Oplev Aarhus med 8 podcasts

I disse tider, hvor det meste af Aarhus er lukket ned, og vi helst skal blive hjemme, er det oplagt at gribe til podcasts for at finde underholdning. TipAarhus har lagt ører til en række podcasts, der tager udgangspunkt i både sande og fiktive historier om Aarhus. Lyt med og oplev Aarhus med 8 podcasts.

Brug din foretrukne podcast app på din smartphone til at høre podcastepisoderne eller afspil et afsnit her i artiklen.

1. Den personlige: For min datters skyld

For min datters skyld er en aktuel podcast produceret af Lokalavisen Aarhus. Henover et år følger vi Allan på 33 år, som er hjemløs i Aarhus – og stofmisbruger. Lytteren kommer med ind til morgenmad på værestedet og ud på gaden, når Allan sælger Hus Forbi. Her hører vi hans historie og om hans kamp for at blive stofferne kvit, få en lejlighed og blive en god far for sin datter. Er du til personlige fortællinger, så følg med i Allans liv i podcasten.

Hør første afsnit i den aktuelle podcast “For min datters skyld” lavet af Lokalavisen Aarhus

2. Den litterære: Scener fra Aarhus

Scener fra Aarhus er en podcast for alle, der elsker højtlæsning og litteratur. I podcasten hører vi forfatteren Svend Åge Madsen læse op fra sine værker tilsat lyde fra de steder i Aarhus, som historierne handler om. Nogle af historierne er ikke udgivet, og findes kun her i podcasten. Gå ud i byen med Svend Åge Madsen i ørerne eller se scenerne for dig hjemme i stuen.

3. Den historiske: Aarhus i ørerne

Aarhus i ørerne er en historiefaglig podcast produceret af Lydland i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv. Her tages lytteren med på en historisk byvandring, hvor vi hører larmen fra det nuværende Aarhus og rejser tilbage i tid på steder som Sydhavnen, Mindegade, Frederiksbjerg og Fredens Torv. Er du til lokalhistorie, er dette bestemt podcasten for dig.

Tag på historisk byvandring i podcasten “Aarhus i ørerne”

Er du interesseret i at læse om flere steder i byen, kan du se vores byguides til Aarhus.

4. Den kunstneriske: Kulissen

Kulissen er en podcast, hvor du som lytter kan få indblik i alt det, der foregår bag scenen på Aarhus Teater. Her fortæller teatermedarbejdere – fagnørder ud i lyd, kostumer, rekvisitter og scenografi – om alt det arbejde, der går forud for en teaterforestilling. Undervejs forkæles øregangene af lyddesignet, der blev brugt til forestillingen Dancer in the Dark. Er du vild med “Behind the scenes” er dette bestemt en podcast for dig.

Hør podcasten “Kulissen” fra Aarhus Teater

Er du nysgerrig på de andre kunst- og kulturinstitioner i Aarhus, kan du læse mere i vores sektion Kultur & Kunst.

5. Den fantasifulde: Sindsygt langt ude århusianske godnathistorier

Sindssygt langt ude århusianske godnathistorier er en podcast produceret af Klør Konge i samarbejde med Aarhus Festuge. Der er kun 3 afsnit, men den er spækfyldt med vrøvlehistorier om Aarhus og Østjylland. Hvorfor hedder det Molsbjergene og hvorfor ser Rådhustårnet sådan ud? Hvad har vikingezombier at gøre med det gamle bibliotek i Mølleparken, og hvad gemmer der sig under Mindebrogaden? Er du til fri fantasi, så skal du høre Sindsygt langt ude århusianske godnathistorier. Har du ikke fået nok efter 3 afsnit, findes der også en længere københavnsk version.

‎Sindssygt langt ude århusianske godnathistorier: Da stentågen rullede hen over Århus on Apple Podcasts
Hvorfor ser rådhustårnet sådan ud? Og hvor kommer navnet “Mols Bjerge” fra? Skyldes det stentroldene ude på Djursland? Skrevet og indtalt af Boris Boll-Johansen, produceret af Bossy Bo, tilvirket i samarbejde med Århus Festuge, 2008.

6. Den mystiske: Tryk play for mord

Tryk play for mord er en podwalk produceret af DR Radiodrama. Her guider Finn Nørbygaard dig rundt i byens stræder og gyder for at opklare et fiktivt mord sammen med journalistpraktikanten Esther Sognklø. Historien er tilsat gode gamle Aarhussange, spillet i dystre molversioner, og vil du have den fulde oplevelse skal du altså op af sofaen og følge kortet og Finns instrukser. Er du vild med mordmysterier og krimigenren, så er dette podcasten for dig.

Tryk play for mord 1:5 2017-09-25
Esther Sognklø er journalistpraktikant på Stiften i Aarhus og skal lave en reportage om pigen, Simone Ventrigada. Simone er blevet fundet brutalt myrdet i en snæver baggyde i Århus midtby.Foran politigården er tiltaltes advokat sparsomme med informationer om mordet og Esther har intet at gå efter. …

Podcasten Tryk play for mord. Se kortet og afspil via linket i artiklen.

7. Den barske: Skyderiet på Aarhus Universitet

Skyderiet på Aarhus Universitet er en podcast med vidnesberetninger om et skoleskyderi fra den virkelige verden: Den 35-årige mandlige studerende, som møder op med et oversavet jagtgevær på Aarhus Universitet og på tragisk vis skyder to kvindelige studerende. Podcasten blev produceret af Lokalavisen Aarhus på 25-året for hændelsen i samarbejde med vidner og andre, som var berørt af skyderiet. Kan du tåle barske fortællinger fra virkeligheden, så hør podcasten.

Hør podcasten Skyderiet på Aarhus Universitet

8. Den fællesskabende: Aarhus Lytter

Aarhus Lytter er en podcast lavet af unge til unge. Den er produceret af Ungekriseledelsen, som består af en række unge, der er talerør fra uddannelsesinstitioner og ungdomsforeninger i Aarhus Kommune. Podcasten handler om, hvordan det opleves at være ung i en tid med Corona, hvordan vi kan trives under de gældende restriktioner og passer godt på hinanden uden løftede pegefingre. Savner du fællesskab i en ensom tid, så lyt med.

Hør podcasten “”Aarhus Lytter”

Vi håber, at du har fundet ny inspiration og får det bedste ud af nedlukningen med en række podcasts om Aarhus.

Se vores artikel med tips til hjemmeaktiviteter, hvor vi anbefaler flere podcasts.

Tilbud i Aarhus

Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud

I samme kategori

Northside
Det sker i maj
Tivoli Friheden
Seal

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.