Kom smerter til livs med guldimplantater

Sponsoret indhold

Har du gået med smerter i lang tid? Størstedelen af danskere har oplevet smerter af den ene eller anden karakter i løbet af det seneste år, og det kan skyldes mange forskellige ting. Er du en af dem? Kroniske smerter kan være uudholdelige og være meget begrænsende for din hverdag. Det kan være, du ikke i samme grad som før er i stand til at udføre de arbejdsopgaver, du har i hverdagen, eller at du oplever at være nødt til at tage flere pauser, end du er vant til.

En løsning på dette kan være at få lavet guldimplantater. Er det ikke noget, du har hørt om før? Metoden har været i Danmark i snart 30 år, og det er kun speciallæger, som udfører behandlingen. Her vil du blive lokalbedøvet, og der vil blive indsprøjtet små guldstykker omkring de led, du har slidgigt i, som er med til at smertelindre. Behandlingen er hurtigt overstået og foregår ambulant, så du kan komme hjem samme dag. Læs mere om klinikken i Århus her.

Slidgigt er et lidt flyvsk begreb, som dækker over smerter rigtig mange steder. Der er ikke noget sted i kroppen, hvor du ikke kan opleve slidgigt – hvor der er led, vil der helt automatisk ske degeneration eller det, du måske kender bedre som slid, og så vil der i nogle tilfælde opstå smerter. Det er ikke noget, alle oplever, men rigtig mange kæmper med kroniske smerter i større eller mindre grad.

Hvordan virker guld mod smerter?

Det kan være svært at gennemskue, hvordan guld kan virke på smerter, men der sker nogle processer i kroppen, der reagerer på guldet, som har vist at have rigtig god effekt. Når man kigger på de patienter, der tidligere er blevet behandlet med guld mod smerter, så er det generelle billede, at det virker rigtig godt.

Det kan for eksempel være mod slidgigt i ryggen, det kan være gavnligt at lave guldimplantaterne. Hvis der er tale om et nyt knæ eller en ny hofte, er den typiske behandling først og fremmest fysioterapi og træning, men er det ikke nok, vil man i mange tilfælde blive tilbudt en alloplastik – altså et nyt knæ eller en ny hofte. Det er ikke på samme måde muligt at udskifte dele i ryggen med et godt resultat, og derfor kan guld altså være et rigtig godt alternativ, du kan få gavn af på sigt.

Kan bruges i mange forskellige led

Guldet kan dog også med fordel bruges i netop knæ eller hofte. Hvis du er lidt skræmt af tanken om at skulle have indsat en knæ- eller hofteprotese, så kan behandling med guld være en mere skånsom måde og et knapt så stort indgreb – og forhåbentlig vil du opleve en form for smertelindring, så du kan vende tilbage til en hverdag, der ligner det, du havde tidligere.

Det er for de fleste forbundet med livskvalitet at kunne udføre de interesser og det arbejde, man er vant til, så derfor handler det om at finde løsninger.

Tilbud i Aarhus

Brødrenes Bøffen Burger
Frokost menu hos Brødrenes Original
Se tilbud
Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud

I samme kategori

el-guitar
ben-white-mO9vKbG5csg-unsplash
spacejoy-c0JoR_-2x3E-unsplash
pexels-raka-miftah-4253888

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Restaurant Tangkroen Aarhus
photo-1519087318609-bfb5c04c27f5?crop=entropy&cs=tinysrgb&fit=max&fm=jpg&ixid=MnwxMTc3M3wwfDF8c2VhcmNofDEzfHxjYW5keXxlbnwwfHx8fDE2NDkzNDUxOTY&ixlib=rb-1.2
bar-209148_1280
Bryllup-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mad og drikke

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Kultur og musik

Seal
Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus
Dracula--Aarhus-Teater-4-1
Valgaften-Svalegangen

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)