Annonce:

En af de ting, som den normale danske husstand ikke kan undvære, er en solid, hurtig og billig internetforbindelse. Det gælder, uanset om man bare skal tjekke e-Boks, eller om ens unger har brug for høje internethastigheder til deres computerspil.

Når man skal vælge en ny udbyder af internet og ønsker en billig løsning, gælder det om at vide en smule om det, som man søger. På den måde kan man nemlig sørge for at få den billigste internetløsning til sin husstand. Det gælder derfor om at se på alt fra husstandens behov til de muligheder, man har for at få leveret en god forbindelse.

Overvej husstandens behov og sammenlign internetpakker

Når man overvejer en ny internetudbyder, er det første skridt på vejen til billigt internet at kende sine egne behov. Priser på internet kan nemlig variere meget baseret på de hastigheder, der tilbydes, og derfor er det også en god idé lige at sammenligne priser på internet igennem forskellige internettests.

Jo flere Mb/s man har brug for, jo højere vil prisen selvfølgelig også være. Det er ikke til at komme udenom. Heldigvis tilbyder mange af de store internetudbydere gode og konkurrencedygtige priser, så man uanset behov kan finde nogle gode priser på internetløsninger.

Generelt gælder det, at en husstand behøver minimum 20 Mb/s per computer eller andet device, som man tilgår nettet med. Skal flere i husstanden streame i høj kvalitet eller spille krævende onlinespil, kan det være en fordel med en forbindelse på mellem 50-100 Mb/s.

Skal man vælge et internetabonnement via bredbånd eller fiber?

En anden ting, som man skal overveje, når man vælger internet, er ens egen adgang til internet. Det er nemlig ikke ubetydeligt, hvor i landet man bor, når man skal finde en billig udbyder af nettet.

Man kan som regel vælge at få internet leveret via enten bredbåndskabler eller fibernet. Generelt kan man få leveret højere hastigheder via fibernet, men det er ikke alle steder i landet, at fibernet er tilgængeligt. Selvom mange kan få leveret hurtigt internet i dag via fibernettets lyslederkabler, kan man selvfølgelig stadig finde gode tilbud på internetløsninger leveret via bredbåndskabler.

Generelt er er det en god idé at vælge en større udbyder, som kan levere internet enten via bredbånd eller fibernet alle steder i landet, fordi man på denne måde får de bedste muligheder for at finde konkurrencedygtige priser. Jo større område en udbyder dækker, jo lavere priser kan de også tilbyde.

Husk en god sikkerhedspakke fra internetudbyderen

Uanset om man vælger en internetløsning via bredbånd eller fiber, er det vigtigt, at man dækker sig selv godt ind med en god sikkerhedspakke, så man kan surfe sikkert på nettet. Det vil sige, at man skal kigge på en internetpakke med virusbeskyttelse og lignende inkluderet, så ens forbindelse er sikker, og så ens informationer ikke kan blive misbrugt af andre.

Det er en god idé at finde en udbyder, som i ens internetpakke inkluderer en sikkerhedspakke, så man ikke bagefter skal ud at bruge mange penge på virusbeskyttelse til sin computer og andre devices.