Vi har besøgt restauranten Le Pagnol på Sønder Alle 29th i Aarhus C, og det er uden sidestykke den bedste restaurantoplevelse vi har haft længe. Man fornemmer med det samme den passionerede tilgang til den franske madlavningskunst. Alle komponenter er lavet fra bunden, og retterne er omhyggeligt veltilsmagte.

Vi blev med det samme taget godt imod og fik anvist vores bord i den hyggelige underetage. Restauranten, der har en intim og autentisk atmosfære, er nemlig i to etager, hvor der i underetagen er plads til 32 spisende gæster. Vi ankom kl. 18.30, og kl. 19.00 var der så godt som fyldt i underetagen.

Ved bordet ved siden af os sad et ældre ægtepar. De fortalte, at det var tredje gang, de skulle spise på Le Pagnol, og selvom de nu var flyttet til Silkeborg, havde de alligevel valgt at køre til Aarhus for at spise netop her.

Enkelt og overskueligt menukort

Det var derfor med stor forventning, at vi besluttede os for at udforske menukortet på vores egen måde og smage på i alt 4 forretter, 3 hovedretter og 3 desserter, hvilket er et meget repræsentativt udsnit af menukortet. I alt byder Le Pagnol nemlig på 4 forretter, 6 hovedretter og 5 desserter.

Menukortet er enkelt og overskuelig, og du kan vælge en 5 retters specialmenu til 449 kr. + drikkevarer. Du kan også vælge bare at bestille en hovedret, og så følger der en gratis forret med! I dette tilfælde koster det max 259 kr. for en forret og hovedret + drikkevarer. Dertil kommer en dessert, der koster mellem 59 kr. og 89 kr.

Vi mener, at dette prisniveau er MEGET rimeligt, taget i betragtning af madens høje niveau, som vi kommer meget mere ind på herunder.

Le Pagnol
Carpaccio

Forretter: Noget for enhver smag - og med hjemmelavede overraskelser

Mens vi ventede på vores forretter, serverede den venlige servitrice lækkert hjemmebagt brød med god fylde og lufthuller og dertil en smagfuld oliventapenade. Svært ikke at spise rub og stub allerede inden, vi gik i gang med retterne. Absolut et plus med denne lille ”appetizer”, mens vi ventede på forretterne.

Med god plads i maven og knurrende maver, fik vi nu serveret alle menukortets 4 forretter. Læs vores oplevelse af hver enkelt ret herunder.

Carpaccio af røget dyrekølle: Denne delikate forret blev serveret med ristede mandler og hjemmelavet trøffelmayo, marineret tomat, marinerede rødløg, rødbede og hjemmelavet pesto. En virkelig lækker forret, hvor hver enkelt komponent er smagfuld, og man tydeligt kan smage råvarerne.

Røget laks: Denne friske forret blev serveret med hjemmelavet peberrodscreme og let sommersalat. Dertil en smule orange rogn, rødbede, marineret tomat, hjemmelavet grøn pesto og artiskok. Der er absolut ikke en finger at sætte på denne forret, hvor du må tage dig selv i at sidde og sige ”mmmmmm” flere gange!

Anmeldelse af Le Pagnol
Røget laks

Cremet jomfruhummersuppe: Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk, inden jeg skulle smage på Le Pagnols bud på en jomfruhummer suppe, da jeg ikke troede, at det var noget for mig. Men hvor var det bare en lækker smagfuld og cremet oplevelse. Den lune jomfruhummersuppe blev serveret med sprøde brødcroutoner og en god sjat citronolie. Og netop denne citronolie gav et utrolig frisk pust til smagen. Igen en super lækker forret, som jeg bare SKAL prøve igen.

Gratineret gedeost: Hvis du havde spurgt mig for et par dage siden, om jeg kunne lide gedeost, ville jeg have sagt nej. Men efter at have smagt Le Pagnols bud på en forret med gedeost må jeg i dén grad konstatere, at dét kan jeg nu! En blød cremet gedeost med et strejf af sødme fra akaciehonning, serveret på en skive lunt hjemmebagt brød – og dertil grillet peberfrugt. Mums, hvor blev jeg bare positivt overrasket, og jeg spiste med STOR velbehag alt, hvad der var at se på tallerkenen!

Le Pagnol
Jomfruhummer suppe

Hvidvin med sødme og friskhed

Efter at have været igennem de 4 forretter, hvor der virkelig var kræset for vores smagsløg, kunne vi fuldt ud forstå, hvorfor vores ”sidemakkere” ved nabobordet var kørt fra Silkeborg for at spise her i aften.

Til forretterne havde vi valgt at få serveret hvidvin. Og som en kvinde med ægte ”pige”-smagsløg var jeg ellevild med mit hvidvinsvalg, nemlig Riesling Spätlese – Palmberg til 359 kr. flasken. Ærgeligt at jeg skulle køre hjem, ellers så havde jeg slubret det hele i mig allerede under den første forret! Smagen er sødlig, blød og behagelig med noter af eksotiske frugter og en krydret syre til at balancere.

Hovedretter: Styr på smagssammensætninger og detaljer

Så var vi kommet til hovedretterne, og de 3 hovedretter, vi fik serveret, var følgende:

Oksemørbrad: Serveret med pebersauce og puré af sød kartoffel og selleri. Dertil bl.a. en couscous ratatouille: Oksemørbraden var utrolig mør og veltilberedt. Og noget, der virkelig, fik mig til at komme med alverdens velbehagsudbrud var de små karamelliserede babyløg – mums, siger jeg bare! Hver enkelt komponent i denne ret var simpelthen så smagfuld!

Le Pagnol
Oksemørbrad og lammeculotte

Lammeculotte: Med rosmarinsauce og timbale af couscous og ratatouille. Jeg kun gentage mig selv. Lammeculotten var smagfuld og mør. En virkelig lækker lammeculotte.

Kalvefilet: Med sauce og puré. Et lækkert stykke mørt kød, hvor rettens smagfulde komponenter på bedste vis komplementerer hinanden!

Mad og vin: På Le Pagnol komplementerer de hinanden på bedste vis

Til de skønne hovedretter fik vi serveret rødvinen Valpolicella Ripasso – Bertani til 399 kr. flasken. En ganske mild og fyldig rødvin, der er silkeblød i smagen.

Dét, der overraskede mig, var, at selvom vi på dette tidspunkt havde smagt på i alt 4 forretter og 3 hovedretter, var vi på ingen måde overfyldte og havde ondt i maven, som jeg ellers normalt ville forvente. Jeg tror, det er fordi, at retterne fremstår meget lette og med mange grøntsager som bl.a. marineret tomat, grillet peberfrugt, grillet grønne bønner, rødbede osv. De er ikke så fede, og det er jeg vild med!

Desserter alle ka’ li’ – og med et touch af Le Pagnol

Til slut vil jeg give et indblik i 3 af de lækre desserter, som du kan vælge imellem på Le Pagnol.

Créme brulee: Jeg var HELT vild med Le Pagnols bud på en créme brulee! Absolut fantastisk. Det var nemlig en appelsin-créme brulee, og det er den bedste, jeg nogenside har fundet. Det smagte simpelthen bare himmelsk med dette appelsin-touch!

Rabarber-trifli: Jeg havde virkelig set frem til denne rabarbertrifli, da jeg elsker rabarberens syre, kombineret med det søde. Og jeg blev SÅ glad! En lækker trifli med hjemmepisket flødeskum og en skefuld mango coulis. Jeg var solgt!

Pandekager med is: Når det gælder klassikeren Pandekager med is, har Le Pagnol også styr på håndværket! En lun lækkerbisken, der fungerede som en perfekt afslutning på en helt igennem perfekt restaurantoplevelse.

Le Pagnol
Pandekager med is og créme brulee

Le Pagnol - vi kommer helt sikkert snart igen

Efter at have været igennem et stort udsnit af menukortet hos Le Pagnol må vi konstatere, at restauranten i dén grad kan være med i opløbet, når der konkurreres om restaurantgæsternes gunst! Man får meget for pengene, og det var tydeligt for os, at stedet er velbesøgt - vi anbefaler derfor, at bestille bord på forhånd.

Vi er vilde med, at det hele er lavet fra bundet, og det lønner sig virkelig på smagen. Det er tydeligt, at der er tænkt over både smagssammensætninger og æstetisk præsentation på tallerkenerne.

Le Pagnol – vi er vilde med dig. Vi kommer helt sikkert snart igen!