Hungrer du efter en cremet iskaffe med et strejf af karamel? Eller en iskold fadøl med vennerne? Der findes intet som en sommerdag ved et café bord i Latinerkvarteret, Vestergade eller ved åen. Og i år er udeservering endnu mere populært end nogensinde – modsat en plads indenfor, kræver en plads under åben himmel nemlig ikke coronapas.

Vi giver dig et bud på 5 fantastiske cafeer med udeservering i Aarhus C. Perfekte til fuld sol og sommervarme – men også med mulighed for at slå en lille parasol op, der kan tage den værste regnbyge.

Læs også: Byens bedste brunch.

Café Englen

Café Englen Aarhus
Billede: Café Englens hjemmeside

En iskold 1664 Blanc og en Engle-burger i gården på Café Englen. Englen er en af mine personlige favoritter i Aarhus, og det perfekte sted til en udendørs cafétur. De har både borde og stole udenfor cafeen i de hyggeligste omgivelser i Latinerkvarteret, og har samtidig en gård, hvor der både er læ, ly og knaldgod stemning.

På menukortet finder du alverdens drikkevarer, herunder god kaffe, øl og vin – og du kan også spise klassisk cafémad og overdådig brunch. Besøg hjemmesiden og læs mere om Café Englen, eller følg med på Facebook.

Adresse: Studsgade 3, 8000 Aarhus C

Café Vestergade 42

Café Vestergade 42
Billede: Café Vestergade 42’s hjemmeside‌‌

På hjørnet af Vestergade og Grønnegade finder du Café Vestergade 42. Fra bordene i vejkanten kan du følge med i det pulserende Aarhus-liv, mens du nyder en flaskeøl og spiller et brætspil. Foruden gode drikkevarer er cafeen nemlig fyldt med spil, og er du kunde i cafeen, kan du låne dem gratis.

Café Vestergade 42 serverer primært drikkevarer, men er du ekstra sulten, kan du snuppe en lækker toast eller dagens ret. Besøg hjemmesiden eller følg dem på Facebook.

Adresse: Vestergade 42, 8000 Aarhus C

Forlæns og baglæns

Forlæns og Baglæns Aarhus
Billede: Forlæns og Baglæns Facebook-side

Er du på udkig efter en kulinarisk udendørs-oplevelse? Hos Forlæns og Baglæns i det hyggelige kvarter ved Jægergårdsgade I Frederiksbjerg, serverer de god tapas og overdådige cocktails. Den perfekte kombination til en night out. Jægergårdsgade er altid pulserende, med masser af glade café-gæster, som sidder langs fortovet. Der er derfor garanteret god stemning!

Inviter vennerne eller kæresten ud, og vælg deres menu bestående af små tapasretter, to glas vin og en cocktail. Læs mere her, eller hop ind på Facebook-siden.

Adresse: Jægergårdsgade 23, 8000 Aarhus C

Hantwerk

Hantwerk Aarhus
Billede: Hantwerk

Er du en vaskeægte ølelsker, og vil du nyde den under solen med udsigt til vandet, så SKAL du svinge forbi Hantwerk. Men en placering lige ud til lystbådehavnen, og med gåafstand til byen, er Hantwerk det perfekte sted til både en eftermiddagsøl eller en bytur med vennerne. Hantwerk er et mikrobryggeri, hvorfor du kan få masser af spændende specialøl. Du kan se menukortet og læse mere om konceptet her.

Adresse: Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C

Café Jorden

Café Jorden Aarhus
Billede: Café Jordens Facebook-side

Charme, kolde drinks, og en placering centralt i Latinerkvarteret. Dét får du hos Café Jorden. Her er der masser af plads, og på pladsen foran cafeen er det næsten altid muligt at finde et solspot med plads til både små og store selskaber. Du finder alverdens drikkevarer på menukortet, samt klassisk cafémad og sandwiches. Følg med på Facebook – Der blive løbende afholdt live musik og andre hyggelige arrangementer.

Adresse: Badstuegade 3, 8000 Aarhus