Mette Frederiksen: barer skal lukke kl. 22 og forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer

De vigtigste pointer fra pressemødet den 18. september 2020: Alle barer skal lukke klokken 22, gæster skal bære mundbind på barer og restauranter, forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer og alle opfordres til at arbejde hjemmefra, både i den offentlige og private sektor. Restriktionerne gælder foreløbigt frem til den 4. oktober.

Trods en god dansk sommer hvor coronasmitten har været under kontrol, og hvor vi gennemgående har set et klart fald i antal smittede danskere, ser vi nu et stigende smittetryk – både i Danmark og i resten af verden. I sidste uge registrerede man 2236 nye smittede. 58 personer er indlagte og faktisk er 14 % af de indlagte under 30 år.

Efterårets stigende smittetal sås først i Aarhus ved midten af august og så i København og Odense i starten af september. Men i dag er det ikke kun de største danske byer, som oplever stigende smitte. Smitten har endnu engang bredt sig til hele landet, og dét fik Mette Frederiksen til endnu engang at iklæde sig den mørke habitjakke, indkalde til et pressemøde og fremlægge nye restriktioner for danskerne. Mange af restriktionerne var allerede blevet indført i København fra tirsdag den 15. september – men nu bredes de ud, og fra lørdag den 19. august klokken 12, er restriktionerne gældende i hele landet.

Læs også: Guide til brunch Aarhus

Barer, restauranter og cafeer skal lukke klokken 22 og gæster skal bære mundbind

Mens de aarhusianske barer i den seneste tid har måtte holde åbent til klokken 2.00, skal de nu lukke klokken 22. Fra lørdag den 19. september skal du derudover være opmærksom på, at du som gæst skal bære mundbind, når du opholder dig indenfor på barer og restauranter. Dog kun når du står op, og ikke når du sidder ned. De ansatte som er i nær kontakt med kunder, vil også bære mundbind.

Desuden gælder disse restriktioner også private arrangementer, som afholdes på en bar eller en restaurant.

Forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer

Forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50. Det kommer til at få konsekvenser ikke kun for de aarhusianske barer, restauranter og biografer, men også for byens øvrige institutioner.

Der er endnu ikke kommet en reaktion fra Aarhus Universitet, hvor flere uddannelser vil få svært ved at overholde forsamlingsforbuddet i forelæsningssalene og klasselokalerne. Det samme gælder byens biblioteker på Dokk1 og Det Kongelige Bibliotek. Jeg opdaterer artiklen, hvis der kommer restriktioner hos byens institutioner.

Alle opfordres til at arbejde hjemmefra – både i den private og offentlige sektor

Ligesom vi troede, at det definitivt var slut med zoom-møder og hjemmearbejde fra sofaen!

Mette Frederiksen opfordrer nu alle til at arbejde hjemmefra – både i den private og offentlige sektor. Hun nævner IKKE noget om institutioner, herunder universiteter, gymnasier, børnehaver og vuggestuer.

Skru ned for festerne!

Et andet klart budskab som vi bør tage med os fra dagens pressemøde er, at vi skal skrue ned for festerne og de sociale arrangementer. Samtidig bør vi helt holde os fra det som Kåre Mølbak kalder for “superspredningsarrangementer”. I Aarhus er de største begivenheder allerede aflyste, men i fremtiden vil det muligvis betyde, at endnu flere arrangementer bliver enten aflyst eller udskudt.

Derudover skal vi igen omgås færre mennesker, og vi skal overveje det nøje, inden vi dukker op til sociale arrangementer og fødselsdage. Tidligere på ugen har Kåre Mølbak sågar udtalt at vi skal holde os til de samme 5-10 mennesker i løbet af hele efteråret. Dét er dog ikke en reel opfordring fra regeringens side.

Læs også: Guide til de 5 bedste frisør i Aarhus

Må vi stadig se fodbold på Ceres Arena?

JA! Vi må stadig tage på station og råbe “kom så de hviiie”. Mette Frederiksen gør en undtagelse, og mens forsamlingsforbuddet er på 50 personer, tilføjer hun, at det ikke gælder ved arrangementer hvor deltagerne hovedsageligt sidder ned, herunder fodboldkampe. Men der er dog blevet indført en grænse på max 500 tilskuere til Superliga-kampene. Før den 18. september var den såkaldte ‘Superliga-ordning’ gældende, hvilket betød, at der gerne måtte være flere end 500 tilskuere til Superliga-kampe landet over.

Selvom de nye restriktioner og smittetal kan virke uoverskuelige og måske også lidt deprimerende, siger Kåre Mølbak på dagens pressemøde, at situationen ikke er ude af kontrol. Her på TipAarhus vil vi derfor krydse fingre for, at vi snart kan se en ende på hele pandemien, og samtidig vil vi opfordre alle til at tage “socialt ansvar”, som Mette Frederiksen kalder det – for vi er jo alle ansvarlige for både os selv og hinanden. Ønsker du at læse mere om restriktionerne og hvordan vi bekæmper smittespredning, kan du læse mere på Coronasmitte.dk.

Tilbud i Aarhus

Vinsmagning
Kom til Winemakers Dinner med Francesca fra G.D. Vajra
Se tilbud
1
Fantastisk grill tallerken med kebab
Se tilbud
Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.