Naturhistorisk Museum Aarhus

Er du vild med dyr og ven med naturen? Så bør du sætte dagen af til at udforske Naturhistorisk Museum Aarhus. Her venter der masser af gode historier og flotte udstillinger for både børn og voksne.

Læs også: Vores guide til Moesgaard Museum i Aarhus.

Naturhistoriske udstillinger

Naturhistorisk Museum Aarhus finder du blandt de gule murstensbygninger i Universitetsparken i Aarhus. Museet beskæftiger sig med dyrearter og planter og har millioner af eksemplarer i samlingen. Museet formidler om naturområder og dyreliv, og fortæller både historien om, hvordan naturen har formet menneskets levevilkår – og hvordan mennesket har sat sit præg på naturen og dyrelivet.

I de nedenstående afsnit giver vi et kort indblik i, hvilke udstillinger du – blandt andre – kan opleve på Naturhistorisk Museum Aarhus.

Naturhistorisk Museum

Vores Verden – FN’s 17 verdensmål

I udstillingen Vores Verden kan du få nye perspektiver på FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – nemlig fra børnenes perspektiv. Udstillingen er lavet i samarbejde med den kreative sjæl og TV-vært fra Shanes Verden på Ramasjang og er opbygget med genbrugsmaterialer såsom toiletruller og papkasser.

Børnene har også haft en finger med i opbygningen, da Shane afholdt kreative workshops, hvor børn kunne lave ting til udstillingen. Blandt sjove indslag i udstillingen kan man finde en udstoppet måge på et toilet. Find ud af, hvad det fortæller om vores verden, på udstillingen som løber frem til 4. januar 2021.

Den globale baghave

En af museets faste udstillinger er Den globale baghave. Udstillingen omhandler biologisk mangfoldighed på tværs af hele kloden – i form af de mange arter, som vi kender, men også i form af fortællingen om de arter, vi aldrig når at opdage, førend de igen er uddøde. På udstillingen er der interaktive skærme og lydeffekter, og du kan gå en tur blandt et væld af udstoppede dyr, heriblandt en stor kaskelot, der strandede på østkysten i Jylland.

Vores natur – det danske landskabs naturhistorie

I udstillingen Vores natur kan du blive klogere på, hvordan det danske landskab har formet sig under – og efter – den sidste istid, dyrket land og op til nutidens bynatur. Udstillingen handler både om biologi, vejrmæssige forhold og kulturens indflydelse på naturens udvikling.

Afrikas Savanne

Afrikas Savanne er en udstilling om vilde dyr fra Afrika, heriblandt løver, zebraer, antiloper, hyæner og leoparder – men også om krybskytteri af truede vilde dyr. De udstoppede dyr i udstillingen stammer fra en jagtekspedition i Kenya i 1947, hvor museets kurator deltog, men i dag skyder museet heldigvis ikke længere vilde dyr, men får dem fra zoologiske haver.

99 arter du skal se, før du bliver voksen

99 arter er en udstilling, der er spredt ud på tværs af museets udstillinger, med små skjulte fortællinger, som man finder gennem QR koder og museets apps. Børn og barnlige sjæle kan desuden bruge museets gratis ARTbook, hvor man kan sætte kryds for hver art, man opdager på sin vej rundt i museet såvel som i naturen.

Udstillingen blev til som en del af projektet “99 arter du skal se, før du bliver voksen”, der skal vække børns opmærksomhed mod alt det liv, der er for næsen af dem. Her indgår 99 videoer med blandt andre Sebastian Klein.

Molslaboratoriet – på tur med Morten DD

Naturhistorisk Museum Aarhus hører ikke kun til inde bag de gule murstensbygninger. De har nemlig en feltstation midt ude i Nationalpark Mols Bjerge, kaldet Molslaboratoriet. Her har publikum fri adgang til godt 150 hektar vild natur, med gode vandreruter af ca. 3-4 km.

Undervejs passerer man køer og vildheste, der er en del af forskningsprogrammet Rewilding, hvor dyrene selv bestemmer deres levesteder og naturen regulerer sig selv. På turene er der opsat tavler med kort over ruterne og information om områdets store biodiversitet. Desuden afholder museet formidlingstilbud som svampejagt og guidede gåture. Blandt andet kan man komme på naturtur med museumsinspektøren Morten DD, som er særligt kendt for sin underholdende tilgang og sin medvirken i naturprogrammet Bidt af natur på DR1. Se de aktuelle arrangementer i aktivitetskalenderen her.

Er du til mere viden om dyr og natur, kan man erhverve sig Naturhistorisk Museum Aarhus’ eget magasin, Natur og Museum. På museets hjemmeside formidler museet også om aktuelle naturemner – om alt fra ulve i Danmark til bynatur-projekter i Aarhus.

Læs også: Barer i Aarhus

Nature & Science på Aarhus Ø

Naturhistorisk Museum Aarhus har offentliggjort, at de har ambitioner om at bygge et nyt museum kaldet Nature & Science på Aarhus Ø.

Museet vil blive et moderne og internationalt science center. Læs mere om planerne for projektet her.

Har du fået lyst til flere museumsoplevelser med naturen i fokus, kan du læse vores guide til Væksthusene og Botanisk have.

Tilbud i Aarhus

Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud
Vinsmagning
Kom til Winemakers Dinner med Francesca fra G.D. Vajra
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.