Ho ho ho – med julen lige om hjørnet begynder det at lugte af gløgg, æbleskiver og brændte mandler i Aarhus’ gader. Elsker du også julens hyggelige familiestunder, smagsoplevelser og skøre traditioner, skal du læse med her. Vi giver dig nemlig en guide til Aarhus’ juleunivers 2020, og programmet er proppet med byens bedste julearrangementer for både børn og voksne.

Desværre er årets juleprogram ikke helt som det plejer, og flere julemarkeder og arrangementer er aflyst grundet Covid-19. Vi håber derfor, at de er tilbage igen til næste år, men indtil da husker vi at spritte, holde afstand og ja - lade julefreden sænke sig.

Desværre er der kommet nye Corona-restriktioner fra den 9. december, hvilket betyder, at mange af guidens fysiske events er aflyst. Blandt andet koncerter og juleforestillinger i Musikhuset Aarhus. Husk derfor at orientere dig på begivenhedernes hjemmesider og i Facebook-grupperne, se med online i stedet, og glæd dig over, at landet forhåbentlig åbner op igen i starten af 2021.

Julemagi i Den Gamle By

Oplev en rejse gennem 400 års juletraditioner i Den gamle by. Her er der 100 % garanti for fantastisk julestemning, og der er samtidig fyldt med lærerige oplevelser for både børn og voksne. I år kan I gå på oplevelse i byens huse, opleve de pyntede gader, de smukke lanterner og hyggelige julelys, der lyser op i hele Den gamle by. I kan også besøge de mange boder, hvor der er varm kakao for de mindste og Gløgg til de ældste. I finder også børnevenlige juleaktiviteter – blandt andet en julerute gennem skoven. Læs mere om aktiviteterne her – og husk, at I grundet Covid19 skal man købe billetter online.

Jul i Friheden

Tivoli Friheden har igen pyntet parken med 300.000 julelys, pynt og gran, og byder derfor velkommen til Jul i Friheden fra den 16 november til den 30 december. Her finder I et hav af sjove aktiviteter for hele familien – I kan blandt andet besøge Julemandens værksted, høre julekoret synge eller smage på juleretterne ved boderne fra Aarhus Mad & Marked. Køb billetter her.

Knejte-julekoncert i Vor Frue Kirke

Julen og kirken hænger uadskilleligt sammen, og der findes ikke noget smukkere, end en julekoncert i kirken. I år kan du høre drengekoret Clemens Knejternes julerepertoire i Vor Frue Kirke den 20. december. Clemens Knejterne er en vokalgruppe, der blev stiftet i december 2014 af unge mænd fra Skt. Clemens Drengekor. Siden da er koret vokset og består nu af 35 drenge i alderen 16-22 år, som alle elsker at synge. Læs mere og køb billetter her.

Nøddeknækkeren i Musikhuset Aarhus

Det bliver ikke rigtig jul i Musikhuset, før Nøddeknækkeren bliver vakt til live. I år vises Nøddeknækkeren som juleforestilling den 29. og 30. december. Der er fuld garanti for magisk julestemning, og en uforglemmelig oplevelse i Musikhusets Store sal. Nøddeknækkeren er originalt komponeret af George Balanchines i 1954, og har siden da fortryllet både børn og voksne med sin rørende fortælling.

Grundet Covid19 er der færre pladser i salen, og billetterne er derfor allerede udsolgt – men der er mulighed for at tilmelde sig en venteliste her, og krydse fingre for en ledig plads eller to.

Gløgg og æbleskiver på Salling Rooftop

Kom i julestemning på Salling Rooftop, hvor I kan nyde et sæt Gløgg og æbleskiver i hele december, mens I nyder udsigten over Aarhus, der er oplyst af Ryesgades smukke julelys og aarhusianerne, der er på juleindkøb i byens butikker. I år kan I få et glas Gløgg og tre æbleskiver for kun 80 kroner – den perfekte opskrift mod kolde tæer!

Julemarked på Ingerslev Boulevard

Aarhus byder hvert år på et hav af hyggelige julemarkeder – men i år er mange af byens julemarkeder aflyst på grund af Covid-19. Vi håber på, at vi næste år kan besøge Ridehusets julemarked, Arkitektskolens julemarked, Julemarkedet på Godsbanen og byens øvrige, små lokale markeder.

Men ønsker I alligevel at opleve et julemarked i 2020, kan I svinge forbi Ingerslev Boulevard hver onsdag og lørdag fra 7-14 i hele december. Her afholdes det sædvanlige grøntmarked, men i december plejer boderne, at være fyldte med hyggelige julespecialiteter, traditionel julepynt og hjemmestrikkede vanter.

Et juleeventyr på Aarhus Teater

Julen er hjerternes, og børnenes, tid – er det ikke sådan man siger? Næsten alle ovenstående julebegivenheder er velegnet for børn, men på Aarhus Teater, kan I i år give børnene en helt særlig oplevelse. I år kan I nemlig opleve Dickens juleklassiker ‘Et juleeventyr’ som teaterforestilling. Et teaterstykke, som med sikkerhed vil tænde julelys i øjnene hos familiens mindste, og som derfor er helt perfekt til en familieudflugt i december. Forestillingerne løber fra den 5. november til 20 december, og I kan bestille billetter og læse mere om teaterstykket her.  

Ramasjang Julemysteriet

Søndag den 29. november kan børnene komme helt tæt på Ramasjang, som i år skal løse et vaskeægte julemysterie i Musikhuset. Og som de selv skriver, er det en vigtig mission for ‘selveste julemanden er blevet bestjålet og ingen ved hvem skurken er! Hvis ikke mysteriet bliver opklaret hurtigst muligt, vil det være slut med julegaver, juletræer, nisser og rensdyr for altid.’ Læs mere og køb billetter her – der er desværre allerede udsolgt, men I kan komme på en venteliste, og håbe på, at der kommer ledige billetter.