Skærtorsdag d. 14. april 2022 slog Tivoli Friheden dørene op til en ny sæson på en vindstille forårsdag, og vi var med! Det var en dag, der bød på mødet med masser af forårsglade mennesker men også en dag, hvor Hasse Hjort – Tivoli Frihedens Pjerrot gennem 25 år – takkede af og gav stafetten videre til den nye Pjerrot, Kim Kenneth Nilsson.

På en dejlig forårsdag var vi taget i et tætpakket Tivoli Friheden for at se Hasse Hjorts afskedsshow som Pjerrot – og også for at smugkigge på den nye flotte Friluftsscene, som står klar til indvielse fredag d. 6. maj – Og Friluftsscenen, dén vender vi tilbage til!

Tivoli Friheden

Dagens show med Pjerrot kl. 15 var en helt særlig forestilling. I dag var der nemlig hele to Pjerrot’er på scenen. Den afgående og den spritnye. På spørgsmålet omkring, hvordan man lige gafler et noget opsigtsvækkende job som selveste Pjerrot, fortæller den nye Pjerrot, Kim Kenneth Nilsson:

”Jeg har kendt Hasse i hele mit liv. Vi er begge to tryllekunstnere. Og jeg var ved at blive lidt mæt efter – i over 30 år – at have rejst rundt og lavet shows på casinoer, natklubber og i cirkusser. Og så sagde Hasse: ” Ved du hva’ Kim – jeg tror, du vil blive en rigtig god Pjerrot. Er dét, du søger, i virkeligheden ikke dét her?”. Her kan jeg jo stadig benytte mine talenter – selvom det er noget helt andet, så er det jo stadig noget med trylleri.

Og så talte vi med Tivoli Friheden, og de sagde: ”Hasse, vi stoler på dig – der er jo nok ikke nogen, der er bedre til at finde en erstatning end dig”.

Kim Kenneth Nilsson er meget bevidst om, hvordan rollen skal formes fremadrettet:

”Jeg har allerede gjort det til mit eget og lagt min egen farvepalette ind. Men man skal heller ikke lave nogen revolution – dét skal man lige huske. Det er jo meningen, at der er et format – og så kan du godt flippe ud indenfor dét format og sætte dit eget præg. Dét har Hasse jo også gjort ift dén Pjerrot der var dér før ham – Leif Bach – dér kom Hasse også ind med noget nyt.”

Hasse Hjort er overbevist om, at hans gamle ven Kim Kenneth Nilsson nok skal klare opgaven til ug, men det er med blandede følelser, at han nu takker af:

”Det er lidt mystisk, men jeg har jo selv valgt det. Det har været rigtig godt. Jeg har jo rejst i 25 år som tryllekunstner i hele verden, og så har det været meget rart med et sådan mere fastpræget job, for det er jo det samme sted. Det andet var en ny arbejdsgiver hver måned.”

Du kan opleve Pjerrot på scenen hele sommeren igennem.

Ny udendørsscene på 245 m2 med plads til 17.000 gæster

Friheden

En stor nyhed i år er den nye Friluftsscene, der ikke er til at genkende! Her er en splinterny scene under opførelse med plads til hele 17.000 gæster.

Scenen skal stå klar og indvies med en storslået åbningskoncert, når Tina Dickow - som den første artist i år - indtager scenen til Fed Fredag d. 6. maj.

Scenebygningen er omkranset af et langt smukt åløb, indhyllet i grønne buske og store bøgetræer, der er med til at skabe den perfekte ramme om de mange Fed Fredag-koncerter sommeren igennem. Listen over de mange kunstnere indeholder store navne som bl.a. Aqua d. 20. maj, TV-2 d. 27. maj, Lars Lilholt Band d. 3. juni og Danser med drenge d. 15. juli.

Med en Sæsonkort PLATIN (499 kr.) eller DELUXE (699 kr.) får du fri adgang til alle Fed Fredag-koncerter i 2022. For adgang til en enkelt koncert er prisen 150 kr. inklusiv adgang til resten af parken (turbånd/forlystelser er ikke inkluderet).