Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Livet som studerende: De store spørgsmål

Annonce:

Jeg tror aldrig man kommer til, at slippe for at have spørgsmål omkring, hvad man laver og hvordan man skal bære sig ad i livet og de valg der følger med.Men med nogle ting, faktisk langt de fleste, så er der nogen der har prøvet det før dig, og livet som studerende, ja det er der mange der er gået igennem, og derfor kan jeg her hjælpe dig med at svare på de store spørgsmål der kan indfinde sig, nu du er startet på en videregående uddannelse.

Du er kommet ind på drømmestudiet men, hvad så nu?

Informationerne flyver omkring dig og du går måske mere forvirret væk fra intro dag end du var da du mødte op. For, hvordan går man lige på universitetet? Hvordan får du fat i et relevant job? Og hvor meget betyder dine karakterer? Det er endda bare et lille udsnit af spørgsmål der kan komme krybende.

Hvordan går man på universitetet?

Vi kender skole som en sted vi møder op hver dag, lytter, bliver undervist og lærer. Man har en forventning om at det er skolen og dens undervisere der skal sørge for, at man lærer noget, og det er det som sådan også.

Den største forskel på videregående uddannelser og gymnasier og folkeskole er, at videregående uddannelser er baseret på selvstudie. Det betyder altså, at det er dit ansvar at få læst det materiale der kræves for at kunne gå til eksamen. Det er også dit ansvar at møde op til undervisningen. Det kræver disciplin og planlægning, men lad det ikke skræmme dig. Hvis du formår at planlægge din tid, så kan det sagtens være overskueligt og give luft til at have fritid også, og du skal huske at prioritere dit sociale liv, specielt i starten, for det er her du skaber rammerne for dit studieliv.

Èn ting der er værd at huske på, på videregående uddannelser er, at karaktere på de fleste studier ikke er adfgørende for success efter endt uddannelse. Det er faktisk meget normalt at prøve at dumpe for første gang, men bare rolig, på videregående uddannelser har du tre forsøg, så det er hverken nødvendigt at være bange for at dumpe, eller nervøs hvis du gør.

Studierelevant arbejde – skal, skal ikke? Og hvordan?

Du har garanteret allerede et fritidsjob, som du har taget med dig til din start på uddannelse, men nu bliver du i tvivl om, om det er godt nok?

Alle de kloge hoveder du støder på siger at frivilligt arbejde og et relevant studiejob er vejen til success på arbejdsmarkedet når du er færdig, men hvor travlt har du egentligt med at få fat i et relevant job? Og hvor meget ved du egentligt efter 1. semester?

Det kan hurtigt føles uoverskueligt, at skulle finde et relevant arbejde, men bare rolig, du har faktisk ikke så travlt. Mange studerende får først et studiejob på deres sidste semestre af bacheloren eller når de starter på deres kandidat.

Det kan være svært at få overblik over sin ansøgning og sit CV, her kan en CV skabelon gøre processen meget lettere og så slipper du også for at bruge tid på at designe dit eget.

Tilbud i Aarhus

MIBbageri
Studierabat hos MIBbageri i Aarhus
Se tilbud
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Byens Sushi - sushi ad libitum
Byens Sushi - Sushi ad libitum
Se tilbud

I samme kategori

esteban-lopez-t5nQe65i1AQ-unsplash (2)
Tandlægeguide Aarhus
mert-kahveci-WgetAj-QvVA-unsplash
jaime-lopes-0RDBOAdnbWM-unsplash (1)

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Juliette-brunch-1
Udeservering (udvalgt billede)
Det sker april
det sker i 2024

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.