Anmeldelse af restauranten Le Pagnol: En fransk perle midt i Aarhus!

Vi har besøgt restauranten Le Pagnol på Sønder Alle 29th i Aarhus C, og det er én af de bedste restaurantoplevelse vi har haft længe. Elementerne i retterne komplementerer hinanden rigtig godt, og man fornemmer den omhyggelige tilgang til den franske madlavningskunst.

Vi blev med det samme taget godt imod og fik anvist vores bord i den hyggelige restaurant, der er i to etager. Restauranten har en intim og autentisk atmosfære, og mens vi ventede på vores forretter, fik vi serveret hjemmebagt brød med en lækker oliventapenade til.

Enkelt og overskueligt menukort

Vi besluttede os for at udforske menukortet på vores egen måde og smage på i alt 4 forretter, 2 hovedretter og 4 desserter, hvilket er et meget repræsentativt udsnit af menukortet. I alt byder Le Pagnol nemlig på 5 forretter, 5 hovedretter og 6 desserter.

Læs også: Guide til de 5 bedste frisør i Aarhus

Menukortet er enkelt og overskuelig, og du kan vælge en 5 retters specialmenu til 469 kr. + drikkevarer. Du kan også vælge bare at bestille en hovedret, og så følger der en gratis forret med! I dette tilfælde koster det max 299 kr. for en forret og hovedret + drikkevarer. Dertil kommer en dessert, der koster mellem 69 kr. og 99 kr.

Le Pagnol
Carpaccio

Forretter: Noget for enhver smag – og med hjemmelavede overraskelser

Med god plads i maven og knurrende maver, fik vi nu serveret 4 forskellige forretter. Læs vores oplevelse af hver enkelt ret herunder.

Carpaccio af røget dyrekølle: Denne delikate forret blev serveret med ristede mandler og hjemmelavet trøffelmayo, marineret tomat, marinerede rødløg, artiskok og hjemmelavet pesto. En virkelig lækker forret, hvor hver enkelt komponent er smagfuld.

Røget laks: Denne friske forret blev serveret med hjemmelavet basilikumcreme og salat. Dertil kaviar, frisk oliven og syltede rødløg.

Le Pagnol
Laks

Cremet jomfruhummersuppe: Le Pagnols bud på en jomfruhummersuppe er en lækker og cremet oplevelse. Den lune jomfruhummersuppe blev serveret med sprøde brødcroutoner og en god sjat citronolie. Citronolien giver et frisk pust til smagen.

Gratineret gedeost: En blød cremet gedeost med et strejf af sødme fra akaciehonning, serveret på en skive lunt hjemmebagt brød. Mums, hvor blev jeg bare positivt overrasket, og jeg spiste med STOR velbehag alt, hvad der var at se på tallerkenen!

Le Pagnol
Gratineret gedeost

Hovedretter: Styr på smagssammensætninger og detaljer

Så var vi kommet til hovedretterne, og de 2 hovedretter, vi fik serveret, var følgende:

Ribeye Steak: Serveres med puré og sauce bordelaise. Steaken var utrolig mør, lækker og veltilberedt.

Lammeculotte: Med puré og sauce espagnole. Der er ikke sparet på lammekødet, og du får serveret flere lækre skiver af godt lammekød på en bund af grøntsager og kartofler.

Le Pagnol
Lammeculotte

Desserter alle ka’ li’ – og med et touch af Le Pagnol

Til slut vil jeg give et indblik i 4 af de lækre desserter, som du kan vælge imellem på Le Pagnol.

Créme brulee: Jeg var HELT vild med Le Pagnols bud på en créme brulee! Det var nemlig en appelsin-créme brulee. Det smagte virkeligt godt med dette appelsin-touch!

Rabarber-trifli: Rabarberens syre kombineret med det søde spiller skønt sammen i denne dessert. En lækker trifli med hjemmepisket flødeskum og en skefuld mango coulis.

Pandekager med is: En lun lækkerbisken med en smagfuld hjemmelavet vaniljeis.

Chokoladefondant serveret med is og frugt: Det er bare noget af det bedste med sådan en lun chokoladekage med blødende hjerte. Og i dette tilfælde: et hvidt blødende hjerte.

Le Pagnol
Pandekager med is og créme brulee

Le Pagnol – vi kommer helt sikkert snart igen

Efter at have været igennem et stort udsnit af menukortet hos Le Pagnol var vi ret begejstrede. Man får meget for pengene, og det var tydeligt for os, at stedet er velbesøgt – vi anbefaler derfor, at bestille bord på forhånd.

Vi er vilde med, at det hele er lavet fra bundet, og det lønner sig virkelig på smagen. Det er tydeligt, at der er tænkt over både smagssammensætninger og æstetisk præsentation på tallerkenerne.

Le Pagnol – vi er vilde med dig. Vi kommer helt sikkert snart igen!

Tilbud i Aarhus

Brødrenes Bøffen Burger
Frokost menu hos Brødrenes Original
Se tilbud
Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud

I samme kategori

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Aarhus-Festuge-1
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Restaurant Tangkroen Aarhus
Fris-r-Aarhus

Forsiden netop nu

Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023
Restaurant Tangkroen Aarhus
Restauranter Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mad og drikke

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Kultur og musik

Seal
Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus
Dracula--Aarhus-Teater-4-1
Valgaften-Svalegangen

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)