Guide til Aarhus’ bedste pizzeriaer

Mamma mia, pizzaria! Der findes ikke noget som en velbagt pizza, med perfekt sprødhed og den helt rigtige topping. Men selvom vi alle kan blive enige om, at en god pizza kan finde vejen til ethvert madhjerte, er vores pizzapræferencer meget forskellige.

Nogle foretrækker snasket kebabpizza med et tykt lag dressing, andre italienske klassikere med mozzarella og parmaskinke, mens en helt tredje gruppe foretrækker gourmetpizza med trøffelcreme.

Heldigvis findes der mange gode pizzeriaer i Aarhus, som rummer mange forskellige pizza præferencer, og her får du mit bud på Aarhus allerbedste!

Guiden tager desuden udgangspunkt i de tips jeg har fået af jer på en Instagram-forespørgsel. Men tip mig endelig hvis dit lokale favorit pizzaria mangler på listen.

 

 

Frankies

Mejlgade 45 8000 Aarhus C

 

Pizzakæden Frankies er blevet et kæmpe hit, og det er altså ikke helt uden grund. Frankies byder nemlig på et fedt koncept – kvalitetspizza, vin og drinks ad libitum. Samtidig skaber den hyggelige restaurant i Mejlgade rammerne for den helt perfekte fødselsdag, fest eller aften med vennerne.

Jeg selv er helt vild med deres Trøffelpizza – en cremet og luksuriøs pizza. Men der findes også et hav af andre spændende pizzaer på menukortet, og Frankies er ikke bange for at afprøve nye, spændende toppings som butternutsquash og pistacienødder.

 

 

Kimo Pizza

Sankt Pauls Gade 38, 8000 Aarhus C

 

Frederiksbjerg byder på et hav af autentiske smagsoplevelser, og en af dem, kan du få hos Kimo Pizzaria i Sankt Pauls Gade. Her er råvarerne nøje udvalgte og priserne i bund. Pizzaerne hos Kimo Pizzariaer er nemlig blandt guidens billigste pizzaer, og er derfor perfekt for dig, som ønsker god pizza til overskuelige priser.

Menukortet byder på alle de italienske klassikere, og din pizza er altid klar inden for 15 minutter.

 

 

Piccolina

Skolegyde 8, 8000 Aarhus C

 

I hjertet af smilets by finder du den italienske pizzaperle Piccolina. Piccolina er ejet af Salvo, og sammen med sin italienske familie, byder han indenfor til en kulinarisk smagsoplevelse, som uden tvivl vil bringe dig lidt tættere på Italien.

Og ønsker du at invitere familien over til en pizzaaften, har Piccolina det perfekte koncept! Hvis du bestiller inden kl. 16, kan du nemlig få halvbagte pizzaer som skal bages færdige hjemme i din egen ovn. På den måde, kan du sprede pizzaduften i dit køkken, og du kan samtidig bilde dine forældre ind, at du selv har stået for aftensmaden.

Er du vegetar eller veganer har Piccolina også et helt menukort til dig. Her finder du mange forskellige pizzaer, herunder pizzaer med artiskokker, vegansk ost og vegansk salami.

 

Gorm’s

Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C

 

Hos Gorm’s får du gourmetpizzaer med friske kvalitetsråvarer – drysset med ægte italiensk pizzakærlighed. Hos Gorm’s er pizzabunden altid tynd, og deres toppings er altid smagfulde og nøje udvalgte.

Selvom du bør smage Gorm’s anerkendte pizzaer, byder menuen også på øvrige italienske specialiteter som risotto og carpaccio. Derudover er vinmenuen altid i top, så du kan nyde din gourmetpizza sammen med et godt glas rødvin, der giver et ekstra spark til smagsoplevelsen.

 

Melværk

Melværk pizza

Møllehatten 32, 1 th. 8240 Risskov

 

Hvis du virkelig er i humør til at forkæle smagsløgene, så er Melværk i Risskov et sted, du bare er nødt til at prøve. Restauranten er et familieforetagende skabt af parret Nadia og Sharif Marjan og vandt i 2022 to priser på Foodexpo: “Danmarks bedste gourmetpizza” og “Danmarks bedste dessertpizza”.

Dessertpizza, tænker du nok? Jo, den er god nok: Pizzabund, hasselnød, mascarpone, havsalt. Som restaurantens navn antyder, så er det dejen, der er i fokus, og du kan også få små italienske anretninger med brød, hvis du ikke lige føler dig klar til at prøve en dessertpizza.

 

 

Casa Mia Pizza

Tordenskjoldsgade 12, 8200 Aarhus N

 

Bevæger du dig en smule nordpå mod Trøjborg, finder du Casa Mia Pizza. Et familieforetagende som har ligget i Tordenskjoldsgade siden 1988, men som stadig byder på de samme gode smagsoplevelser. Her får du klassiske italienske pizzaer, med tynde, sprøde pizzabunde.

Den hyggelige restaurant i Tordenskjoldsgade danner de perfekte rammer for en date eller aften med vennerne. Og her kan du desuden nyde en 3-retters italiensk menu for kun 175 kroner!

 

Pizza Hytten

Guldsmedegade, 17 8000 Aarhus C & Trøjborg Centret: Otto Ruds Gade 106, 8200 Aarhus N

 

Pizza Hytten kom til Aarhus i 2019 og har før vundet prisen som værende Aarhus’ bedste pizzeria. Deres koncept er lækkert og enkelt og Pizza Hytten drives af en familie fra sicilien. Mange mener, at det netop er det sicilianske smagsudtryk, der skinner igennem i deres pizzaer, som smager af syden og varme sommernætter.

Samtidig bliver pizzaerne bagt i stenovne, og pizzadejen har hævet i op til 72 timer. Det gør dejen mere luftig, let og sprød.

Jeg har selv besøgt Pizza Hytten flere gange, og min personlige favorit er deres Salsiccia-pizza som både er smagfuld, frisk og en smule stærk.

 

 

Pizza Propria

Jægergårdsgade 7, 8000 Aarhus C

 

Hos Pizza Propria laver de napolitanske pizzaer. Det medfører, at bunden altid er tynd, men at den samtidig er blødere end hos de klassiske italienske pizzaer. De gør samtidig en dyd ud af at bevare friskheden i deres råvarer – så for eksempel tomatsaucen smager af friske tomater. Derudover serverer de gerne naturvin til deres pizzaer, da de mener, at netop denne smagsnuance supplerer de friske råvarer godt.

De siger desuden selv, at de arbejder på at kunne lave verdens bedste pizzaer – og dét lyder som en ambition, jeg gerne vil prøvesmage!

 

Fratelli

Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus N

 

Fratelli ligger på toppen af Trøjborg klar til at sende dig direkte afsted til Italien.

Deres menukort byder på italienske specialiteter, men foruden klassikerne har de et stort udvalg til både vegetarer, veganere og allergikere, så enhver kan nyde en dejlig middag.

 

 

Ild Pizza

Galten: Søndergade 26, Hornslet: Sortevej 8, Odder: Rådhusgade 54, Risskov: Lystrupvej 33, Skejby: P.O. Pedersens Vej 9, Højbjerg: Oddervej 67.

 

I forstæderne til Aarhus – Galten, Hornslet, Odder, Højbjerg, Risskov og Skejby, finder du Ild pizza. Og det kan bestemt betale sig, at køre lidt ekstra for en god pizza. Hos Ild Pizza finder du nemlig verdens bedste pizzabund, bagt i stenovn med levende ild. Ild Pizza har teamet op med verdensmesteren i pizzabagning, Marco Fuso, og sammen med ham, har de udviklet deres unikke, sprøde pizzadej.

Derudover er konceptet simpelt og lækkert – du sammensætter selv dine toppings, og uanset hvor mange du vælger, er prisen den samme nemlig 89 kr.

Men husk at bestille i god tid! Ilds formidable pizzaer er eftertragtede, så bestil gerne et par dage i forvejen. Til gengæld får du en sms, når din pizza kommer i ovnen – og du kan derfor hente den, når den er klar cirka 10-15 minutter efter. Du kan også vælge at spise din pizza hos Ild – de disker op med gode drikkevarer, siddepladser og masser af hyggelige stemning.

Så er der vist kun tilbage at sige bon appetit – og tip mig endelig, hvis dit yndlingspizzaria ikke er med i guiden.

Tilbud i Aarhus

Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud

I samme kategori

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Aarhus-Festuge-1
Fris-r-Aarhus

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.