Sådan får du en flot sæson i haven år efter år

Annonce:

Vi ønsker alle en smuk have, men hvordan får man en smuk have uden at skulle rippe planteskolen for deres varelager år efter år?

Blomsterløg er med til at give haven kulør allerede om foråret. Det kræver lidt planlægning, idet du skal huske at sætte dine løg om efteråret, og forberede dem ordentligt på sæsonen. Blomsterløg kan ofte være en anelse skrøbelige, og derfor er det en god idé at bruge  blomsterløg https://dutch-bulbs.com/dk/af en høj kvalitet.

Men det er faktisk også det der gør, at mange mennesker synes at lige netop blomsterløg er så tiltalende. I sommerperioden er det ikke noget problem at få tiden til at gå i haven, og her kan vi virkelig få jord under neglene. Efterår og vinterperioderne er lidt mere … stille. Og her kan man jo passende nyde det sidste af sæsonen, ved at sætte næste års løg i potter.

Det kan dog ofte være lidt af en videnskab at sørge for at éns blomsterløg får så gode muligheder som muligt. Du har garanteret hørt dine naboer komme med flere forskellige gode råd – og nogle af dem måske endda modstridende.

Nu behøver du heldigvis ikke lede længere – vi har sammensat en komplet to-do liste til dig, så du er sikker på at få så flotte blomster som muligt – hver gang!

  1. Sørg for at den potte du bruger har dræn. Det er ofte en god idé hvis du vælger en stor potte, der samtidig er frostsikker. Hvis din krukke ikke allerede har dræn, kan du eventuelt bore huller i den. Ønsker du ikke det, kan du eksempelvis bruge småsten, påtteskår eller gamle ødelagte tallerkener i bunden af potten.

Leca sten er et populært valg til dette, idet de sikrer en jævn overflade, samtidig med at de tilfører dine blomsterløg masser af ilt – og effektivt leder renvand væk.

  1. Du skal være meget opmærksom på at dine blomsterløg ikke får frost, da det ret nemt kan tage livet af dem. Hold dem eventuelt i garagen (ikke carport) indtil det er blevet et par grader varmere. Og husk at der sagtens kan komme en omgang nattefrost selv når temperaturerne er steget godt i dagstimerne.

Det er en god idé at have en fiberdug liggende, så du kan dække blomsterløgene til om natten, så du slipper for at bekymre dig. Dette betyder også at du ikke behøver slæbe tunge potter frem og tilbage fra garagen.

  1. Hvis du gerne vil have flotte blomster i længere tid, så husk at du sagtens kan plante flere forskellige løg i samme potte. Du kan plante dem i lag, så du på denne måde “timer” blomsternes vækst. På denne måde kan du kombinere flere forskellige smukke blomster i samme krukke, så du får masser af glæde af dine blomster hele sæsonen.
  2. Hvis du gerne vil plante flere blomster af gangen, så husk at plante dem i lag, og plant de største løg nederst, og husk masser af plads imellem dem.

Hvis du husker disse råd, så vil din have komme til at se flot og farverig ud. God fornøjelse, og god tur i haven!

Tilbud i Aarhus

Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
En aften på kroen
En aften på Kroen
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Fris-r-Aarhus
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.