Skal du en tur i biografen? Her er en oversigt over biografer i Aarhus

Skal din fredag aften tilbringes i biografens mørke sal? Der er flere steder at gå hen her i Aarhus. Alle biografer leverer et stor udvalg af film i forskellige genrer for både børn og voksne. Du kan læne dig tilbage i de bløde stole og nyde dine lækre popcorn og den kolde sodavand i samtlige biografer, men hver af byens biografer har også noget unikt over sig, som gør at lige netop denne biograf er et besøg værd.

Mangler du inspiration til et sted at spise inden du skal med din kæreste, ven eller veninde i biografen? Så læs vores guide om spisesteder i Aarhus.

 

CinemaxX – Byens biograf med den kæmpestore IMAX-skærm

Imax biograf Aarhus
Foto: CinemaxX

I Bruuns Galleri finder du den store CinemaxX biograf i Aarhus. Biografen er med sine 11 sale landets anden største biograf med en stor indbydende kiosk og sale fordelt på to etager. Der er nem adgang til biografen selv med barnevogn, krykker eller kørestol. Etagerne er nemlig også forbundet med elevatorer, og CinemaxX personalet er rigtig søde til at hjælpe dig.

Både salene og lærrederne er dejlig store, og stolerækkerne har en tilpas afstand til hinanden og hældning, så du både har masser af plads til at strække benene og godt udsyn. Er du på date, kan du reservere dobbeltsæder i udvalgte sale, så I rigtig kan sidde tæt og holde i hånd under filmen.

Det unikke ved CinemaxX er biografens IMAX-sal, som faktisk er Jyllands største lærred på over 200 m2. Det store lærred buer lidt, så du føler dig helt omsluttet af skærmen, samtidig med at lyd og billede er helt i top.

IMAX koster lidt mere end film vist i de almindelige sale, og jeg ville nok ikke se enhver film i IMAX. Dog kan jeg varmt anbefale at se store actionfilm i salen, da det giver en helt uovertruffen oplevelse, og samtidig er stolene lidt mere behagelige at sidde i.

En sidste fordel ved CinemaxX biografen er, at den ligger i Bruuns Galleri, så hver aften efter kl. 19 kan du parkere gratis i deres parkeringskælder, hvis du samtidig besøger CinemaxX. Du skal bare huske at vise din p-billet til en af CinemaxX’s medarbejdere.

 

Nordisk Film Aarhus C – Få blæst i håret og mærk fødderne ryste med 4DX

Biograf Aarhus
Foto: Nordisk Film Biografer

Ved Sankt Knuds Torv tæt på Aarhus Banegård ligger Nordisk Film biografen Aarhus C gemt lidt væk fra det pulserende strøg. Med sin centrale placering ligger Nordisk Film biografen optimalt i forhold til byens mange cafeer og restauranter. Det er et fantastisk udgangspunkt på en lækker fredag aften med god mad efterfulgt af en spændende film i mørket.

Biografen er en moderne 9-sals biograf med en stor kiosk, hvor der kan købes snacks og drikkevarer inden filmen.

I Nordisk Film biografen kan du som noget helt særligt opleve film i 4DX. En udvalgt sal er udstyret med smarte Thunderbox-stole, som kan vibrere og skabe rystelser i samspil med filmen. Derudover er salen udstyret med en masse skjulte effekter. Med 4DX kan man tydeligt fornemme de ekstra effekter, det har, i forhold til det man kender fra 3D.

Du får vind i håret, tåge der breder sig i salen, snevejr og duften af brændt gummi. Hvert effektspor er designet specifikt til de enkelte film, så du får en fed og anderledes oplevelse hver gang. Ligesom med IMAX er 4DX ikke velegnet til enhver film. Derfor er det også kun udvalgte film, der vises i salen. Det er dog en sindssyg fed oplevelse at se actionfyldte film, da de mange eksplosioner, vilde stunts og biljagter passer helt perfekt til 4DX-konceptet.

 

Trøjborg Bio – Byens hyggelige, lokale biograf

Trøjborg Biograf
Foto: Trøjborg Biografs Instagram

Nordisk Film Biografen på Trøjborg er en lille hyggelig biograf med fem sale. Her kan du både opleve store danske film og anerkendte amerikanske film. Men også film, der bevæger sig uden for det gængse program. Du kan både nyde gamle danske klassikere rulle over det store lærred, samt mindre film på et lavere budget end de kendte fra Hollywood.

Trøjborg Bio ser ikke ud af meget udefra, hvor man har bevaret den gamle facade. Men lad dig ikke narre, for biografen blev for nogle år siden renoveret, så salene og teknikken er topmoderne. Trøjborg er for dig, der foretrækker det hyggelige og lidt mere intime, hvor du ikke behøver kæmpestore skærme og vilde effekter. Det er en biografoplevelse skåret helt ind til benene med masser af nostalgi. Og så er der en skøn café, hvor du kan få en kop kaffe, et glas vin eller en lækker snack.

 

Øst for Paradis – utraditionel biograf

Biograf klassiske film
Foto: Øst for Paradis

Er du til indiefilm og østeuropæiske klassere, så er Øst for Paradis den helt rigtige biograf for dig. Her håndplukker de film, som kan noget helt særligt, og viser derfor ikke de store blockbustere. Du kan derfor også opleve film på mange andre sprog end engelsk i biografen, der viser film fra hele verden. Er du på udkig efter den næste filmperle eller har lyst til at gense en kultklassiker er Paradis altså bare stedet.

Biografen har 7 sale samt en virkelig hyggelig café, hvor du også bare kan sætte dig med en ven og få en snak på en helt almindelig eftermiddag.

Grunden til, at biografen hedder ‘Øst for Paradis’, er både fordi den ligger i Paradisgade, men også fordi biografens allerførste filmvisning var Øst for Paradis med James Dean i hovedrollen.

Der er kommet en elevator, så der også er nem adgang for barnevogne og kørestole.

Tilbud i Aarhus

Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud
Kylling avocado
Sandwich og juice hos Bite & Juice
Se tilbud
Vinsmagning
Kom til Winemakers Dinner med Francesca fra G.D. Vajra
Se tilbud

I samme kategori

Medina Smukfest
Jazz koncerter i Aarhus
Northside
Det sker i maj

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Juliette-brunch-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.