Aarhus er hjem til mange sushi-restauranter, men det kan være svært at vide, hvilket sted, man skal vælge, når sushi-sulten melder sig. Jeg har besøgt fire forskellige sushisteder i Aarhus og undersøgt sagen. Det viste sig at være fire meget forskellige oplevelser, da stederne hver især bød på noget forskelligt, lige fra running sushi til take-away og til all-you-can-eat. Hvilket sted, du burde besøge, afhænger af alt fra hvor mange penge du vil bruge, til hvor meget du kan spise, og hvilken oplevelse du er på jagt efter.

Letz Sushi, Aarhus: Bæredygtig sushi, hvor kvalitet og pris stemmer overens


Letz Sushi har to restauranter i Aarhus: en på M.P. Bruuns Gade og en på Guldsmedgade. Jeg besøgte restauranten, som lå på M.P. Bruuns Gade, og det var intet mindre end en fantastisk oplevelse. Princippet hos Letz Sushi definerer de klart selv: ”For os er rene have fulde af liv det eneste rigtige. Derfor serverer vi udelukkende sushi, der er lavet af certificeret bæredygtig og ansvarlig fisk. Fisk, der har haft tid til at vokse, gøre det sjove og sikre næste generation.”

Allerede da jeg træder ind i den fine, men hyggelige restaurant og skal henvende mig for at få bord, mærker jeg stemningen. Den venlige tjener møder mig med et smil og viser mig til bordet. Her får jeg mulighed for at kigge menukortet igennem: et kort med mange muligheder, beskrivelser af retterne og billeder, der vækker appetitten.

Jeg får sammensat en menu af køkkenet, som restauranten mener ville være værd at skrive om. Tjeneren foreslår, at jeg vælger deres populære yuzu-lemonade, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg skal have den. Lemonaden til 45kr. var frisk, tilpas syrlig, og der var nok af den. Til at starte med bliver der serveret tre sidedishes: laksetatar, friterede croquetter af ris og laks og edamame-bønner med sesam. Laksetataren var rørt med citronskal, spicy dressing og toppet med ørredrogn og sort sesam. Den blev serveret med friteret noritang og koster 95kr. Allerede ved første mundfuld kunne man mærke, at fisken var af udsøgt kvalitet. De friterede croquetter, som blev serveret med japansk mayo og en spicy dip, var crispy udenpå, men bløde og varme indeni. Der var 3 stk. for 70kr., og der var to ting, der gik gennem hovedet: Skal jeg bestille flere, og hvordan kan jeg lave dem derhjemme?

Efter de tre sidedishes blev sushien serveret. Menuen bestod af fire forskellige slags ruller og tre forskellige slags nigiri. De fire forskellige ruller var ikke helt klassiske, da der eksempelvis var ørred og koriander i. Rullen som hed ”Philadelphia” bestod af dansk ørred, cheam cheese, avocado agurk og forårsløg og koster 100kr. for 8 stykker. Min personlige favorit var ”Lemon Crush”, da den var anderledes end noget, jeg har fået andre steder: Reje, cream cheese, citron, agurk, avocado og koriander. Den var frisk og cremet på samme tid. Derudover kan det anbefales at smage deres ”Signature Classic” med tempurareje og laks: en overdådig rulle, hvor der ikke er sparet på noget samt deres ”Sizzling Favorites”, som var de tre forskellige nigiri-stykker med henholdsvis laks, hiramasa og spicy tun.

Hvis du vælger at besøge Letz Sushi er du garanteret en lækker gastronomisk sushi-oplevelse, hvor du smager sushi, der formentlig ikke fås alle andre steder. Stemningen er hyggelig, og man får fornemmelsen af, at man har god tid til at nyde sin mad. Det er ikke sushi på budget, men kvaliteten af fisken og de andre råvarer stemmer bestemt overens med prisen.

Adresse: M.P. Bruuns Gade 54
Åbningstider: Søndag-torsdag: 12-21, fredag-lørdag: 12-22

suhsi
Foto: Olivia Keblovszki
letz suhsi
Foto: Olivia Keblovszki

Running ping, Aarhus: Sushi i lange baner… bogstaveligt talt


Hos Running Ping er det en anden oplevelse end blot at spise sushi. Her sidder man nemlig ved et langt bånd, der kører gennem restauranten med små tallerkner og alverdens retter, der kører på båndet. Ruller der en fristende ret forbi, snupper du den, inden den ruller videre. Der bliver hele tiden tilføjet nye, friske retter til båndet fra det åbne køkken.

Selvom konceptet er running sushi, kan du få alt, hvad hjertet begærer. Hos Running Ping laver de alt fra klassisk sushi til wok, løgringe og pomfritter. Fra den ene yderlighed til den anden ruller retterne forbi, hvilket gør stedet ideelt til familier, eller hvis en i selskabet ikke er den store sushi-fan. Man kan dermed passende sammensætte sin egen menu med forretter som de lækre oksekøds-spyd og tempurarejer, fortsætte til hovedretten, hvor man kan vælge mellem de forskellige stykker sushi og slutte af med dessert som panna cotta og frugt.

Betjeningen hos Running Ping er i top. Tjeneren, som betjente mig under mit besøg, havde et konstant smil på, som smittede. Han var opmærksom på alle sine gæster og sørgede for, at intet manglede. Han bad gerne køkkenet lave mere af den ret, som man måske sad og savnede på båndet. Han kom sågar ned til bordet med sin personlige anbefaling: frisklavet orange-chicken. Derudover anbefalede han en japansk øl til middagen, som var forfriskende og let.

Hele herligheden fås for 178kr. fra tirsdag til lørdag i tidsrummet 12 til 15. Kommer du efter kl. 17 fra søndag til torsdag, koster det 228kr. og kommer du i weekenden, fredag og lørdag efter kl. 17, koster det 248kr. For denne sum penge kan du altså spise alt du vil i to timer.

Et besøg hos Running Ping er anbefalelsesværdigt, hvis man ønsker en anderledes sushi-oplevels,e hvor det ikke kun er sushi, der er på aftenens menu. Stedet er perfekt for familien, hvor de yngre medlemmer også kan få alle deres behov opfyldt. Derudover er der et underholdende aspekt i at retterne kommer rullende forbi dig.

Adresse: Frederiksgade 73, 8000 Aarhus C
Åbningstider: tirsdag-lørdag: 12-22, søndag-mandag: 17-22

running sushi
Foto: Vivi Van

Charm sushi, Aarhus: Lækkert take-away sushi ved Aarhus Ø


På Aarhus Ø ligger en lille biks, hvor de laver sushi, sticks og thai-mad fra bunden. Jeg hentede mit take-away og på menuen denne gang var der en rulle med crispy ebi og flamberet laks, en rulle med spicy tun, nigiri med flamberet laks og friske rispapirruller med tigerrejer. Sushi-rullen med crispy ebi og flamberet laks kunne man spise mange af: laksen var blød, frisk og smeltede nærmest i munden.

Normalvis er tun ikke min personlige favorit, men kvaliteten af fisken gjorde, at jeg nød den i fulde drag. Sushien er toppet med chilimayo og grønt og ser lige så indbydende ud, som det smager skønt. Til rispapirrullerne fulgte en fantastisk spicy peanut dip med, som løftede smagen og tilføjede et cremet element. Rispapirrullerne stod til 45kr. for 4 stk.

Hvis man sidder i området omkring Aarhus Ø, eller hvis solen skinner og man vil nyde sin take-away sushi i solen i dette område, er Charm Sushi et perfekt sted at afhente sin mad. Her får du en lækker omgang sushi til fair priser. Du kan passende vælge en af de sammensatte menuer for en fuldendt oplevelse.

Adresse: Marianne Thomsens Gade 4B st 2, 8000 Aarhus C
Åbningstider: Mandag-fredag: 12-20, lørdag-søndag: 17-20

Charm Sushi
Foto: Olivia Keblovszki

Saichi Sushi, Aarhus: All-you-can-eat sushi i Jægergårdsgade


I Jægergårdsgade ligger Saichi Sushi: En lille hyggelig, minimalistisk restaurant midt i byen, men med rolige fornemmelser. Servicen er nøje udvalgt, og der er tænkt over detaljerne, så bordet med sushi kommer til at se indbydende ud. Her er det koncept, jeg afprøvede all-you-can-eat, hvor man bestiller alt den sushi, man har lyst til i to timer via restaurantens iPad.

Udover sushi har du mulighed for at bestille alt fra sticks, spicy seafood, miso suppe, til gyoza og små desserter. Konceptet giver dig rig mulighed for at bestille lige præcis dine personlige favoritter eller tage chancen og prøve noget nyt. Restaurantens ”Green Dragon” sushirulle, som indeholder tempurareje og med avocado på toppen er en klassiker, og den fungerer altså også hos Saichi Sushi.

Tager du et smut forbi Saichi Sushi kan du spise dig utroligt mæt til frokost alle ugens dage for 178kr. Kommer du om aftenen fra mandag til torsdag skal du af med 218kr., og lægger du vej forbi mellem fredag og søndag, koster oplevelsen 238kr.

Adresse: Jægergårdsgade 81, 8000 Aarhus C
Åbningstider: mandag-torsdag: 12-22, fredag-lørdag: 12-23, søndag: 12-22

saichi sushi
Foto: Olivia Keblovszki