Guide: Her finder du de bedste julekager

Julen nærmer sig med hastige skridt.. En ting er uundgåelig; julegodter. Men når juletravlheden presser på, er der ikke altid tid tilovers til julebagedag. Heldigvis sælger samtlige af byens bagerier nu diverse julekager. Klejner, pebernødder, vaniljekranse og meget mere fylder hylderne rundomkring i butikkerne. Vi har været lidt rundt omkring for at smage på lækkerierne – lige til at komme i julestemning af!

Læs også vores guide til mad og drikke i julen i Aarhus

DavidBreadHead

Du kender formegentlig DavidBreadHead i forbindelse med lækkert surdejsbrød. Bageriet var i første omgang kun beliggende i J.M. Mørks Gade, men har siden sommeren også langet velsmagende brød og kager over disken i Ny Munkegade.

Vi var en tur forbi bageriet på Ny Munkegade for at smage lidt af deres julebagværk. Sprøde vaniljekranse, krydrede pebernødder og knasende brunkager er alle ting, som du kan få fingrene i, hvis du svinger forbi DavidBreadHead. Det skal hertil siges, at det ikke kun er surdejsbrød, som de kan finde ud af at bage. Deres julesmåkager smager også skønt!

Derudover, så sælger DavidBreadHead også en julekage i år med smage af blandt andet pistacie, amaretto bær og vaniljeskum.

DavidBreadHead julekager Aarhus
Foto: DavidBreadHead

Hvor: Ny Munkegade 4B og J. M. Mørks Gade 7

Briançon

Briançon, der har hjemme ved åen i Aarhus, er formegentlig mest kendt for deres fantastiske, sprøde croissanter. Men hvis du trænger til lidt ekstra selvforkælelese, så kan deres julestjerne, som de så fint kalder den, varmt anbefales. En stor lækker omgang bagværk, der indeholder både kagecreme, nougat, marcipan og bær, selvfølgelig med chokoladeglasur til pynt. Dette er altså et godt bud, hvis du skal invitere familien eller vennerne på morgenbrød her i juletiden.

Hvis du ikke er til den store delekage, men mere ønsker en lille snack, så foreslår vi at købe Briançons søde veniljekranse, der er bagt med masser af smør!

Briancon julekager Aarhus
Foto: Briancon

Hvor: Åboulevarden 53

Jumbo

Jumbo, der laver en af byens absolut bedste jordbærtærter, når sommersæsonen står for døren, er også med nu, hvor det handler om julebag. Du kan både smutte forbi bageriet nede ved havnen eller i Ankersgade. Her kan du få de dejligste norske klejner, der er drysset med sukker i stedet for den klassiske glasur. Derudover kan du også prøve Jumbos fortolkning af en snebold, nemlig deres amaretto kugler! Jumbo har generelt en hel del lækkert bagværk at tilbyde og luciabrød er en af dem her i julen.

Med andre ord, der er altså en hel del gode grunde til at smutte forbi det skønne bageri!

Jumbo julekager Aarhus
Foto: Jumbo

Hvor: Ankersgade 12B og Mindet 4

Mor Anna

Mor Anna oser af hygge og hjemlig stemning – og som de selv skriver på deres hjemmeside, er hovedprioriteten at møde kunden i øjenhøjde. Mor Anna ligger i hyggelige Mejlgade, hvor du kan smutte forbi og få dit kagefix. Her er det muligt at få gammeldags klejner og vaniljekranse bagt af passionerede bagere.

Udover julekagerne, kan du også købe kagetapas hos Mor Anna, hvis du vil prøve lidt forskelligt. Massevis af brød er selvfølgelig også at hente her.

Mor Anna julekager Aarhus
Foto: Mor Anna

Hvor: Mejlgade 5

SchweizerBageriet

Som navnet antyder, så er der Schweiziske forbindelser til bageriet, der holder til på M.P. Bruuns Gade. Dette afspejler også deres bagværk, hvor de laver såkaldte nissenødder på baggrund af en gammel schweizisk opskrift. Nissenødderne minder lidt om små stykker klejner, så de passer bedre som ‘bite size’.

Udover nissenødder, kan du selvfølgelig også få almindelige klejner bagt med fløde og kardemomme. Honningbomber er også muligt at sætte tænderne i herfra. Klassikeren med honningkage top og bund, mousse, abrikos kompot og chokoladeovertræk er lige til at få en i julestemning.

SchweizerBageriet julekager Aarhus
Foto: SchweizerBageriet

Hvor: M. P. Bruuns Gade 56

Gotfred

Vi tør godt sige, at Gotfred leverer nogle af byens smukkeste kager – og dette års julekage er ingen undtagelse. De fine, små, sirlige runde julekager, der er opbygget af en brunkage bund med vaniljepannacotta og pynt på toppen. Den smager simpelthen intet mindre end fantastisk! Samtidig skiller den sig gevaldigt ud fra de traditionelle julekager, men slipper uden tvivl rigtig godt fra det.

Gotfred, der ligger tæt ved Dokk1, laver generelt nogle utroligt flotte og velsmagende kager, der nærmest kunne være et konditori værdigt. Så hvis du vil spice dit julebord op i år og prøve noget nyt og spændende, så tag ned til Gotfred og køb deres julekage.

Gotfred julekager Aarhus
Foto: Gotfred

Hvor: Havnegade 24

La Cabra

Hvis du ELSKER fastelavnsboller, men ikke ved hvad du skal gøre her i juletiden, så har La Cabra dig. I weekenderne tilbyder den nemlig deres kirsebær Selma. En julet version af fastelavnsbollen! En kardemommebolle fyldt med vaniuljecreme, kirsebær kompot og toppet med ristede mandler og drysset med flormelis.

Hvis det ikke fik dine tænder til at løbe i vand, så kan du få meget, meget mere, såsom en seasonal danish, der er et stykke bagværk med vaniljecreme og hasselnødder i midten.

La Cabra er derudover kendt for deres lækre kaffe, hvilket gør det til et fantastisk sted at spise eksempelvis morgenmad i dejlige omgivelser i Latinerkvarteret.

La Cabra julekager Aarhus
Foto: La Cabra

Hvor: Borggade 4F

Læs også: De bedste vinbarer i Aarhus

Tilbud i Aarhus

Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt

I samme kategori

paintball
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Sankt Hans MIBpakhusene
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

paintball
Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.