LiteratureXchange – 11 dage i litteraturens tegn

LiteratureXchange er internationale litteraturdage i Aarhus og finder sted for fjerde gang den 9.-19. juni 2022. Her kan du glæde dig til 11 dage fyldt med danske, samt internationale forfattere, foredrag, litterære vandringer og tonsvis af læseinspiration.

LiteratureXchange har hvert år fokus på et af de 17 Verdensmål, og i år er fokusset på sundhed og trivsel – både fysisk og mentalt.
Temaerne for årets litteraturdage er lidelse og litteratur, litteratur i bevægelse og lyd og litteratur.

Så grib chancen for at finde inspiration til hvad du fremover skal læse, og lån eventuelt en bog med hjem, til årets sommerferie.

DOKK1

De bortadopterede grønlandske børn – mød Iben Mondrup

Mandag d. 13. juni 17.00-18.00

LiteratureXchange Aarhus Tips
foto: LiteratureXchange

Iben Mondrup bringer os i romanerne Tabita og Vittu helt tæt ind på livet af to bortadopterede grønlandske børn og ikke mindst deres danske adoptivfamilier.

Romanerne giver med deres fokus på 1960’ernes mange mere eller mindre reglementerede bortadoptioner et medrivende indblik i en ulykkelig del af Grønlands og Danmarks fælles historie. Oplev Iben Mondrup i samtale med Line Vaaben, journalist ved Politiken, der har undersøgt emnet om de bortadopterede grønlandske børn i forbindelse med en artikelserie.

Selvstændige kvinder – Mød Sayaka Murata

Tirsdag d. 14. juni kl. 19.30-21

foto: LiteratureXchange

“Et tilbagevendende tema i den japanske forfatter Sayaka Muratas værker er kvinders selvstændighed, særligt i forhold til arbejdsliv og ægteskab. I romanen Døgnkioskmennesket møder læseren for eksempel den 36-årige Keiko, der for syns skyld må indgå et ægteskab for at leve op til samfundets forventninger.

Sayaka Murata samtaler med forfatter Rikke Viemose om kvinders selvstændighed og arbejdsliv i det moderne Japan med udgangspunkt i romanerne Døgnkioskmennesket og Jordboerne. Oversætter Mette Holm oversætter løbende fra japansk til dansk.”

GODSBANEN

Verden set igennem Shakespear – Mød Rune Lykkeberg

Tirsdag 14. juni kl. 17.00-18.00

foto: LiteratureXchange

Kan vi bruge litteraturen og klassikerne til at forstå globale begivenheder, verdensledere og konflikter? Forfatter og journalist Rune Lykkeberg reflekterer i bogen Samtaler om Shakespeare over menneskets almagt og afmagt i en tid præget af krig, klimakrise og finanskrise. I bogen taler han med skuespillere, oversættere, forskere og mange flere om, hvordan vi kan bruge nogle af Shakespeares dramaer til at forstå verden omkring os.

Filmskaber og digter – Jørgen Leth

Lørdag d. 18. Juni 2022 kl. 13-14

foto: LiteratureXchange

Blive klogere på, hvad cykelsport og litteratur har med hinanden at gøre, når Jørgen Leth fortæller om sin livslange passion for cykling og poesi til arrangementet Litteratur og cykelsport – mød Jørgen Leth.

Jørgen Leth taler med Bastian Emil Goldschmidt, cykelekspert og forfatteren bag bogen Fremad, om at skrive bøger og skabe kunst med afsæt i cykelsporten.”

LITTERATUR ANDRE STEDER I AARHUS

The Big literary Pub Quiz

Mandag d. 13. juni 20.00-23.00
Hvor: Studenterhus Aarhus

Til Studenterhus Aarhus’ Big Literary Pub Quiz kombinerer vi de tre bedste ting i verden: litteratur, venner og drinks og selvfølgelig muligheden for at vinde fede priser og vise verden din viden om litteratur. Der vil være fem runder med både almindelige spørgsmål og interaktive konkurrencer, der alle sammen kredser om vores fælles kærlighed til bøger.

Tip: Hvis du er yngre end 30 år, kan du, for kun 30 kroner deltage i mange af arrangementerne. Og flere arrangementer er endda helt gratis.

Tilbud i Aarhus

Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Restaurant Mellemrum
Gå all-in på Restaurant Mellemrum
Se tilbud
Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud

I samme kategori

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.