Se de vilde billeder: Nyt wellnesshotel på Aarhus Ø

Hvis du er til wellness, luksus og ikke mindst en fuldstændig spektakulær udsigt, så kan du godt begynde at glæde dig. NCC har nemlig indgået kontrakt om at bygge et nyt wellnesshotel i første række til vandet ved byens nye succesfulde bylivsområde Bassin 7.

Hotellet får 342 værelser og bliver på i alt 37.000 kvadratmeter, hvor både restauranter, barer, butikker, taghave og byens største – og første – storskala wellness kommer til at indgå.

BIG – Bjarke Ingels Group – der også har tegnet Kampnilen, Klokketårnet og Havnebadet – har stået bag tegningerne til hotellet. Der er sat 1,3 mia. kroner af til projektet. Totalentreprisekontrakten er indgået med Bassin 7 Erhverv ApS, som er ejet af Anders Holch Povlsen, Rune Kilden og Stine Hindby.

Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

Nyt spektakulært wellnesshotel på Aarhus Ø
Foto: NCC

Unikt design og identitet

Scandic bliver operatør på hotellet, som for første gang i Danmark skal operere hotellet som et såkaldt “Signaturhotel”. Det karakteriseres ved et unikt design og identitet, en forbedret hoteloplevelse, samt et individuelt hotelnavn. Desuden er Signaturhotellet kendetegnet ved at være et naturligt mødested for gæster såvel som lokalmiljøet.

Og det har da også været et projekt, som Scandic er glade for at være en del af, og de glæder sig til at byde hele byen ind til ekstraordinære oplevelser, når hotellet åbner.

“Det er ikke mange gange i ens karriere, at man får lov til at være med til at realisere et hotel, der er ekstraordinært på så mange måder. Aarhus får nu et helt særligt hotel med liv og stemning både inde i bygningen og uden på den.” – Søren Faerber, direktør for Scandic i Danmark

Foto: NCC

En helt ekstraordinær oplevelse

Det er ligeledes væsentligt for både bygherre og operatør, at hotellet skal give gæsterne en fuldstændig ekstraordinær oplevelse, når de besøger det. Dette vil blandt andet blive afviklet i form af wellnessområdet på 15., 16. og 17. etage. De høje etager skal desuden give en ganske betagende udsigt over smukke Aarhus.

BIG har bidraget til det unikke design, da de har tegnet en stor udvendig trappe. Denne skal invitere alle aarhusianere og gæster på Aarhus Ø til at gå udvendigt på bygningen helt til toppen af det flotte hotel.

”Det er en god dag, og jeg er stolt af, at vi har fået denne ordre. Bygherre og arkitekt er kommet med et virkeligt spændende og helt ekstraordinært hotelprojekt. Det er stort og krævende, og det er netop noget af vores styrke, at vi har kompetencerne og størrelsen til at håndtere sådan et projekt. Vi har været involveret allerede i de tidlige faser, og det lover godt. Nu glæder vi os til at komme i gang med byggeriet.” – Mogens Nielsen, direktør i NCC Building Vest

Nyt spektakulært wellnesshotel på Aarhus Ø
Foto: NCC

Et revideret projekt

Projektet skulle egentlig allerede være blevet påbegyndt, men så kom coronaen i vejen, hvorfor parterne bag valgte at reducere projektet. Reduceringen kommer blandt andet til udtryk i form af, at omkring 500 værelser er blevet til de 342. Desuden er konferencecentret – som også bliver en del af hotellet – blevet skåret ned fra 2000 gæster til cirka 700 gæster.

Også krigen i Ukraine har forsøgt at spænde ben for projektet, som er et af de absolut største projekter i Aarhus rent økonomisk, så det har været ganske vanskeligt at få lavet totalentreprisekontrakten netop på grund af den store uro omkring økonomien. Det er også en af grundene til, at projektet er blevet reduceret rent størrelsesmæssigt.

Nyt spektakulært wellnesshotel på Aarhus Ø
Foto: NCC

Det er dog stadig ingen tvivl om, at det nye hotel bliver et sted, som folk vil rejse for. Hotellet bliver helt unikt, og der er altså i høj grad noget at glæde sig til, når det forventes at skyde op ved Bassin 7 i efteråret 2026.

Tilbud i Aarhus

Sushi takeaway
Monday Madness hos Letz Sushi
Se tilbud
Pondus
Spis til (næsten) halv pris på 40 populære restauranter
Se tilbud
Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud

I samme kategori

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.