Guide: De bedste oplevelsesgaver i Aarhus

Står du og skal købe en gave? Og er du helt blank på, hvad det mon skal være? Måske har modtageren ikke nogle særlige ønsker, og det gør det altså ikke lettere.

Her er oplevelsesgaver en fantastisk idé, hvis du spørger os! For hvem kan få nok af sjove, hyggelige oplevelser i selskab med dem, man holder af?

Aarhus byder på at hav af gode oplevelser, som kan gives i gave. Læs med her og få inspiration til hvilke oplevelsesgaver, du kan give!

Kaffekursus på La Cabra

Kaffekursus på La Cabra
Foto: La Cabra

Denne oplevelse er perfekt til ham eller hende, der elsker kaffe – og måske nørder det en smule. Kaffebaren La Cabra i Aarhus tilbyder nemlig kaffekursus, hvor man først og fremmest introduceres til specialkaffe, og hvordan kaffe faktisk er et helt håndværk.

Derudover lærer man på kurset en række forskellige måder at brygge kaffen på, herunder håndbrygning, således I fremover vil kunne brygge den bedste kaffe derhjemme.

Desuden bliver I klogere på, hvilke faktorer, der spiller en rolle i kaffens smag. Kurset varer to timer og kræver, at i forstår engelsk, da kurset foregår herpå.

Pris: 399 kr. pr. person

Hvor: Graven 20, 8000 Aarhus C

Køb gavekort: La Cabra Kaffekursus

Læs også: Det sker i Aarhus i 2023

Virtuelle spil og oplevelser hos Limitless VR

Limitless Virtual Reality i Aarhus
Foto: Limitless Virtual Reality

Skal der være lidt mere action i oplevelsen, så er Virtual Reality et godt bud. Du har garanteret hørt om det før. Et par særlige briller der sender dig ind i en virtuel verden, hvor 3D-effekten giver dig en oplevelse af selv at være fysisk til stede i spillet.

Hos Limitless Virtual Reality i Aarhus kan man netop prøve kræfter med dette, og oplevelsen er altså genial som gaveidé til ham eller hende, der er vild med lidt “virtuel action”.

Limitless VR har et bredt udvalg af spil til enhver smag. Udover skydespil, bilspil og forskellige former for “missionsspil”, kan man også prøve et virtuelt havdyk med de smukkeste farverige fisk, hvaler og koralrev.

Pris: Gavekort fra 195 kr.

Hvor: Frederiksgade 33, 8000 Aarhus C

Køb gavekort: VR Limitless

Lav dine egne smykker hos SMYKBAR

SMYKBAR
Foto: SMYKBAR

SMYKBAR i Aarhus er en helt nyåbnet smykkecafé, hvor man kan lave sine egne, unikke smykker. Du kan altså helt frit skabe dit eget armbånd, din egen halskæde eller et par smukke øreringe lige efter din smag.

Det er ikke teknisk svært, og personalet hjælper gerne. Det sværeste er nærmere at vælge mellem de mange fine perler og vedhæng! Du kan desuden forvente god kvalitet og holdbarhed af smykkerne, da alle metaller er i massivt sterlingsølv og forgyldt sterlingsølv med 18 karat guld – og dermed nikkelfrit.

Mens I hygger med at lave jeres smykker, kan I nyde en kop god økologisk baristakaffe, varm chokolade eller et glas vin. Caféen sælger også små snacks hertil – både salte og søde.

Så forkæl din veninde, søster eller måske din mor med et hyggeligt besøg hos SMYKBAR. Dermed får hun både et fint smykke (måske flere) med hjem samt en virkelig hyggelig oplevelse!

Pris: Gavekort fra 200 kr.

Hvor: Studsgade 2-4, 8000 Aarhus C

Køb gavekort: SMYKBAR

Guidet tur med en hjemløs

Guidet tur i Aarhus med en hjemløs
Foto: Truestory.dk

Har du lyst til at give en lidt anderledes oplevelsesgave, som giver stof til eftertanke? Så skal du give en guidet tur i Aarhus med en hjemløs. Smilets by er skøn, men der er desværre også hjemløse i byen, for hvem livet ikke er så let.

For dem er hverdagen barsk med misbrug, alkohol, stoffer og uskrevne gaderegler, der skal overholdes. På denne guidede tur gennem Aarhus kan du høre både nuværende og tidligere hjemløse fortælle ærligt om livet på gaden og generelt tilværelsen som udsat og skæv eksistens i samfundet.

Fortællingen tager udgangspunkt i forskellige steder rundt i Aarhus, som guiden selv har/har haft tilknytning til som hjemløs.

Byvandringen varer 1,5-2 timer, og du kan forvente en vis humor skinne igennem på trods af det ellers barske omdrejningspunkt.

Pris: 130 kr. pr. person

Hvor: 8000 Aarhus C

Køb gavekort: Guidet tur med en hjemløs

Cocktailkursus på Gedulgt

Cockailkursus på Gedulgt i Aarhus
Foto: Truestory.dk

Gaven til cocktailelskeren er lige her! Hos cocktailbaren Gedulgt i Aarhus kan man nemlig komme på cocktailkursus. Måske kender du allerede Gedulgt, som ligger lidt skjult i en baggård i Fredensgade – deraf navnet Gedulgt, som betyder “hemmeligholdt”.

På det 2,5-3 timers kursus sørger Gedulgts dygtige bartendere for, at du lærer at lave de lækreste og flotteste cocktails i bedste “Gedulgt-stil”. Man lærer at mikse, bygge og shake klassiske cocktails, men også nogle af Gedulgts signaturcocktails. Forvent også at blive klogere på Gedulgts historie!

Kurset starter med en lækker velkomstdrink, og der er yderligere to cocktails inkluderet.  

Pris: 345 kr. pr. person

Hvor: Fredensgade 41, 8000 Aarhus C

Køb gavekort: Cocktailkursus på Gedulgt

Læs også: De bedste vinbarer i Aarhus

Minigolf og andre sjove spil i Golfskoven

Kender du en, der er glad for konkurrencer og spil? Så er et gavekort til Golfskoven i Højbjerg ved Aarhus en kanon idé! I den 3.500 kvadratmeter store, indendørs skov kan man nemlig både spille minigolf samt prøve kræfter med andre sjove spil som poolball, shuffelboard, bordfodbold, dart, pool og petanque.

Når sulten melder sig, byder Golfskoven på lækre burgere samt øl, vin, cocktails og sodavand. Så invitér en ven i Golfskoven til en sjov udfordring i et eller flere af de mange spil! Hvem mon vinder håneretten?

Pris: Du bestemmer selv gavekortets beløb. (Minigolf koster 109 kr. pr. voksen)

Hvor: Søren Nymarks Vej 6A, 8270 Højbjerg

Køb gavekort: Golfskoven

Tilbud i Aarhus

Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud

I samme kategori

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.