Kendte sportsfolk fra Aarhus

Når først de store sportsudøvere har fået vinger og har forladt reden, tænker de færreste fans senere over, hvor disse sportshelte egentlig kom fra. Men alle kommer fra et eller andet sted på kloden, og i Danmark ved de færreste faktisk, hvor mange af vores nuværende og tidligere sportsklenodier faktisk, der fra barnsben har trådt på vores egen hjemegn.

Vi kigger i denne artikel på en lille håndfuld sportsstjerner, som har repræsenteret Danmark i den store vide verden, men som en gang, som meget unge eller helt små, glimtede med deres talenter i Smilets By, Aarhus.

Plæneklipperen startede med at ‘slå græs’ i Aarhus

Hvis du ikke allerede er sporet ind på denne kendte sportsudøver, så er der måske en risiko for, at du slet ikke kender ham. Men der findes næppe nogen sportsinteresseret i Danmark, som ikke kender til den lille, tætte fodboldspiller, Stig Tøfting, bedre kendt som ‘plæneklipperen’. Den nu pensionerede fodboldspiller, Stig Tøfting, har været vidt omkring på den europæiske fodboldscene.

Han har slået sine folder i klubber som Hamburger SV og Duisburg i Tyskland samt Bolton Wanderers i England. Han har også over 40 kampe på det danske A-landshold og er noteret for 2 mål. Men det hele startede naturligvis i Aarhus og nærmere bestemt i AGF, hvor Tøftings professionelle karriere tog fart fra 1989. Den defensive midtbanespiller slap aldrig kærligheden til AGF, for han returnerede over flere omgange til den traditionsrige Aarhus-klub.

Camilla Martin – dronningen af dansk badminton

Hvis man siger badminton, så sagde man engang altid Camilla Martin. Hvis man interesserer sig for betting og lignende former for spil, så har man sikkert også stødt på Camilla Martin i forbindelse med sport på TV, hvor hun netop nu er kommentator.

Camilla Martin har naturligvis for længst indstillet sin professionelle karriere. Martin kommer selvfølgelig med på listen over kendte sportsfolk fra Aarhus, fordi hun om nogen er et klenodie i dansk idræt. Camilla Martin er ikke bare en af Danmarks mest dominerende badmintonspillere, men hun var tillige verdens bedste.

Aldrig har nogen præsteret at vinde 13 danske mesterskaber i træk i single, men det lykkedes for Camilla Martin op gennem 90’erne og ind i 00’erne. Udover det blev hun verdensmester i 1999 og har hentet sølv til Danmark ved de Olympiske Lege i år 2000 i Sydney.

Flemming Povlsen – EM-helten fra Brabrand

En af Danmarks største og bedste angribere i slutningen af 80’erne og starten af 90’erne er også fra Aarhus. Flemming Povlsen måtte indstille sin professionelle fodboldkarriere alt for tidligt, da han som blot 29 år måtte opgive fodbold grundet en drilsk skade. Men der er alligevel næppe mange, som har hentet så stor hæder på så kort en fodboldkarriere som Flemming Povlsens.

Trods en afstikker til PSV Eindhoven og hollandsk fodbold, så lå Povlsens hjerte i Tyskland. Her faldt han især til i FC Köln og senere i særdeleshed i Dortmund. På landsholdet nåede Povlsen en af de absolut største bedrifter, da han nappede EM-guldet i Sverige i 1992 . En enorm triumf, som sendte chokbølger ud i verden. Povlsen havde i den forbindelse stor ære af EM-triumfen.

Håndboldstjernen Anders Eggert

For dem, som kender en anelse til håndbold, så bør navnet Anders Eggert ringe en klokke eller to. Den stærke venstre fløj nåede at præge den bedste håndboldrække i verden sammen med sin tyske klub Flensburg Handewitt gennem 8 år, inden han vendte tilbage til dansk håndbold og Skjern.

Men Anders Eggert er hverken dansk-tysker eller opvokset på Skjern-egnen, for det er en ærke-århusianer, der har trådt sine ben i den jyske hovedstad, før det store håndboldeventyr for alvor tog fart. Eggert fik sammenlagt 160 kampe i den danske landsholdstrøje og kvitterede med ikke færre end 581 mål i sin landsholdskarriere.

Bjørn Kristensen – Fra Malling til Newcastle

Det kan godt være, at Aarhus byder ind med Den Gamle By og andre større seværdigheder, men den byder nu også ind med et væld af gamle fodboldikoner. En af dem er Bjørn Kristensen. For de yngre generationer klinger navnet næppe velkendt, men hvis man er fra Aarhus og omegn, så har man sikkert en far eller onkel, som har berettet om den stærke forsvarsspiller på et eller andet tidspunkt.

Bjørn Kristensen er oprindeligt fra Malling, men leverede sine største danske fodbold år i AGF fra 1982 til 1989. Flere gode præstationer i den danske 1. division (nu Superligaen) samt på landsholdet vakte opmærksomhed hos flere udenlandske klubber, hvor nordengelske Newcastle til sidst endte med at opkøbe den fysisk stærke forsvarer. Her blev det til 4 gode år og 80 kampe i Newcastle-trøjen.

Tilbud i Aarhus

Restaurant Mellemrum
Gå all-in på Restaurant Mellemrum
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
To der spiser på Restaurant Malt
Lækker 7 retters menu på Restaurant Malt
Se tilbud

I samme kategori

tipaarhus.dk - fdm
pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.