Hvor hurtigt er 5G i Aarhus?

Annonce:

5G nettet har fundet sin vej til Danmark og det er rigtig gode nyheder for både private og for erhvervslivet. Det betyder ikke kun, at tiden online optimeres, men det har også stor betydning for erhvervslivet og rent lavpraktisk kan det mærkes på dine daglige indkøbsture, da eksempelvis betalingssystemerne benytter sig af internettet, hvorfor der kan opleves hurtigere kassebetjeninger.

Både 3, TDC, Telia og Telenor har opsat 5G master i Aarhus og TDC dækker derudover næsten 100 % af Danmark med deres master. Hele Danmark nyder således godt af de nye forbindelser, men for brugere i Odense, København, Helsingør eller Århus vil man opleve adgang til endnu højere hastigheder.

For de danske brugere af online casino betyder den forbedrede internethastighed, at brugeroplevelsen i særklasse forbedres og det er noget de aarhusianske brugere i særdeleshed kan mærke.

Men hvor hurtigt er 5G i Aarhus?

Hastigheder

Aarhus var en af de første områder i Danmark, der oplevede effekten af udrulningen af 5G og vi kan med 5G regne med lynhurtige hastigheder. Det er teoretisk op imod 100 gange hurtigere end den nuværende hurtigste forbindelse – 4G nettet. For den almindelige bruger vil hastigheden forventeligt være 10 gange hurtigere og en såkaldt responstid på ned imod 1 ms. En responstid er en svartid mellem forskellige digitale enheder. For 4G er responstiden ca. 50 ms og der er således tale om en væsentlig opgradering. Responstiderne er essentielle for en række teknologier, herunder førerløs trafik, der kræver meget hurtig forbindelse af sikkerhedsmæssige hensyn.

Helt konkret betyder hastigheden 37-317 Mbit hastigheder, hvilket skal ses i forhold til 17-71 Mbit for 4G forbindelsen. Selvom hastighederne er hurtigere, så har 5G netværket faktisk en forbindelse med et lavere energiforbrug for leveringen af datatrafik. Faktisk er det ca. 5 gange lavere end 4G og dermed har forbedringen også et bæredygtighedsperspektiv, som ofte ikke anerkendes i forbindelse med 5G vurderingen.

De aarhusianske brugere af 5G kan således glæde sig over både at få en væsentlig højere internethastighed, men også et forbedret energiforbrug.

Kan jeg komme på 5G?

Selvom den forbedrede hastighed nu er tilgængelig for de aarhusianske og danske brugere, så er det ikke sikkert du har mulighed for at benytte teknologien endnu via din egen telefon. Hvorvidt du har mulighed for at komme på 5G netværket afhænger både af din telefon og din udbyder.

For både 3, TDC, Telia og Telenor gælder at muligheden for 5G afhænger af telefonen og der findes for nuværende stadig telefoner, som kan komme på 5G, men hvor det ikke er muligt på det pågældende netværk. Du skal derfor tage kontakt til din internetudbyder for at komme frem til, hvilke telefoner der har 5G forbindelse og hvilke af disse telefoner, som kan benyttes på deres netværk.

For at nyde den fulde oplevelse af det lynhurtige 5G i Aarhus skal du således ikke holde dig tilbage – hvis du ikke allerede er på, så tag fat i din abonnementsudbyder og få styr på , hvordan du kan opleve de forbedrede hastigheder.

6G?

Du kan roligt kaste dig ud i 5G netværket uden at frygte, at du blot bliver en del af noget der allerede er ved at blive uddateret.

5G har været lang tid undervejs og har medført store anlægsudgifter for mobiloperatørerne. Det ligger således ikke i kortene, at der i den nære fremtid sker ændringer der gør, at netværk og mobiltelefoner bliver teknologisk forældede.

Vi lever i en tid, hvor teknologier udvikler sig med enorme hastigheder og frygten for alt for hurtigt at blive forældet er derfor også en faktor i manges vurderinger af, om man ønsker at være med som first-mover på nye teknologier. Men vi kan berolige dig med, at der ikke er skuffeplaner om udrulningen af et 6G netværk. Dermed ikke sagt, at vi ikke skal holde os for øje, at der nok skal komme flere forbedringer for brugerne af internettet i fremtiden.

Gør brug af det nye hurtige internet med god samvittighed.

Tilbud i Aarhus

Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud
Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Fris-r-Aarhus
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.