Kaffe-guide: Her skal du drikke din næste kop kaffe

Vinterhalvåret banker på døren, og det kølige vejr har fundet indpas i det danske klima. I takt med, at vejret bliver koldere, bliver nydelsen ved at drikke en varm kop kaffe kun endnu større. Vi elsker kaffe… med en kop kaffe i hånden går samtalen lettere, og hyggen bliver endnu større. I Danmark er vores kærlighed for kaffe stor, og vi er ét af de lande i verden, der drikker mest af det.

Aarhus er en skøn by til kaffe, og du kan finde en café på de fleste gadehjørner i centrum, men spørgsmålet byder sig: hvor finder du den bedste kaffe? I den her guide har vi samlet nogle af de bedste kaffebarer i Aarhus, som alle sammen uden tvivl er et besøg værd.

Stiller’s Coffee

Kaffeguide Aarhus - Stillers' Coffee
Billede: David Entino Torndal

Søren Stiller Markussen erhvervede sig for nyligt en 16. plads til World Coffee Championships, og han står bag Stiller’s Coffee. Du finder Stiller’s Coffee gemt i en skøn, lille, brostensbelagt baggård på Klostergade, hvor caféen tilsyneladende har en ydmyg størrelse udefra, men efterlader et stærkt indtryk, når du træder indenfor døren.

Du træder ind i et varmt rum, der er æstetisk tilfredsstillende med bare murstensvægge og interiør i lyst træ. Du kan skue ind til risteriet, der ligger i forlængelse af caféen. Her kan du følge med i ristningen af friske bønner, importeret direkte fra kaffefarmene. Stiller’s Coffee er det perfekte sted til kaffe-entusiasten, der nyder at nørde alle afskygninger af kaffebrygning, eller til dig, der blot ønsker at nyde en kop kaffe af allerbedste kvalitet.

Hvor: Klostergade 32 E, Aarhus C
Læs mere på deres hjemmeside.

La Cabra

Kaffeguide Aarhus - La Cabra
Billede: David Entino Torndal

La Cabra er blevet et velkendt navn indenfor god kaffe og har fået stor pondus med caféer i New York, Bangkok og i De Forenede Arabiske Emirater. La Cabra har også deres egen produktion af friskristet bønner, og de sætter en dyd i at tilbyde stor variation i deres udvalg. Derudover kan man altid nyde sin kaffe med frisk bagværk eller brød, som er friskbagt fra deres bageri i Borggade. Du kan finde La Cabra i Latinerkvarteret.

Her på redaktionen har vi en forkærlighed for Latinerkvarteret med dets charme og livet, der myldrer på gaden. På La Cabra’s cafe ved Graven er det oplagt at sætte sig med en kop kaffe udenfor ved et af deres borde, så man kan nyde energien og lade sig smitte af det gode humør på gaden.

Hvor: Graven 20, Aarhus C
Læs mere på deres hjemmeside.

RS28

Kaffeguide Aarhus - RS28
Billede: David Entino Torndal

RS28 finder du tæt på Banegården, i toppen af gågaden, og det virker oplagt at give RS28 et visit, når du er på vej ned ad strøget for at lade dig friste af butikkerne. Hvis du er på farten, er det også nemt at få en hurtig kop kaffe gennem lugen, der åbner ud til Strøget.

RS28 får leveret deres friskristet kaffebønner fra Coffee Collective, der er et københavnsk risteri, som har stor fokus på bæredygtighed og socialt ansvar overfor kaffefarmene. Derudover kan din kaffe også blive ledsaget af et stykke bagværk eller en bolle fra David BreadHead.

Hvor: Ryesgade 28, Aarhus C
Læs mere på deres Facebookside.

Jumbo Bakery & Eatery

Kaffeguide Aarhus - Jumbo
Billede: David Entino Torndal

Jumbo har to caféer i Aarhus med én café på havnen tæt på DOKK1 og en anden café på Ankersgade på Frederiksbjerg. Caféen, der ligger på havnen, har charmerende lokaler med udsigt ud til havnen og DOKK1, og lokalerne er indrettet med møbler i varmt træ, og mange af bordene bærer en smuk patina.

Jumbos kaffe bliver leveret af Mood Coffee Roasters, der er et lokalt risteri med lokaler på Ankersgade i Frederiksbjerg, hvor de er naboer til Jumbos anden café. Når du får en kop kaffe på Jumbo, kan den nemt blive ledsaget af brød og bagværk af høj kvalitet fra deres eget bageri, og Jumbo er især kendt for deres surdejsboller med gammel knas ost. Hvis du vil forkæle dig selv eller en kær, kan vi herfra varmt anbefale en kop kaffe og surdejsbolle på Jumbo!

Hvor: Mindet 4, Aarhus C | Ankersgade 12, Aarhus C
Læs mere på deres hjemmeside.

David BreadHead

Kaffeguide Aarhus - David Breadhead
Billede: David Entino Torndal

David BreadHead startede med deres bageri på J.M. Mørks Gade i ydmyge lokaler og blev anerkendt for deres surdejsbrød, som hurtigt kom i høj kurs hos mange aarhusianere. Nu har David BreadHead udvidet med endnu et bageri og café i Ny Munkegade, hvor der er bedre plads til at nyde sin kaffe i deres idylliske baggård, der kan beskrives som en typisk Aarhus-baggård med brosten, planter og deres farverige bygningsfacade. Kaffen bliver leveret af Jubi Coffee Roasters, som er ristet i Kolding og kun kan findes hos David BreadHead.

De er naturligvis stadig mere end kompetente til at levere et brød eller et stykke bagværk som sidevogn til din kaffe! David Milberg Andersen, ejer og grundlægger, fremhæver deres pistaciesnegl med chokolade og croissantbaseret dej som en nyhed, man skal prøve i løbet af efteråret.

Hvor: Ny Munkegade 4b, Aarhus C | J. M. Mørks Gade 7 kl. th, Aarhus C
Læs mere på deres hjemmeside.

Trænger du til at være aktiv? Se de bedste muligheder for padel tennis i Aarhus

Street Coffee

Kaffeguide Aarhus - Street Coffee
Billede: Street Coffee’s instagram

Street Coffee er blevet en fast del af bybilledet i Aarhus med kaffebarer på Brammersgade, Vestergade, i Latinerkvarteret og på Aarhus Ø. I deres caféer finder man altid en afslappet stemning, og i hverdagene er caféerne ofte velbesøgt af unge studerende, der arbejder med en kop kaffe og et stykke bagværk ved hånden.

Street Coffee har deres egen import og produktion af friskristet bønner, som bliver serveret i deres kaffebarer, og man kan købe en pose friskristet bønner med hjem, hvis man også har lyst til at forkæle sig selv med kaffe af høj kvalitet derhjemme.

Hvor: Brammersgade 15, Aarhus C | Vestergade 52, Aarhus C | Graven 22, Aarhus C | Irma Pedersens Gade 2D, Aarhus C
Læs mere på deres hjemmeside.

Bill’s Coffee

Kaffeguide Aarhus - Bill's Coffee
Billede: David Entino Torndal

Bill’s Coffee kan findes på Vestergade, hvor den ligger i et hyggeligt nabolag, der er præget af de smukke bindingsværkshuse, og Bill’s Coffee reklamerer med, at man her kan nyde sin kaffe i Aarhus’s hyggeligste og ældste baggård, når vejret er til det, og her på redaktion er vi ikke uenige!

Deres bønner kommer fra deres eget risteri under navnen Sydhavnskaffe. De har fokus på en bæredygtig kaffeindustri, hvor de samtidig arbejder for at sikre den højeste kvalitet af kaffen, der bliver serveret.

Hvor: Vestergade 58, Aarhus C
Læs mere på deres hjemmeside.

Tilbud i Aarhus

Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
1
Fantastisk grill tallerken med kebab
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.