Du kender det måske mest fra sin regnbuefarvede rundgang, hvor gæster trykker næsen flad mod glasset for at få den bedste udsigt over Aarhus by. Hvis du ikke har besøgt  ARoS i Aarhus endnu, så er der ingen tid at spilde. Kunstmuseet over dem alle, er nemlig meget mere end bare et museum – det er et oplevelseshus for både krop og sjæl.

Kunst er godt for krop og sjæl

Der er mange gode grunde til at bevæge sig omkring i de mere kulturelle dele af byen Aarhus. Ikke alene rummer byen på mange fantastiske museer og historiske attraktioner, du kan tilmed få fornuftigt ud af din sightseeing. Kunst er bestemt ikke for alle, men det er udelukkende fordi nogle mennesker ikke lukker kunsten ind. Bag ethvert kunstværk er en historie, som kan fortolkes. Og hvert menneske, fortolker denne historie forskelligt. Et besøg blandt kunstneriske værker, kan altså være med til at skærpe både koncentration, kreativitet og intelligens. Ikke alle får samme morskab ud af, at se på abstrakte malerier, men de fleste museer verden over, rummer mere end bare malerier. Et besøg på ARoS i Aarhus er bestemt ikke kedeligt. Her finder du alt fra store og prængende 3D-kunstværker til gamle stilleben og digital kunst. Lad dine sanser vække med en dag på ARoS museum.

ARoS er Skandinaviens mest besøgte museum

Med 20.700 kvadratmeter, fordelt på 10 kunstneriske etager er der masser af plads at boltre sig på for byens lokale og udefrakommende turister. Måske er det derfor at ARoS er kåret til det mest besøgte museum. Ikke kun i Danmark, nej faktisk i hele Skandinavien. Eller måske er det fordi, at de udstillinger, der står gemt bag den ikoniske bygning, får selv den mindst kunstinteresserede til at spærre øjnene op.

Byens hovedmuseum

ARoS i Aarhus er byens hovedmuseum for kunst og det rummer masser af skønne oplevelser for kunstglade gæster i alle aldre. Tag familien med en tur i den ikoniske regnbuegang, besøg den digitale underetage eller grav spændende historier frem fra det gamle Danmark sammen med din partner.

Høje ambitioner

Kunstmuseet ARoS har udover højt til loftet, også imponerende høje ambitioner. De vil være blandt de 10 bedste kunstmuseer i verden. Derfor udvider de hele tiden deres udstillinger med både nationale og internationale kunstnere. Det betyder, at du kan være sikker på at komme hele paletten rundt, når du besøger ARoS i Aarhus.

Et kendt vartegn

Den regnbuefarvede rundgang, som du endnu måske kun har haft fornøjelsen af på billeder, er ikke alene et vartegn for museet. Det er tilmed gået hen og blevet et vartegn for hele byen, på trods af at Your Rainbow Panorama, som det store kunstværk hedder, først blev indviet i 2011. Museet i sig selv går dog helt tilbage til 1859. Kunstneren bag Your Rainbow Panorama er dansk-islandske Olafur Eliassons, som beskriver kunstværket som et rum, der nærmest udvisker grænserne mellem udenfor og indenfor. Snyd ikke dig selv for en tur langs det farvede glas, hvor du kan nyde en spektakulær udsigt over Aarhus by.

Meget mere end et museum

Udover Rainbow Panorama byder ARoS dig indenfor i en verden af nye perspektiver. Hos ARoS er der rum og plads til at udvide din horisont og gå på opdagelse med hjerne og hjerte. Slip dig selv fri blandt de mange forskellige kunstværker fra dansk guldalder til moderne international nutidskunst og sug alle indtryk til dig. Alle udstillinger er unikke på hver deres måde og du finder kun ud af, hvilken form for kunst, der taler til dig, ved at besøge de mange forskellige udstillinger.

Naturen oplevet indefra

Én af de faste udstillinger på ARoS i Aarhus, er udstillingen Human Nature. På udstillingen kan du opleve hvordan mennesket, på tværs af tid, har forholdt sig til landskab, religion, samfund, psykologi og mange andre uundgåelige faktorer. Udstillingen tager sit udgangspunkt i naturen og herfra fortælles en historie om, hvordan mennesket former og drejer den og livet omkring den. Aarhus Stiftstidende har blandt andet givet udstillingen en rosende anmeldelse.

Særudstillinger i løbet af sæsonen

Hos ARoS i Aarhus kan du udover de faste udstillinger, finde masser af kunstneriske samlinger og særudstillinger. De kan som regel kun kan opleves på særlige tidspunkter af året. Har du en bestemt kunstnerisk interesse, så husk at holde øje med ARoS kalender. Så har du mulighed for at komme med til de unikke udstillinger med kunstnere fra hele verden.

Workshops og arrangementer

Hos ARoS kan du tage del i spændende og kreative workshops i løbet af året. Vil du have kunsten ind under huden, så tag familien med til en lærerig familieworkshop Ved ARoS får I lov til at lege og eksperimentere med farver, former og materialer. Du kan også deltage i temadage eller være med, når museet får besøg af nogle af de dygtigste kunstnere, der fortæller deres historie om deres forhold til kunsten. Vælg en workshop, der passer til dine kunstneriske interesser eller giv dig selv en udfordring og spring ud i noget, du aldrig har prøvet før. De fleste workshops og arrangementer kræver tilmelding, så sørg for at være ude i god tid.  Find kalenderen på ARoS hjemmeside.

Stil sulten i ARoS Wine & Food Hall

Efter et par timers udforskelse i de mange kunstneriske rum, er det blevet tid til at mætte de sultne maver. ARoS byder deres gæster indenfor i ARoS Wine & Food Hall, som serverer de bedste lokale og sæsonbetingede råvarer, du finder i byen. Maden serveres på toppen af museet i afslappede omgivelser og med udsigt over hele byen. Indretningen er unik og hvert hjørne er ligeså forskelligt, som kunstværkerne du finder på museet. Slut jeres besøg af med en velsmagende frokost eller middag hvor selv krydderurterne kommer fra museets egen tagterrasse.

Planlæg dit besøg

Udover at holde øje med ARoS kalender, skal du være opmærksom på ARoS åbningstider. ARoS holder nemlig lukket om mandagen og andre særlige dage i løbet af året. På åbningsdage har museet åbent fra klokken 10-17 og 10-21. Så der er rig mulighed for at planlægge en skøn dag i de kunstneriske omgivelser.

Se også vores guide med inspiration til 10 oplevelser i Aarhus.