Nyd naturen: Guide til vandreture og løberuter i Aarhusianske skove

Fuglekvidder, duften af mos og bøgetræer der springer ud. Den danske natur er fantastisk, og den er samtidig fyldt med overraskelser og nye oplevelser. Naturen er også det perfekte sted at dyrke motion; og uanset om du er til vandreture eller løb, kan naturen virke som et motiverende og opmuntrende boost. I denne artikel guider vi dig igennem Aarhus’ vandreruter og løberuter. Så grip GPS’en, tag familien under armen og kom bevæg jer i naturen!

Pulsen op med Aarhus’ Kommunes afmærkede løbe- og vandreruter i de aarhusianske skove

Pssst… inden vi begiver os dybt inde i de aarhusianske skove, kommer vi lige med en anbefaling. Aarhus Kommune har nemlig gjort det nemt for dig, og med deres afmærkede løberuter, behøver du ikke fokusere på andet end at få pulsen under kontrol! Via dette link kan du se et samlet overblik over løberuter i flere aarhusianske skove. Der er noget for alle niveauer, uanset om du snører skoene for 3 kilometer, 5 kilometer eller 10 kilometer. Flere af ruterne kan du også finde i guiden herunder.

Riis Skov – tæt på byen, skoven og havet

Risskov er den perfekte destination for en søndagsgåtur. Med en placering få kilometer nord for Aarhus C, er det nemt at komme til skoven, og på toppen ved udsigtspladsen, kan du nyde udsigten over havet og Aarhus Ø. Skoven er velbesøgt af både løbende studerende og vandrende pensionister, og er du til en frisk tur i havet, ligger vandet lige ud til skoven.

Skoven byder også på et udendørs fitnesscenter, og er derfor perfekt til dig, der vil supplere løbeturen med en omgang push ups.

Læs også: Guide til de 5 bedste frisør i Aarhus

Find Maps destination her
Find Afmærkede vandre- og løberuter her3,3 km og 4,5 km

Marselisborg skovene og dyrehaven

Syd for Aarhus finder du Marselisborg skovene. Med et skovbælte der strækker sig 7 km langs kysten, er der masser af plads at boltre sig på. Skoven er særligt kendt for sine ældgamle bøgetræer, som er mellem 200 og 300 år gamle. Faktisk er det kun få steder i Danmark, at du kan opleve de ældgamle bøgetræer, som med sine høje stammer får skoven til at virke stor og nærmest magisk.

Marselisborg skovene byder også på en dyrehave, hvor du kan komme helt tæt på hjorte, dådyr og vildsvin. Og skulle du trænge til en dukkert, kan du benytte dig af den velbesøgte badebro ved ballehage.

Fortsætter du dybere ind i skoven, kommer du til Moesgaard. Her er der også rig mulighed for fordybelse, og i svampesæsonen, kan du også være heldig at finde kantareller og andre spisesvampe.

Find Maps destination her
Find Afmærkede vandre- og løberuter her6 km og 10 km

Billede: Unsplash

Skovruten ved Mollerup Skov – Fred og ro i skønne omgivelser

Skal hunden luftes og konditionen plejes, byder Mollerup Skov på perfekte faciliteter. Med sin placering lidt uden for Aarhus, er der masser af plads at boltre sig på, og den tætte skov med de høje træer, er knap så besøgt som Riis Skov. Der er samtidig vel opmålte vandre- og løbeture på stier, og der er noget for enhver smag (og kondition).

På stirutens lange 11 km, kan du bruge dette kort. Foruden at vise dig vejen rundt, får du også historier om området – herunder alt fra kirkestien til stenalderhavbunden.

Find Maps destination her
Find Afmærkede vandre- og løberuter her2,7 km, 3,5 km og 11 km

True Skov – Udforsk ‘lille Amerika’

I den lille landsby True, lidt udenfor Aarhus, finder du True Skov. True Skov byder på kunst og masser af spændende naturoplevelser. Du kan blandt andet opleve “lille Amerika” som er et område i skoven med nordamerikanske træsorter og skønne naturoplevelser. Du kan også opleve flere dyrearter og små damme, og skoven er derfor den perfekte destination for en familieudflugt, hvor der er plads til at udforske, hoppe i vandpytter og få jord under neglene.

Find et kort over de sjove seværdigheder i True Skov her.

Find Maps destination her

Hasle Bakker – 4 afmærkede løberuter!

Lige ved siden af True Skov, finder du Hasle Bakker, og her er der for alvor mulighed for bevægelse. Ikke mere end fire afmærkede løberuter – dét finder du ved Hasle Bakker. Ruterne er 3 km, 5 km, 7 km og 10 km og du kan finde et kort over ruterne her. De er naturligvis også afmærkede, så det burde være nemt, at jogge langs ruten, uden at fare vildt. Nyd udsigten over Hasle Bakker, eller tag en slapper ved et af de fem picnic-områder.

Hasle Bakker byder desuden på mountainbike-ruter og en hundeskov, så den firbenede ven også kan komme med på tur.

Derudover kan du tage med på planlagte fælles vandreture. Hver tirsdag kl. 13 kan du støde til en kvinde-gåtur, som du kan læse mere om her. Du kan også deltage i lørdagens parkrun, eller blive medlem af den lokale mountainbike klub. Det er fantastisk at dyrke motion med ligesindede, og du kan med fordel afprøve nye motionsformer. Find alle skovens aktiviteter her.

Find Maps destination her
Find Afmærkede vandre- og løberuter her3 km, 5 km, 7 km og 10 km

Brabrand Sø

En af Aarhus’ mest velbesøgte naturområder er Brabrand Sø, med den dertilhørende Brabrand sti. Kun 6-9 kilometer vest for Aarhus centrum finder du det naturskønne område, som er perfekt til både løb og gang. Stien rundt om søen er nemlig asfalteret, og på din tur rundt kan du møde alverdens sjældne dyr og fugle. Du kan også stoppe op ved fugletårnet, for at udforske fulgearterne nærmere.

Har du mod på en rigtig lang løbetur, kan du fortsætte rundt om Årslev Engsø. I alt giver det en tur på 20 kilometer! Find et kort over den lange løberute her.

Find Maps destination her
Find Afmærkede vandre- og løberuter her.

Læs også: Her kan du spille padel tennis i Aarhus

Tilbud i Aarhus

Pondus
Spar 33% på 40 populære restauranter
Se tilbud
Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud
Kylling avocado
Sandwich og juice hos Bite & Juice
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Fris-r-Aarhus
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.