Boligpriserne i Aarhus skød for alvor i vejret i løbet af 2020, og er du boligejer, er det rigtig godt nyt! Det betyder nemlig, at friværdien i din bolig højest sandsynligt er steget, og er mere værd end i 2019.

Gennemsnitsprisen for en ejerlejlighed på 70 kvadratmeter i Aarhus C er steget med 224.480 kroner siden 2019. Det vil sige, at kvadratmeterprisen i Aarhus C er steget fra et gennemsnit på 35.561 kroner per kvadratmeter i tredje kvartal 2019, til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 38.773 kroner i tredje kvartal af 2020. Det viser tal fra Boliga.dk, og dét betyder, at din bolig højest sandsynligt er steget i værdi i 2020.

Priserne på boliger er steget stødt siden starten af 2020, men efter corona-nedlukningen spåede flere eksperter, at krisen ville medføre et drastisk fald i priserne i andet halvår af 2020. Men det forventede fald i boligpriserne er udeblevet, og i stedet farer danskerne til deres lokale ejendomsmæglere for at investere i en ny bolig. Faktisk går det så godt, at mange ejendomsmæglere har nærmest ikke flere boliger at sælge.

Forklaringen på, hvorfor så mange danskere har købt bolig i 2020 skal findes i en kombination af flere forskellige faktorer. Først og fremmest den lave rente, øget opsparing gennem mindre forbrug grundet corona-krisen og den psykologiske-effekt der medfører, at flere kaster sig ud i deres boligeventyr, i stedet for at udskyde drømmene.

Hvad med 2021?

Det er stadig uvist om boligmarkedets optur fortsætter i 2021. Men i takt med, at efterspørgslens stiger, trods få varer på hylderne, er der stor sandsynlighed for, at priserne vil fortsætte med at stige et godt stykke ind i 2021. Det udtaler blandt andet Peter J. Mattsen, administrerende direktør i Nybolig, til Finans.dk.

Samtidig forventes det, at renterne forbliver lave og at danskernes økonomi fortsat vil være sund og købekraftig. Derfor forventes det også fortsat at boligmarkedet kan holde til prisstigningerne i 2021, uden at bukke under, skriver Ritzau i en pressemeddelelse.