Elsker du også god mad og følelsen af forkælelse fra første bid?

Aarhus er en perle, når det kommer til madoplevelser, og byen leverer fantastiske kulinariske bud til enhver lejlighed. Vi har samlet en top 10 over restauranter, vi synes, er et besøg værd, hvis du planlægger en aften ude.

Vi har taget udgangspunkt i, hvad restauranterne tilbyder i deres rammer og prisen afhænger af serveringer - men du finder også a la carte menuer eller frokost tilbud. Alle stederne har veludførte hjemmesider, hvor du kan læse om deres sammensætninger af menuer.

TIP: de fleste af restauranterne har skræddersyet vinmenuer eller saftmenuer, hvis du er ude efter ekstra selvforkælelse.

Restaurant Slap Af - god mad for få penge i Aarhus

Vi starter vores top 10 i den billige ende. Slap Af har de billigste priser, når man sammenligner restauranterne i vores top 10. Du kan derfor, også som studerende, få fingerne i top lækker mad.

Som navnet antyder, er det muligt at få slappet rigtig godt af, når du besøger Slap Af i Latinerkvarteret. Du kan selv sammensætte din menu, som tilbyder noget til en hver smag.

Tip: du finder et hverdagstilbud med 3 retter og 2 glas vin til kun 250,-

Pris: 1 ret 150,- 2 retter 225,- 3 retter 250,-
Hvor: Studsgade 8 - 8000 Aarhus C

Det Glade Vanvid - alt til en god aften samlet

Brødrene Koch serverer en fantastisk menu med alt inkluderet på Det Glade Vanvid. Det betyder tre retter, syv forskellige vine, øl og vand samt kaffe og the med sødt til.
De har sat sig for at skabe en restaurantoplevelse, hvor der intet mangler. Det lever de bestemt op til med deres kvalitetsråvarer, dygtige kokke med højt niveau og hyggelige rammer. Alt sammen med til at skabe en helt unik oplevelse.

Prisen: 499,- mandag til onsdag - 599,- torsdag til søndag.
Hvor: Pakkerivej 2 - 8000 Aarhus C.

Gastromé - Michelin restaurant med eget mini landbrug

top 10 restauranter
Foto: Gastromé/Asbjørn Sørensen

I hjertet af Aarhus ligger en sand perle - Gastromé. De to kokke Søren Jakobsen og William Jørgensen sørger for den lækreste menu i intime omgivelser. De har siden 2005 drevet resturant sammen, hvor de i 2014 rykkede til Rosensgade. Her serverer de menuer, hvor du blandt andet bliver forkælet med grønt fra deres mini landbrug kun otte kilometer fra restauranten i Aarhus.

Der ligger meget tanke og energi bag menuerne, indretningen og de forskellige vine - alt sammen for at du kan få en helt fantastisk oplevelse.

Pris: fra 750,- til 1800,-
Hvor: Rosensgade 28 - 8000 Aarhus C

Læs også: Her finder du det bedste brunch i Aarhus

Keyser Social - spis lækker mad sammen

Keyser Social arbejder helst udenom normer og forventninger. Det skaber en helt særlig restaurantoplevelse med deres afsæt i Fjernøsten og referencer til det nordiske køkken.

'Nice dinning' kalder de konceptet, hvor du sammen med dit bord kan vælge mellem 10 eller 13 serveringer fra en kreativ og smagfuld menu.Her bliver du taget med på en smagsrejse, hvor du med sikkerhed oplever nuancer og smage, som du ikke har prøvet før.

Pris: 10 serveringer 400,- pr. person - og 13 serveringer 500,- pr. person.
Hvor: Frue Kirkeplads 4 - 8000 Aarhus C.

Frederikshøj - tag på en rejse med dine sanser

top 10 restauranter
Foto: frederikshoj.dk

Hos Frederikshøj er du sikret en sanselig rejse, som de selv siger, uden en horisont. Deres menu tager afsæt i årstiden, og de gør en dyd ud af at give en helt særlig oplevelse.

Du får en oplevelse, der rammer dig på alle dine sanser - og du er sikret at få en madoplevelse, som er gennemtænkt og veludført.

Pris: 1000,- for en aftenmenu.
Hvor: Oddervej 19-21 - 8000 Aarhus C.

Restaurant Havnær - nærhed og nærvær

Ønsker du at nyde god mad med udsigten over Aarhus bugt, er Restaurant Havnær et godt bud. Deres madlavning er inspireret af det nordiske og franske køkken - men de har givet det deres helt eget tvist.  Der er fokus på råvarer fra havet, hvilket også præger deres menuer.

Tilgangen er uformel - og de møder deres gæster i øjenhøjde med lidt jysk charme. Bag Restaurant Havnær står uge to vestjyske restauratører 31-årige Daniel Justesen og 25-årige Anne Bach Mortensen.

Pris: 3 retter 400,- 5 retter 450,- og 7 retter 600,- alle med snacks
Hvor: Dagmar Petersens Gade 119 - 8000 Aarhus C

Domestic - Michelin restaurant med lokale råvarer

top 10 restauranter
Foto: restaurantdomestic.dk

Lokalmiljøet er i fokus, når du besøger Domestic. De har for øje at være bæredygtige, og de serverer derfor kun lokale råvarer, som de har hentet i nærområdet. Der er altså ikke langt fra jord til bord, når du bestiller en menu i de hyggelige rammer på Mejlgade.

Menuen er skabt ud fra sæsonens råvarer, og det er den, der former menuen sammen med - som de selv siger - hjernerne, hjerterne og hænderne i køkkenet.

Pris: aftenmenu fra 800,- til 1500,-
Hvor: Mejlgade 35B - 8000 Aarhus C

SUBSTANS - kulinarisk rejse med åbent sind

Substans tilbyder en aften eller frokost i stilfulde rammer inspireret af 1960'ernes arkitektur. Menuen og antal serveringer er bestemt af årstidens råvarer, og hvad køkkenet har til rådighed. Der er fokus på et solidt køkkenhåndværk, hvor der er plads til nysgerrighed og åbent sind.

Pris: aftenmenu 1500,-
Hvor: Mariane Thomsens Gade 2F, 11.1 - 8000 Aarhus Ø

Dauphine - fransk mad i perfekte rammer

top 10 restauranter
Foto: dauphine.dk

Restaurant Dauphine har serveret god mad til århusianerne siden 1996, hvilket gør restauranten til en af Aarhus' ældste. Dauphine er en fransk restaurant, hvor du finder mad på højt niveau og fremragende service - eller som de kalder det værtskab. Navnet betyder kronprinsesse, og Dauphine er nok Aarhus' kronprinsse.

Prisen: 3 retter: 375,- 4 retter: 470,- 5 retter: 545,- 6 retter: 625,-
Hvor: Frederiksgade 43 - 8000 Aarhus C.

Den Rustikke - Italien møder Frankrig

Endnu en perle i latinerkvarteret. Den Rustikke serverer lækker mad inspireret af det italienske og franske køkken. Du kan til din trerettersmenu vælge mellem tre forskellige forretter og hovedretter, som du kan sammensætte, som du har lyst, og to forskellige desserter.

Pris: 3 retter 235
Hvor: Mejlgade 20 - 8000 Aarhus C