre i hverdagen, der kan gøre en forskel. Men det kan i den forbindelse også være lidt af en jungle af finde rundt i, hvad man egentlig selv kan gøre, fordi der kommer mange råd flere steder fra, og hvilket skal man lige lytte til? Og hvad virker egentlig bedst? Et af de steder, hvor man kan starte med at sætte ind, er uden tvivl sit forbrug både i forhold til ting og ikke mindst tøj. Det er slet ikke svært at finde bæredygtigt tøj, og det gør en rigtig stor forskel, når du vælger at gå bæredygtigt klædt, fremfor noget, der er produceret uden omtanke for miljøet. Vil du vide mere om, hvad du selv kan gøre, kan du med fordel læse med her og få gode råd til, hvordan du får et mere bæredygtigt tøjforbrug.

Sørg for at undersøge tøjmærket

Netop fordi det er blevet et kæmpe samtaleemne i samfundet, er der flere og flere tøjmærker og modehuse, der går meget op i, at deres tøj skal være bæredygtigt produceret. Derfor er det en rigtig god ide at undersøge dette, inden du køber noget tøj, og oftest står det i beskrivelsen. Hvis det kan være svært at finde noget ude i butikkerne, er der et hav af bæredygtigt tøj på nettet, hvad end du leder efter trøjer, kjoler eller trusser. Prisen kan dog godt være lidt højere på bærdygtigt tøj, fordi det er fremstillet af dyrere materiale, men det er det værd i sidste ende.

Second-hand shopping

Hvis du er en af dem, som har et kæmpe shoppegen, og måske derfor synes, det er svært helt at lade være med at shoppe, eller måske også synes, det er svært at skrue ned for det, kan du med fordel gå i genbrugs- eller second-hand-butikker, hvor man rigtig ofte kan finde rigtige lækre ting, og mange gange også ting, som ingen andre har. Dette er en super bæredygtig måde at handle tøj på, fordi der jo ikke skal produceres noget nyt, og det ”gamle” tøj dermed blot får nyt liv hos en anden. Derfor kan du få glæde af noget, som måske har mistet sin værdi hos andre, og ofte kan du sagtens finde kvalitetstøj og næsten ubrugt tøj. Det er således stadig muligt at opretholde en mega cool stil, selvom du handler second-hand.

Tilbud i Aarhus

Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud
Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud

I samme kategori

tipaarhus.dk - fdm
pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.