Mamma mia, pizzaria! Der findes ikke noget som en velbagt pizza, med perfekt sprødhed og den helt rigtige topping. Men selvom vi alle kan blive enige om, at en god pizza kan finde vejen til ethvert madhjerte, er vores pizzapræferencer meget forskellige. Nogle foretrækker snasket kebabpizza med et tykt lag dressing, andre italienske klassikere med mozzarella og parmaskinke, mens en helt tredje gruppe foretrækker gourmetpizza med trøffelcreme.

Heldigvis findes der mange gode pizzeriaer i Aarhus, som rummer mange forskellige pizza præferencer, og her får du mit bud på Aarhus allerbedste! Guiden tager desuden udgangspunkt i de tips jeg har fået af jer på en Instagram-forespørgsel. Men tip mig endelig hvis dit lokale favorit pizzaria mangler på listen.

Adagio Pizzaria

Åboulevarden 57, 8000 Aarhus C

Adagio Pizzaria byder på autentiske italienske pizzaer med råvarer importeret direkte fra Napoli. Dét kan sagtens smages, og Adagio Pizzaria er min personlige favorit i Aarhus. Derudover er Adagio Pizzaria placeret lige ved Aarhus å, og der er derfor rig mulighed for at nyde pizzaen i rolige og hyggelige omgivelser.

Det var samtidig hos Adagio Pizza, at jeg første gang smagte pizza med pesto og røget laks – og nu er det blevet min yndlingspizza. Har du lyst til nye smagsoplevelser, kan jeg derfor anbefale pizzaen “Salmoe”.

Psst.. Adagio Pizzaria giver 15 % i studierabat!

Frankies

Mejlgade 45 8000 Aarhus C

Pizzakæden Frankies er blevet et kæmpe hit, og det er altså ikke helt uden grund. Frankies byder nemlig på et fedt koncept – kvalitetspizza, vin og drinks ad libitum. Samtidig skaber den hyggelige restaurant i Mejlgade rammerne for den helt perfekte fødselsdag, fest eller aften med vennerne.

Jeg selv er helt vild med deres Trøffelpizza - en cremet og luksuriøs pizza. Men der findes også et hav af andre spændende pizzaer på menukortet, og Frankies er ikke bange for at afprøve nye, spændende toppings som butternutsquash og pistacienødder.

Kimo Pizzaria

Sankt Pauls Gade 38 8000 Aarhus C

Frederiksbjerg byder på et hav af autentiske smagsoplevelser, og en af dem, kan du få hos Kimo Pizzaria i Sankt Pauls Gade. Her er råvarerne nøje udvalgte og priserne i bund. Pizzaerne hos Kimo Pizzariaer er nemlig blandt guidens billigste pizzaer, og er derfor perfekt for dig, som ønsker god pizza til overskuelige priser.

Menukortet byder på alle de italienske klassikere, og din pizza er altid klar inden for 15 minutter.

Piccolina

Skolgyde 8, 8000 Aarhus C

I hjertet af smilets by finder du den italienske pizzaperle Piccolina. Piccolina er ejet af Salvo, og sammen med sin italienske familie, byder han indenfor til en kulinarisk smagsoplevelse, som uden tvivl vil bringe dig lidt tættere på Italien.

Og ønsker du at invitere familien over til en pizzaaften, har Piccolina det perfekte koncept! Hvis du bestiller inden kl. 16, kan du nemlig få halvbagte pizzaer som skal bages færdige hjemme i din egen ovn. På den måde, kan du sprede pizzaduften i dit køkken, og du kan samtidig bilde dine forældre ind, at du selv har stået for aftensmaden.

Er du vegetar eller veganer har Piccolina også et helt menukort til dig. Her finder du mange forskellige pizzaer, herunder pizzaer med artiskokker, vegansk ost og vegansk salami.

Gorm’s

Jægergårdsgade 6 8000 Aarhus C

Hos Gorm’s får du gourmetpizzaer med friske kvalitetsråvarer – drysset med ægte italiensk pizzakærlighed. Hos Gorm’s er pizzabunden altid tynd, og deres toppings er altid smagfulde og nøje udvalgte.

Selvom du bør smage Gorm’s anerkendte pizzaer, byder menuen også på øvrige italienske specialiteter som risotto og carpaccio. Derudover er vinmenuen altid i top, så du kan nyde din gourmetpizza sammen med et godt glas rødvin der giver et ekstra spark til smagsoplevelsen.

Casa Mia Pizza

Tordenskjoldsgade 12 8200 Aarhus N

Bevæger du dig en smule nordpå mod Trøjborg, finder du Casa Mia Pizza. Et familieforetagende som har ligget i Tordenskjoldsgade siden 1988, men som stadig byder på de samme gode smagsoplevelser. Her får du klassiske italienske pizzaer, med tynde, sprøde pizzabunde.

Den hyggelige restaurant i Tordenskjoldsgade danner de perfekte rammer for en date eller aften med vennerne. Og her kan du desuden nyde en 3-retters italiensk menu for kun 175 kroner!

Pizza Hytten

Mejlgade 48 8000 Aarhus C & Guldsmedegade 17 8000 Aarhus C

Pizza Hytten er et forholdsvis nyt koncept i Aarhus - men ikke desto mindre har de allerede vundet prisen som værende Aarhus’ bedste pizzeria, og åbnet endnu et pizzeria i byen! Deres koncept er lækkert og enkelt - alle pizzaer koster 69 kroner.

Pizza Hytten drives af en familie fra sicilien, og mange mener, at det netop er det sicilianske smagsudtryk der skinner igennem i deres pizzaer, som smager af syden og varme sommernætter. Samtidig bliver pizzaerne bagt i stenovne, og pizzadejen har altid hævet i mindst 72 timer. Det gør dejen mere luftig, let og sprød.

Jeg har selv besøgt Pizza Hytten flere gange, og min personlige favorit er deres Salsiccia-pizza som både er smagfuld, frisk og en smule stærk.

Pizza Propria

Jægergårdsgade 7 8000 Aarhus C

Hos Pizza Propria laver de napolitanske pizzaer. Det medfører, at bunden altid er tynd, men at den samtidig er blødere end hos de klassiske italienske pizzaer. De gør samtidig en dyd ud af at bevarer friskheden i deres råvarer – så for eksempel tomatsaucen smager af friske tomater. Derudover serverer de gerne naturvin til deres pizzaer, da de mener, at netop denne smagsnuance supplerer de friske råvarer godt.

De siger desuden selv, at de arbejder på at kunne lave verdens bedste pizzaer – og dét lyder som en ambition jeg gerne vil prøvesmage!

Fratelli

Tordenskjoldsgade 81 8200 Aarhus N & Vestergade 39 8000 Aarhus C

Fratelli Pizzaria har hele to adresser i Aarhus, og du finder dem derfor både på Trøjborg og i Vestergade. Deres menukort byder på italienske specialiteter, men foruden klassikerne har de et stort udvalg til både vegetarer, veganere og allergikere, så enhver kan nyde en dejlig middag.

Ild Pizza

Egå: Skæring Strandvej 3, Galten: Søndergade 26, Hornslet: Sortevej 8, Odder: Rådhusgade 54, Risskov Lystrupvej 33, Skejby P.O. Pedersens Vej 9

I forstæderne til Aarhus - Egå, Galten, Hornslet, Odder, Risskov og Skejby, finder du Ild pizza. Og det kan bestemt betale sig, at køre lidt ekstra for en god pizza. Hos Ild Pizza finder du nemlig verdens bedste pizzabund, bagt i stenovn med levende ild.Ild Pizza har teamet op med verdensmesteren i pizzabagning, Marco Fuso, og sammen med ham, har de udviklet deres unikke, sprøde pizzadej.

Derudover er konceptet simpelt og lækkert - du sammensætter selv dine toppings, og uanset hvor mange du vælger, er prisen den samme. Og den er kun 79 kr.!

Men husk at bestille i god tid! Ilds formidable pizzaer er eftertragtede, så bestil gerne et par dage i forvejen. Til gengæld får du en sms, når din pizza kommer i ovnen – og du kan derfor hente den, når den cirka 10-15 minutter efter. Du kan også vælge at spise din pizza hos Ild - de disker op med gode drikkevarer, siddepladser og masser af hyggelige stemning.

Så er der vist kun tilbage at sige bon appetit – og tip mig endelig, hvis du har flere forslag til gode pizzeriaer i byen.