Iskaffe og kolde øl: 5 fantastiske cafeer med udeservering!

Hungrer du efter en cremet iskaffe med et strejf af karamel? Eller en iskold fadøl med vennerne? Der findes intet som en sommerdag ved et café bord i Latinerkvarteret, Vestergade eller ved åen. Og man må da sige at vejret er til det nu!

Vi giver dig et bud på 5 fantastiske cafeer med udeservering i Aarhus C. Perfekte til sol og sommervarme. Vi siger skål og byder sommeren velkommen!

Læs også: Byens bedste brunch.

Café Englen

Café Englen Aarhus
Billede: Café Englens hjemmeside

En iskold 1664 Blanc og en Engle-burger i gården på Café Englen. Englen er et afholdt sted i Aarhus og det perfekte sted til en udendørs cafétur. De har både borde og stole udenfor cafeen i de hyggeligste omgivelser i Latinerkvarteret, og har samtidig en gård, hvor der både er læ, ly og knaldgod stemning.

På menukortet finder du alverdens drikkevarer, herunder god kaffe, øl og vin – og du kan også spise klassisk cafémad og overdådig brunch. Prøv for eksempel deres Croque Madame. Besøg hjemmesiden og læs mere om Café Englen, eller følg med på Facebook.

Adresse: Studsgade 3, 8000 Aarhus C

Åbningstider: 10-00

Café Vestergade 42

Café Vestergade 42
Billede: Café Vestergade 42’s hjemmeside‌‌

På hjørnet af Vestergade og Grønnegade finder du Café Vestergade 42. Fra bordene i vejkanten kan du følge med i det pulserende Aarhus-liv, mens du nyder en flaske- eller fadøl og spiller et brætspil. Foruden gode drikkevarer er cafeen nemlig fyldt med spil, og er du kunde i cafeen, kan du låne dem ganske gratis.

Café Vestergade 42 serverer primært drikkevarer, men er du alligevel lidt sulten, kan du snuppe en lækker toast eller dagens ret. Besøg hjemmesiden eller følg dem på Facebook.

Adresse: Vestergade 42, 8000 Aarhus C

Åbningstider: 12-00

Forlæns og baglæns

Forlæns og Baglæns Aarhus
Billede: Forlæns og Baglæns Facebook-side

Er du på udkig efter en kulinarisk udendørs-oplevelse? Hos Forlæns og Baglæns i det hyggelige kvarter ved Jægergårdsgade I Frederiksbjerg, serverer de god tapas og overdådige cocktails. Den perfekte kombination til en night out. Jægergårdsgade er altid pulserende, med masser af glade café-gæster, som sidder langs fortovet. Der er derfor garanteret god stemning!

Inviter vennerne eller kæresten ud, og vælg deres menu bestående af små tapasretter, to glas vin og en cocktail. Læs mere her, eller hop ind på Facebook-siden.

Adresse: Jægergårdsgade 23, 8000 Aarhus C

Åbningstider: 12-22

Hantwerk

Hantwerk Aarhus
Billede: Hantwerk

Er du en vaskeægte ølelsker, og vil du nyde den under solen med udsigt til vandet, så SKAL du svinge forbi Hantwerk. Med en placering lige ud til lystbådehavnen, og med gåafstand til byen, er Hantwerk det perfekte sted til både en eftermiddagsøl eller en bytur med vennerne. Hantwerk er et mikrobryggeri, hvorfor du kan få masser af spændende specialøl. Du kan se menukortet og læse mere om konceptet her.

Udover lækre øl har de deres deleretterkoncept, som beskrives som kokkens kreative legeplads, hvor de skifter menuen hver 4-6 uge og giver plads til nye, spændende kreationer med fokus på de danske årstider og sæsoner.

Adresse: Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C

Åbningstider: 12-00

Café Jorden

Café Jorden Aarhus
Billede: Café Jordens Facebook-side

Charme, kolde drinks, og en placering centralt i Latinerkvarteret, siden 1985. Dét får du hos Café Jorden. Her er der masser af plads, og på pladsen foran cafeen er det næsten altid muligt at finde et solspot med plads til både små og store selskaber. Du finder alverdens drikkevarer på menukortet, samt klassisk cafémad og sandwiches. Følg med på Facebook – Der blive løbende afholdt live musik og andre hyggelige arrangementer.

En lille fun fact om café Jorden, er at den oprindeligt startede som et kulturhus, med café og udstillingslokaler, opkaldt café Jorn, efter Asger Jorn. Den idé synes Jorns arvinger ikke om, så cafeen ændrede navn til Jorden. Men på godt aarhusiansk er det vel det samme, Jorn – Jorden.

Adresse: Badstuegade 3, 8000 Aarhus

Åbningstider: 09-01

Tilbud i Aarhus

Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud

I samme kategori

Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Aarhus-Festuge-1
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Restaurant Tangkroen Aarhus
Fris-r-Aarhus

Forsiden netop nu

Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023
Restaurant Tangkroen Aarhus
Restauranter Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mad og drikke

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Kultur og musik

Seal
Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus
Dracula--Aarhus-Teater-4-1
Valgaften-Svalegangen

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)