Julen er lige om hjørnet, og det begynder at lugte af gløgg, æbleskiver og brændte mandler i Aarhus’ gader. Elsker du også julens hyggelige familiestunder, smagsoplevelser og dejlige traditioner, skal du læse med her.

Vi giver dig nemlig en guide til Aarhus’ juleunivers 2021.

Læs også: Guide til padel tennis i Aarhus

Jul i de århusianske gader

Kom på glatis ved Musikhuset

Fra tirsdag den 23 november og frem til nytår kan du igen nyde skøjtebanen ved Musikhuset. Du kan tage familien med og nyde den friske luft eller udfordre dine venner - hvem er bedst, og hvem bliver Bambi på glatis?

Der er mulighed for at leje skøjter, men du må også meget gerne medbringe dine egne. Læs mere om åbningstider og regler for brugen af skøjtebanen her.

Store Torv i juleklæder

Allerede fra fredag den 26 november og frem til den 5 december kan du nyde julestemningen midt i Aarhus - nemlig på Store Torv.

Her finder du en masse gratis madoplevelser, juleværksteder og julesang. Der er juleaktiviteter for alle aldre. Der uddeles tips og tricks til julens traditioner for de voksne, og juleleg og sjov for børnene, der blandt andet kan pimpe deres nissehue, imens de laver en jule boogie-woogie.

Du kan følge med i alt, hvad der sker, på deres facebook event her.

Juletræet på Rådhuset  

Søndag den 28 november kan du overvære den traditionelle juletræstænding på Rådhuspladsen. Der er underholdning med julemusik og klokkespil fra klokken 15:50 og frem til klokken 17. I år bliver juletræet tændt af julemanden og hans hjælpere.

Red Barnet sælger, saft, gløgg og æbleskiver, hvor pengene går til deres arbejde.

juletræstænding
Foto: aarhus.dk

Julemagi i Den Gamle By

Oplev en rejse gennem 400 års juletraditioner i Den gamle by. Her er der 100 procent garanti for fantastisk julestemning, og der er samtidig fyldt med lærerige oplevelser for både børn og voksne.

I år kan få eksklusive aftenoplevelser, eller lade børnene gå på opdagelse i Juleskoven eller Nisseloftet. I kan som altid gå på oplevelse i byens huse, opleve de pyntede gader, de smukke lanterner og hyggelige julelys, der lyser op i hele Den gamle by.

I kan også besøge de mange boder, hvor der er varm kakao for de mindste og en solid Gløgg til de ældste. Det er også muligt at få lækre hjemmelavet æbleskiver eller risengrød. Læs mere om aktiviteterne her - og hvis du vil være sikker på, at der er plads til jer, så bestil en billet i forvejen.

Jul i Friheden

Tivoli Friheden har igen pyntet parken med 50.000 julelys, lystunnel, pynt og gran. De byder derfor velkommen til Jul i Friheden fra den 13. november til den 30. december. Her finder I et hav af sjove aktiviteter for hele familien. I kan blandt andet besøge Julemandens værksted, høre julekoret synge eller smage på juleretterne ved boderne fra Aarhus Mad & Marked. Køb billetter her.

jul i tivoli friheden
Foto: friheden.dk

Knejte-julekoncert i Vor Frue Kirke

Julen og kirken hænger uadskilleligt sammen, og der findes ikke noget smukkere, end en julekoncert i kirken. I år kan du høre drengekoret Clemens Knejternes julerepertoire i Vor Frue Kirke den 19. december.

Clemens Knejterne er en vokalgruppe, der blev stiftet i december 2014 af unge mænd fra Skt. Clemens Drengekor. Siden da er koret vokset og består nu af 30 drenge i alderen 16-22 år, som alle elsker at synge. Læs mere og køb billetter her.

Nøddeknækkeren i Musikhuset Aarhus

Det bliver ikke rigtig jul i Musikhuset, før Nøddeknækkeren bliver vakt til live. I år vises Nøddeknækkeren som juleforestilling den 29. og 30. december. Der er fuld garanti for magisk julestemning og en uforglemmelig oplevelse i Musikhusets Store sal. Nøddeknækkeren er originalt komponeret af George Balanchine i 1954, og den har siden da fortryllet både børn og voksne med sin rørende fortælling.

Du kan købe billetter til den magiske forestilling her.

nøddeknækkeren musikhuset
Foto: musikhuset.dk

Er teaterforestillinger lige dig? Så få inspiration til andre teaterforestillinger op til jul.

Julemarkeder i Aarhus

Ridehuset afholder i traditionens tro julemarked. Det har kørt fast i 22 år, og det er gratis at komme i hele åbningsperioden fra den 20. november til den 19. december. Julemarkedet er perfekt til en dag sammen med familien eller som et hyggeligt pitstop under de travle juleindkøb. Det er også muligt at nyde en omgang æbleskiver og gløgg i deres café.

Godsbanens julemarkedet tilbyder boder, mad, tombola og en masse hygge. Du kan besøge Godsbanens julemarkedet onsdag den 1. december og torsdag den. 2 december. Det er stensikkert, at du kan få nogle lækre sager med hjem - da mange sælger deres eget håndværk.

  • Læs også: Her er de bedste frisører i Århus

Arkitektskolens julemarkedet foregår i år på den nye Arkitektskole den 4. december og 5. december. Der er også her en rigtig god mulighed for at få noget fedt med hjem. De annoncerer løbende, hvilke designere der vil være til markedet. Indtil videre bliver det muligt at købe smykker lavet af fimoler, lamper med tidsløse designs og trædrejningsværker.